PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
icar yani kira ekenler toplanın
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 1021902" data-attributes="member: 33118"><p>işte başta hata yapıp elin tarlası için birsürü sermaye baglayıp teşkilat dizmişsiniz</p><p>adam çıkıp yarın deseki dekara binlira versende sana vermeyecegim tarlamı dese</p><p>o birsürü para baglayıp aldıgınız ekipman teşkilat elinizde şişip kalır yani zarar yazar</p><p></p><p>birde malum bu tarla işlerinin garantisi yok</p><p></p><p>düşünsenize 1 yıl ektiginiz mahsul olmasa yada tüccara para kaptırsanız birsonraki yıl yaptıgınız işe devam etme ihtimaliniz varmı daha dogrusu sermayeniz varmı bir köşede bekleyen kötü günler için ayırdıgınız</p><p></p><p>çok çiftçi tanıdıgım var 300-400 den tutun 1000 dekara kadar yer ekiyorlar ektikleri arazininde %80i icar 2 yıl önce 3-4 tanesi battı kuraklık olan sene </p><p>birkaçtaneside kendi tarlalarının birkısmını satarak kurtuldu batmaktan</p><p></p><p>şuandada diken üstünde olan 5-6 çiftçi dostum var çok tarla ekiyorlar çogu ektikleri arazide icar ve işin garibi hep veresiyue çalışıyorlar</p><p></p><p>soruyorum derdiniz ne 1 yılda batarsınız biraz dikkat edin diyorum</p><p>cevapları çok komik</p><p>filanca şukadar ekiyor o ekerde ben ekemezmiyim</p><p></p><p>iyide filancanın kenarda 2-3 milyon lira kuru parası var </p><p>1 yıl zarar etsede dokunmaz</p><p>senin kenarda kaç liran var </p><p>köyün bakkalına bile borç yazdırıyon harmanda ödemek üzere</p><p></p><p>birde şu var</p><p>yazacagım rakamlar sembolik olmak üzere daha dogrusu üç aşagı beş yukarı olmak üzere</p><p></p><p>misal yaşadıgımız köyde tarla icarının bir piyasası vardır </p><p>örnek vermek gerekirse </p><p>birinci ürünlerde</p><p>bugday ayçiçegi gibi kuru mahsuller 100 liradır</p><p>mısır 250 liradır </p><p></p><p>ikinci ürün yerfıstıgı soyafasulyesi gibi ürünlerde 150 lira civarıdır</p><p></p><p>herşey normal giderse tarlanın destegini tarla sahibi alsa bile ortalama dekara 100-150 lira kalır </p><p>herşey iyi giderse 300-400 lira kalır dekara bazı ürünlerde özellikle sulu ürünlerde</p><p>herşey kötü giderse o sene bu rakamlar zarar yazar</p><p></p><p>şimdi çıkıpta dekara 400 kg bugday veren tarlaya 15-20 lira verseniz adama söverler</p><p>yada bu tarlaya 200 lira verseniz yine adama söverler</p><p></p><p>biz vicdanlı olursak tarla sahipleride vicdanlı olur</p><p></p><p>yok eger tarla sahipleri vicdansızlık yaparsa hala</p><p>misal 100 liralık tarlasına 200 lira isterse</p><p></p><p>ozaman bizde vicdansız olacagız </p><p>100 liralık tarlasına misal 200 liramı istedi</p><p>almam arkadaş</p><p>alanada eger o tarla benim tarlamın yanındaysa yol vermem havadan uçup geçsin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 1021902, member: 33118"] işte başta hata yapıp elin tarlası için birsürü sermaye baglayıp teşkilat dizmişsiniz adam çıkıp yarın deseki dekara binlira versende sana vermeyecegim tarlamı dese o birsürü para baglayıp aldıgınız ekipman teşkilat elinizde şişip kalır yani zarar yazar birde malum bu tarla işlerinin garantisi yok düşünsenize 1 yıl ektiginiz mahsul olmasa yada tüccara para kaptırsanız birsonraki yıl yaptıgınız işe devam etme ihtimaliniz varmı daha dogrusu sermayeniz varmı bir köşede bekleyen kötü günler için ayırdıgınız çok çiftçi tanıdıgım var 300-400 den tutun 1000 dekara kadar yer ekiyorlar ektikleri arazininde %80i icar 2 yıl önce 3-4 tanesi battı kuraklık olan sene birkaçtaneside kendi tarlalarının birkısmını satarak kurtuldu batmaktan şuandada diken üstünde olan 5-6 çiftçi dostum var çok tarla ekiyorlar çogu ektikleri arazide icar ve işin garibi hep veresiyue çalışıyorlar soruyorum derdiniz ne 1 yılda batarsınız biraz dikkat edin diyorum cevapları çok komik filanca şukadar ekiyor o ekerde ben ekemezmiyim iyide filancanın kenarda 2-3 milyon lira kuru parası var 1 yıl zarar etsede dokunmaz senin kenarda kaç liran var köyün bakkalına bile borç yazdırıyon harmanda ödemek üzere birde şu var yazacagım rakamlar sembolik olmak üzere daha dogrusu üç aşagı beş yukarı olmak üzere misal yaşadıgımız köyde tarla icarının bir piyasası vardır örnek vermek gerekirse birinci ürünlerde bugday ayçiçegi gibi kuru mahsuller 100 liradır mısır 250 liradır ikinci ürün yerfıstıgı soyafasulyesi gibi ürünlerde 150 lira civarıdır herşey normal giderse tarlanın destegini tarla sahibi alsa bile ortalama dekara 100-150 lira kalır herşey iyi giderse 300-400 lira kalır dekara bazı ürünlerde özellikle sulu ürünlerde herşey kötü giderse o sene bu rakamlar zarar yazar şimdi çıkıpta dekara 400 kg bugday veren tarlaya 15-20 lira verseniz adama söverler yada bu tarlaya 200 lira verseniz yine adama söverler biz vicdanlı olursak tarla sahipleride vicdanlı olur yok eger tarla sahipleri vicdansızlık yaparsa hala misal 100 liralık tarlasına 200 lira isterse ozaman bizde vicdansız olacagız 100 liralık tarlasına misal 200 liramı istedi almam arkadaş alanada eger o tarla benim tarlamın yanındaysa yol vermem havadan uçup geçsin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
icar yani kira ekenler toplanın
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt