PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
icar yani kira ekenler toplanın
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 1021957" data-attributes="member: 21067"><p>Bizde genele olarak ikili birli denen icar şekli uygulanıyor. 450 kg buğday aldın diyelim, 150 kg tarla sahibine mal yada para olarak ödenir. Ha normal de icar, kuru arazide 100 lira civarı. </p><p></p><p>Şahsen ikişi birli yer tutmuyorum. Çinkü aldığım yere kendi yerim ya da başkasının yeri demeden aynı hizmeti ediyorum. Hali ile iyi bakım: iyi mahsul. </p><p></p><p>Sonra ne oluyor? </p><p></p><p>Biçeri sokuyoruz. Dekara 720 kg buğday almışız. Bi hesap! 240 kg buğday mal sahine..</p><p></p><p>240 x 0,85 = 200 lira!</p><p></p><p>Mal sahibinin çok kazanmasında gözüm yok. Lakin olan bana oluyor. Başkasının 450 kg aldığo yerden 700 kg almak için nasıl bi emek ve masraf yapılacağını az çok tahmin edersiniz. Gözler bozuldu araştırma okunaktan. </p><p></p><p>Benim yerleri işle diye kendi gelen tarla sahipleri oldu. Oldu ama kimse kusura bakmasın, kazanımıuorsam o yeri işlemem, traktörümü-kendimi yıpratmamam, çok daha mantıklı. </p><p></p><p>Şu an 4'e 1 oranı kabul eder yahut piyasa fiyatından verirlerse yer tutuyorum. Aksi halde 3'lü 1'lide hesap ortada. </p><p></p><p>3'lü 1'li şeklinde çok her işleyen iki abime sordum nasıl yapıyorlar diye. </p><p></p><p>Biri:</p><p>Ben bütün tarlaların (verimli verimsiz) ortalamasını alıp öyle hesap görüyorum, dedi. (Aslında mantıklı)</p><p></p><p>Diğeri:</p><p>Ya çalıcaksın, ya da para kazanamayacaksın, dedi. </p><p></p><p>Sonuç: Geçen yıl 3'lü 1'li işlediğim tüm yerleri bıraktım. Başka nedenleri de vardı ama sebeplerinden biri de buydu aslında. Geçen yıl bakanlık açıkladı. Buğdayın %43'ü maliyete gidiyor. %33'de tarla sahibine, etti %76. Giren çıkan bize ama hak görülen oran %24!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 1021957, member: 21067"] Bizde genele olarak ikili birli denen icar şekli uygulanıyor. 450 kg buğday aldın diyelim, 150 kg tarla sahibine mal yada para olarak ödenir. Ha normal de icar, kuru arazide 100 lira civarı. Şahsen ikişi birli yer tutmuyorum. Çinkü aldığım yere kendi yerim ya da başkasının yeri demeden aynı hizmeti ediyorum. Hali ile iyi bakım: iyi mahsul. Sonra ne oluyor? Biçeri sokuyoruz. Dekara 720 kg buğday almışız. Bi hesap! 240 kg buğday mal sahine.. 240 x 0,85 = 200 lira! Mal sahibinin çok kazanmasında gözüm yok. Lakin olan bana oluyor. Başkasının 450 kg aldığo yerden 700 kg almak için nasıl bi emek ve masraf yapılacağını az çok tahmin edersiniz. Gözler bozuldu araştırma okunaktan. Benim yerleri işle diye kendi gelen tarla sahipleri oldu. Oldu ama kimse kusura bakmasın, kazanımıuorsam o yeri işlemem, traktörümü-kendimi yıpratmamam, çok daha mantıklı. Şu an 4'e 1 oranı kabul eder yahut piyasa fiyatından verirlerse yer tutuyorum. Aksi halde 3'lü 1'lide hesap ortada. 3'lü 1'li şeklinde çok her işleyen iki abime sordum nasıl yapıyorlar diye. Biri: Ben bütün tarlaların (verimli verimsiz) ortalamasını alıp öyle hesap görüyorum, dedi. (Aslında mantıklı) Diğeri: Ya çalıcaksın, ya da para kazanamayacaksın, dedi. Sonuç: Geçen yıl 3'lü 1'li işlediğim tüm yerleri bıraktım. Başka nedenleri de vardı ama sebeplerinden biri de buydu aslında. Geçen yıl bakanlık açıkladı. Buğdayın %43'ü maliyete gidiyor. %33'de tarla sahibine, etti %76. Giren çıkan bize ama hak görülen oran %24! [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
icar yani kira ekenler toplanın
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt