PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
içimizdeki dertlerimiz ve sıkıntılarımız
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="köylü" data-source="post: 732393" data-attributes="member: 988"><p><strong>Ynt: içimizdeki dertlerimiz ve sıkıntılarımız</strong></p><p></p><p>konuyu ben açtım yine bir dert yanayım...</p><p> buyıl herşey güzel başladı ..geçen yıl kaza ve olumsuzlukları buyıl atmak istdik bizce HERŞEYİ YARATAN BİLİR...</p><p> malum mal mülk meselesi kardeş arasında sorun önce bu iş geldi...başımıza..çok büyük haksızlıklarkla..anlatsam sayfalar dolar biride çıkar karşı tarfı dinleyek der..ama ALLAH katında ve insanoglu sözünde ben %100 haklıyım.hemde kanunen de..ama..</p><p> ikinci malum yaklaşık 2006 yılından beri nohut ve hastalıgı ve tohumlarıyla bazı kuruşlarla çalışmalr yaptık güzel sonuçlar alıyorduk bunu milletle paylaştık.önceleri bölge çaplıyıdı..sonra başka bölglerde girdi.. geçen yıl suriye ve libya ve cezayir sebep oldu..ihracat olmadı...bu ülkelere buyıl sıkıntılar gider dedik daha da büyüdü...mısır ve bir çok ülkede kervana katıldı..sebep çoğaldı pazar için..burada bir kaybettik ülkece nohut fiyatlarında-aspirde- yağlık çekirdekde çünkü ihraccat yok ithalat bol... İYİ BİR ZARAR..</p><p> ikinci bir konuda buyuıl esen poyraz ve gündüz ve gece sıcaklıgı arasındaki fark...bu iklimin bir İLACI VE ÇARESİ VAR MI?</p><p> buyıl nohutlarda -aspirde çekirdeklerde -fasülyelerde meyve ve sebzelerde bu iklim çok büyük zararlaara neden oldu...poyaraza açık alnlarda hasar çok oldu.</p><p> yani dağ meltemleri gece rüzgarları </p><p>nohut para etmedi..alamdım paralarımı vermediler..</p><p>nohut poyrazdan öldü veya verim vermedi vermediler paramı..</p><p>nohutun boylanması bu iklimden dolayı olmadı vermediler paramı </p><p> vede sitemler vede kızgınlıklar ve de arkası gelen laflar..</p><p> evet buyıl ki iklim biizde vurdu ve 32-40 kğ verim aldık aldık.1000m2 den küllü zarar..</p><p>borçaları ödeyemedim ve tarla çıktı..vel hasıl battık tabi sevinenler bol olacak ama buda bana bir ders oldu..</p><p> herşeyi bıraktım.iyilik ve iyi niyet ve dürüstlük...tek başına işe yaramıyor...</p><p>eger ki verimler güzel olsaydı...ne olurdu..sonuç..</p><p> şuan ailem ve ben çok zor şartlar içindeyiz ölmek bazen çare oluyor ama...</p><p> dert adamı yermiş....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="köylü, post: 732393, member: 988"] [b]Ynt: içimizdeki dertlerimiz ve sıkıntılarımız[/b] konuyu ben açtım yine bir dert yanayım... buyıl herşey güzel başladı ..geçen yıl kaza ve olumsuzlukları buyıl atmak istdik bizce HERŞEYİ YARATAN BİLİR... malum mal mülk meselesi kardeş arasında sorun önce bu iş geldi...başımıza..çok büyük haksızlıklarkla..anlatsam sayfalar dolar biride çıkar karşı tarfı dinleyek der..ama ALLAH katında ve insanoglu sözünde ben %100 haklıyım.hemde kanunen de..ama.. ikinci malum yaklaşık 2006 yılından beri nohut ve hastalıgı ve tohumlarıyla bazı kuruşlarla çalışmalr yaptık güzel sonuçlar alıyorduk bunu milletle paylaştık.önceleri bölge çaplıyıdı..sonra başka bölglerde girdi.. geçen yıl suriye ve libya ve cezayir sebep oldu..ihracat olmadı...bu ülkelere buyıl sıkıntılar gider dedik daha da büyüdü...mısır ve bir çok ülkede kervana katıldı..sebep çoğaldı pazar için..burada bir kaybettik ülkece nohut fiyatlarında-aspirde- yağlık çekirdekde çünkü ihraccat yok ithalat bol... İYİ BİR ZARAR.. ikinci bir konuda buyuıl esen poyraz ve gündüz ve gece sıcaklıgı arasındaki fark...bu iklimin bir İLACI VE ÇARESİ VAR MI? buyıl nohutlarda -aspirde çekirdeklerde -fasülyelerde meyve ve sebzelerde bu iklim çok büyük zararlaara neden oldu...poyaraza açık alnlarda hasar çok oldu. yani dağ meltemleri gece rüzgarları nohut para etmedi..alamdım paralarımı vermediler.. nohut poyrazdan öldü veya verim vermedi vermediler paramı.. nohutun boylanması bu iklimden dolayı olmadı vermediler paramı vede sitemler vede kızgınlıklar ve de arkası gelen laflar.. evet buyıl ki iklim biizde vurdu ve 32-40 kğ verim aldık aldık.1000m2 den küllü zarar.. borçaları ödeyemedim ve tarla çıktı..vel hasıl battık tabi sevinenler bol olacak ama buda bana bir ders oldu.. herşeyi bıraktım.iyilik ve iyi niyet ve dürüstlük...tek başına işe yaramıyor... eger ki verimler güzel olsaydı...ne olurdu..sonuç.. şuan ailem ve ben çok zor şartlar içindeyiz ölmek bazen çare oluyor ama... dert adamı yermiş.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
içimizdeki dertlerimiz ve sıkıntılarımız
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt