PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
içimizdeki dertlerimiz ve sıkıntılarımız
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Ali Dmr" data-source="post: 929828" data-attributes="member: 57632"><p><strong>Ynt: içimizdeki dertlerimiz ve sıkıntılarımız</strong></p><p></p><p>En son mesaj 1 yıl önce yazılmış ama ben de yazmak istiyorum.</p><p></p><p> Ben üniversite mezunuyum. Devlette atama yok var da çok az. Özel sektörde çalışmak bir ölüm demek asgari ücretle köpek gibi çalışıyorsun bir de doktor gelip azarlıyor neden dik oturmuyorsun diye. yeri geliyor nöbet parası almadan bayram demeden resmi tatil demeden 24 saat nöbet tutuyorsun. Ay sonu geliyor para yatacak mı diye merak ediyorsun. Ev kirası seni bekliyor, faturalar seni bekliyor ve bir sürü masraf. Para yetmiyor köyden babamdan para alıyorum. En sonunda hastane satılıyor ve işsiz kalıyorum. Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. Alıştığım arkadaşlarım evim ortamdan ayrılıp tekrar köye gidiyorum. Köyde arkadaşım yok. Üniversiteye gidince beraber 8 yıl okuduğum arkadaşlarım uzaklaşmış benden bana yabancı gibi bakıyorlar. Gelen giden iş yok mu diye dalga geçer gibi soruyorlar. Morali bozuluyor insanın. </p><p> Köyde keçiler var onlara bakıyorum ailemle ama nüfus arttığı için gelir yetmiyor. ki belli bir yaştan sonra babadan para istemek adamı rahatsız ediyor. Ve en sonunda bahçe yapmaya karar veriyorum. Babam ve kız arkadaşım dışında herkes yapamazsın diyor başka bir şey demiyor. Ama ben inatçı olduğum için vazgeçmiyorum. Bahçede domates ve fasulye dikmeye karar verdim. Hazırlıklarına başlamak üzereyim.</p><p> Onun dışında bankaya 27 bin TL borcumuz var. Sattığımız oğlakların parasını adam vermediği için parayı denkleştiremedik ve ödenecek duruyor. Bu parayla abime düğün yapıp traktör aldık ama abim ödeyebildiniz mi diye sormuyor babamla biz çekiyoruz sıkıntısını. Sanki bana mı düğün yaptık arkadaş? Ama ne yaparsın babamı öyle düşünceli görmek beni üzüyor ve daha da hırslanıyorum. Aldığımız traktör sürekli arıza yapıyor ve her seferinde en az 400 TL masraf açıyor. Ama değiştiremiyoruz şu anda neden banka borcu var diye. Ama ben bu traktörle çalışıp para kazanmak istiyorum. </p><p> Keçilere kışlık kullandığımız yer çok kötü durumda ve yenisini yapacağız yazın ama bunu gelişmiş olarak yapmak istiyorum. Babam bu düşünceye yatkın ama o daha çekingen davranıyor. Daha küçük çaplı olmasını istiyor. Aslında haklı birden kimse olamamış o yüzden yavaş yavaş geliştirmek en iyisi. </p><p> Bir de aylarca kafanda kurduğun geceleri düşünmekten uyuyamadığın şeyleri anlatınca bir tane kendini bilmezin biri çıkıp siz ancak rüyanızda görürsünüz diyor. O an nefretle doluyorum. Kim olmuş birden zengin. Kazanan nasıl kazanıyor çalışan nasıl çalışıyor? Bunu neden düşünen yok? Hedefin küçükse hiç bir zaman onun üstüne çıkamazsın derler. Benim hedefim büyük ve bunun için çalışacağım. Kimsenin ne dediği umurumda değil! Beni vazgeçirmeye çalışan her kimse ancak o rüyasında görür! Ne demişler it ürür kervan yürür! Kusura bakmayın ama ben bazıları gibi ot ekerek define arayarak kazanma çabasında değilim. Yaşlanınca arkama baktığımda gurur duymak istiyorum yaptıklarımdan. </p><p></p><p>Bunu rahatlamak için yazdım. Çoktandır anlatamamıştım kimseye içimdekileri.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ali Dmr, post: 929828, member: 57632"] [b]Ynt: içimizdeki dertlerimiz ve sıkıntılarımız[/b] En son mesaj 1 yıl önce yazılmış ama ben de yazmak istiyorum. Ben üniversite mezunuyum. Devlette atama yok var da çok az. Özel sektörde çalışmak bir ölüm demek asgari ücretle köpek gibi çalışıyorsun bir de doktor gelip azarlıyor neden dik oturmuyorsun diye. yeri geliyor nöbet parası almadan bayram demeden resmi tatil demeden 24 saat nöbet tutuyorsun. Ay sonu geliyor para yatacak mı diye merak ediyorsun. Ev kirası seni bekliyor, faturalar seni bekliyor ve bir sürü masraf. Para yetmiyor köyden babamdan para alıyorum. En sonunda hastane satılıyor ve işsiz kalıyorum. Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. Alıştığım arkadaşlarım evim ortamdan ayrılıp tekrar köye gidiyorum. Köyde arkadaşım yok. Üniversiteye gidince beraber 8 yıl okuduğum arkadaşlarım uzaklaşmış benden bana yabancı gibi bakıyorlar. Gelen giden iş yok mu diye dalga geçer gibi soruyorlar. Morali bozuluyor insanın. Köyde keçiler var onlara bakıyorum ailemle ama nüfus arttığı için gelir yetmiyor. ki belli bir yaştan sonra babadan para istemek adamı rahatsız ediyor. Ve en sonunda bahçe yapmaya karar veriyorum. Babam ve kız arkadaşım dışında herkes yapamazsın diyor başka bir şey demiyor. Ama ben inatçı olduğum için vazgeçmiyorum. Bahçede domates ve fasulye dikmeye karar verdim. Hazırlıklarına başlamak üzereyim. Onun dışında bankaya 27 bin TL borcumuz var. Sattığımız oğlakların parasını adam vermediği için parayı denkleştiremedik ve ödenecek duruyor. Bu parayla abime düğün yapıp traktör aldık ama abim ödeyebildiniz mi diye sormuyor babamla biz çekiyoruz sıkıntısını. Sanki bana mı düğün yaptık arkadaş? Ama ne yaparsın babamı öyle düşünceli görmek beni üzüyor ve daha da hırslanıyorum. Aldığımız traktör sürekli arıza yapıyor ve her seferinde en az 400 TL masraf açıyor. Ama değiştiremiyoruz şu anda neden banka borcu var diye. Ama ben bu traktörle çalışıp para kazanmak istiyorum. Keçilere kışlık kullandığımız yer çok kötü durumda ve yenisini yapacağız yazın ama bunu gelişmiş olarak yapmak istiyorum. Babam bu düşünceye yatkın ama o daha çekingen davranıyor. Daha küçük çaplı olmasını istiyor. Aslında haklı birden kimse olamamış o yüzden yavaş yavaş geliştirmek en iyisi. Bir de aylarca kafanda kurduğun geceleri düşünmekten uyuyamadığın şeyleri anlatınca bir tane kendini bilmezin biri çıkıp siz ancak rüyanızda görürsünüz diyor. O an nefretle doluyorum. Kim olmuş birden zengin. Kazanan nasıl kazanıyor çalışan nasıl çalışıyor? Bunu neden düşünen yok? Hedefin küçükse hiç bir zaman onun üstüne çıkamazsın derler. Benim hedefim büyük ve bunun için çalışacağım. Kimsenin ne dediği umurumda değil! Beni vazgeçirmeye çalışan her kimse ancak o rüyasında görür! Ne demişler it ürür kervan yürür! Kusura bakmayın ama ben bazıları gibi ot ekerek define arayarak kazanma çabasında değilim. Yaşlanınca arkama baktığımda gurur duymak istiyorum yaptıklarımdan. Bunu rahatlamak için yazdım. Çoktandır anlatamamıştım kimseye içimdekileri. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Muhabbet - Geyik
içimizdeki dertlerimiz ve sıkıntılarımız
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt