PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
İhracatta Önümüzde Engel Mi Var?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Magna Carta" data-source="post: 970014" data-attributes="member: 48896"><p><strong>Ynt: İhracatta Önümüzde Engel Mi Var?</strong></p><p></p><p>Evet dedikleriniz çok doğru katılmamak elde değil.</p><p></p><p>Madem yerli pazarda satmak ile ihracatın kazancı bir değil hele hele dolar bu seviyelerdeyken ihracatçıyı fazlasıyla sevindirir.</p><p></p><p>Burda asıl değinmek istediğim nokta yerli üreticilerimizin kapasitesinin düşük olmasına bakmadan birlik olmak için çabalamaları gerekiyor. En sevmediğim noktada köyde adamın urununu satacak adamı ayağına beklemesi. Tamam adam geliyor ama urununu de öldü parasına alıyor. </p><p></p><p>Bizim birlik beraberliğimiz ticaret işin içine girdiğinde pekte olumlu seviyelerde değil. İşte bunu aşabilsek ve dış ulkelerden örneğin Rusya vb. ülkeler ithalatı sürekli olan ülkeler. Pazarımızda hazır diyebiliriz bunlar bildiğimiz şeyler.</p><p></p><p>Kooperatifçiliğin bile ülkemizde hiç işlemediği ortamda böyle bir araya gelme telkinleri boş gibi geliyor ama en azından böyle forum ortamlarında bile güzel dostlukların olması planlı bir üretime geçilmesine önayak olabilir.</p><p></p><p>Gördüğüm kadarıyla aynı bölgeden birçok uretici var forumunuzda. Bu üyelerin en azından bir sohbet ortamında ciddi olarakbu konuları konuşup, geleceğe yönelik planlamalarını yapmaları hiçte zor değil.İlla tek bir ureticinin 1 tır urun çıkarmasına gerek yok. Muzakere edilir bölgede yetiştirilebilecek ve ihraçta talep görecek urunler kararlaştırılır ve pazarlama için bağlantılar sağlanmaya çalışılabilir.</p><p></p><p>Lafta kolay gibi gelebilir ama siz birlik olup yeterli miktarda urun yetiştirdiğinizde arkadaşımızın dediği gibi malınız kolay kolayda elde kalmaz. Hemde güzelde kar edersiniz , tuccar gelecek ya da halde satabilecekmiyim korkusu olmadan ureticilik yapabilirsiniz.</p><p></p><p>Benim düşüncelerim bunlar. Ama konuya hiç ilgi çekemedim sanırım bu da beni üzdü açıkçası.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Magna Carta, post: 970014, member: 48896"] [b]Ynt: İhracatta Önümüzde Engel Mi Var?[/b] Evet dedikleriniz çok doğru katılmamak elde değil. Madem yerli pazarda satmak ile ihracatın kazancı bir değil hele hele dolar bu seviyelerdeyken ihracatçıyı fazlasıyla sevindirir. Burda asıl değinmek istediğim nokta yerli üreticilerimizin kapasitesinin düşük olmasına bakmadan birlik olmak için çabalamaları gerekiyor. En sevmediğim noktada köyde adamın urununu satacak adamı ayağına beklemesi. Tamam adam geliyor ama urununu de öldü parasına alıyor. Bizim birlik beraberliğimiz ticaret işin içine girdiğinde pekte olumlu seviyelerde değil. İşte bunu aşabilsek ve dış ulkelerden örneğin Rusya vb. ülkeler ithalatı sürekli olan ülkeler. Pazarımızda hazır diyebiliriz bunlar bildiğimiz şeyler. Kooperatifçiliğin bile ülkemizde hiç işlemediği ortamda böyle bir araya gelme telkinleri boş gibi geliyor ama en azından böyle forum ortamlarında bile güzel dostlukların olması planlı bir üretime geçilmesine önayak olabilir. Gördüğüm kadarıyla aynı bölgeden birçok uretici var forumunuzda. Bu üyelerin en azından bir sohbet ortamında ciddi olarakbu konuları konuşup, geleceğe yönelik planlamalarını yapmaları hiçte zor değil.İlla tek bir ureticinin 1 tır urun çıkarmasına gerek yok. Muzakere edilir bölgede yetiştirilebilecek ve ihraçta talep görecek urunler kararlaştırılır ve pazarlama için bağlantılar sağlanmaya çalışılabilir. Lafta kolay gibi gelebilir ama siz birlik olup yeterli miktarda urun yetiştirdiğinizde arkadaşımızın dediği gibi malınız kolay kolayda elde kalmaz. Hemde güzelde kar edersiniz , tuccar gelecek ya da halde satabilecekmiyim korkusu olmadan ureticilik yapabilirsiniz. Benim düşüncelerim bunlar. Ama konuya hiç ilgi çekemedim sanırım bu da beni üzdü açıkçası. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
İhracatta Önümüzde Engel Mi Var?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt