PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
İhracatta Önümüzde Engel Mi Var?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="zikzaklar" data-source="post: 970033" data-attributes="member: 59921"><p><strong>Ynt: İhracatta Önümüzde Engel Mi Var?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Şuan birlik olma örneklerinden en iyilerini Fransa ve Bulgaristan gibi ülkelerden görebiliyoruz. Bizde dönen muhabbet ise böyle birlik olunursa tazyikli suyla müdahale edileceği. Dikkat ettiyseniz seçim çalışmalarının yapıldığı zamanlarda en çok önem verilen topluluk genelde çiftçiler oluyor. Yani çiftçiler özellikle Türkiyede ki çiftçiler çok şeye göz yumuyor. Mesela buğday 60 kuruştan veriyo adamlar tüccara. Vermiyeceksin böyle durumda,belli bi bölgeden hiç buğday çıkmadığında zaten tarım bölge bu durumu anlıyor otomatik olarak fiyat 2 ay sonra artıyor. Fransa ' da adamlar sütleri etleri yere döküyor. Bulgaristan çiftçisi aslında çokta kötü olmayan bi uygulamaya karşı mazot alıp yere döküyor. Adamlarda ki mantığa bakın yav,birleşmeye bakın. Fransa bilmem ne kadar yardım açıklıyor çiftçi çıkıp 2 katını versinler kabulümüz diyor devlet onada tamam diyor. Yolda ki vatandaş bile yolun kapatılmasını olumlu bulup çiftçimizin arkasındayız diyor. Bizde olsa kavga çıkacak belki niye yolu kapattınız diye.</p><p></p><p>Konu nerden nereye geldi ama işte olaylar zinciri. Türkiye ' de daha sabit alım bile yok. Tüccar 60 kuruştan alıyor öbür tarafa aynı buğdayı 70e satıyor. Çiftçi bunu görüyor diyorum siz niye tır tutup oraya götürmüyorsunuz adam bana diyor ki parasını çıkarmaz! Ya git Allah aşkına tüccar adam bunu vergi ödeyerek bile para kazanıyor sen kendi malını götüreceksin ekstra vergi vermiyeceksin ama işte. Daha çok yolu var Türkiye ' nin.</p><p></p><p>Rusya,Kazakistan,Mısır,Libya,Suudi Arabistan,Özbekistan,Türkmenistan,Kırgızistan,Tunus,Sudan mal göndericeğiniz bazı ülkeler. Kazık atmadığınız sürece bunlar sizden sürekli mal alıcak ülkeler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zikzaklar, post: 970033, member: 59921"] [b]Ynt: İhracatta Önümüzde Engel Mi Var?[/b] Şuan birlik olma örneklerinden en iyilerini Fransa ve Bulgaristan gibi ülkelerden görebiliyoruz. Bizde dönen muhabbet ise böyle birlik olunursa tazyikli suyla müdahale edileceği. Dikkat ettiyseniz seçim çalışmalarının yapıldığı zamanlarda en çok önem verilen topluluk genelde çiftçiler oluyor. Yani çiftçiler özellikle Türkiyede ki çiftçiler çok şeye göz yumuyor. Mesela buğday 60 kuruştan veriyo adamlar tüccara. Vermiyeceksin böyle durumda,belli bi bölgeden hiç buğday çıkmadığında zaten tarım bölge bu durumu anlıyor otomatik olarak fiyat 2 ay sonra artıyor. Fransa ' da adamlar sütleri etleri yere döküyor. Bulgaristan çiftçisi aslında çokta kötü olmayan bi uygulamaya karşı mazot alıp yere döküyor. Adamlarda ki mantığa bakın yav,birleşmeye bakın. Fransa bilmem ne kadar yardım açıklıyor çiftçi çıkıp 2 katını versinler kabulümüz diyor devlet onada tamam diyor. Yolda ki vatandaş bile yolun kapatılmasını olumlu bulup çiftçimizin arkasındayız diyor. Bizde olsa kavga çıkacak belki niye yolu kapattınız diye. Konu nerden nereye geldi ama işte olaylar zinciri. Türkiye ' de daha sabit alım bile yok. Tüccar 60 kuruştan alıyor öbür tarafa aynı buğdayı 70e satıyor. Çiftçi bunu görüyor diyorum siz niye tır tutup oraya götürmüyorsunuz adam bana diyor ki parasını çıkarmaz! Ya git Allah aşkına tüccar adam bunu vergi ödeyerek bile para kazanıyor sen kendi malını götüreceksin ekstra vergi vermiyeceksin ama işte. Daha çok yolu var Türkiye ' nin. Rusya,Kazakistan,Mısır,Libya,Suudi Arabistan,Özbekistan,Türkmenistan,Kırgızistan,Tunus,Sudan mal göndericeğiniz bazı ülkeler. Kazık atmadığınız sürece bunlar sizden sürekli mal alıcak ülkeler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
İhracatta Önümüzde Engel Mi Var?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt