PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
İkinci ürün mısır ve damlama toplama
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="unsal" data-source="post: 1060935" data-attributes="member: 26025"><p>Merhabalar</p><p>Oncelikle benim bulundugum yerde elektrik pahalı o yuzden 1 litre suyu bile dikkatli kullanmaya calıyorum. 1000 dekar arazim var 2 yıldır salma sulama yapmadım. ( center pivot, toprakaltı ve toprakustu damla sulama, ve sprinkler sulama) kullanıyorum. Benim amacım işcilik maliyeti, enerji maliyeti , birim alanda daha az su kullanarak daha fazla verim almak</p><p>Salma sulama yaparken aldıgım verim 900-1000 kg/da civarindaydı. Sulama sistemleri ile 1200-1300 kg/da bandına cıktım. Belki bu yıl daha da uzerine cıkacagım. Cunku bu sistemleri kullana kullana ögreniyorsunuz size en uygun nasıl yarayacagını. </p><p>En basit ornek mevcut kuyu suyun 80-100 ton/saat. Salma yaparsanız 130-150 dekar sulayabilirsiniz. Damla sulama ile Aynı su miktarı ile 240-250 dekar alanı sulayabiliyorsunuz. ( benim sartlarımda damla sulama avantajlı oluyor) siz kendi sartlarınıza gore maliyet gelir gider hesaplaması yapıp ortaya koyarsanız daha kolay yatırım planlaması yapabilirsiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="unsal, post: 1060935, member: 26025"] Merhabalar Oncelikle benim bulundugum yerde elektrik pahalı o yuzden 1 litre suyu bile dikkatli kullanmaya calıyorum. 1000 dekar arazim var 2 yıldır salma sulama yapmadım. ( center pivot, toprakaltı ve toprakustu damla sulama, ve sprinkler sulama) kullanıyorum. Benim amacım işcilik maliyeti, enerji maliyeti , birim alanda daha az su kullanarak daha fazla verim almak Salma sulama yaparken aldıgım verim 900-1000 kg/da civarindaydı. Sulama sistemleri ile 1200-1300 kg/da bandına cıktım. Belki bu yıl daha da uzerine cıkacagım. Cunku bu sistemleri kullana kullana ögreniyorsunuz size en uygun nasıl yarayacagını. En basit ornek mevcut kuyu suyun 80-100 ton/saat. Salma yaparsanız 130-150 dekar sulayabilirsiniz. Damla sulama ile Aynı su miktarı ile 240-250 dekar alanı sulayabiliyorsunuz. ( benim sartlarımda damla sulama avantajlı oluyor) siz kendi sartlarınıza gore maliyet gelir gider hesaplaması yapıp ortaya koyarsanız daha kolay yatırım planlaması yapabilirsiniz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
İkinci ürün mısır ve damlama toplama
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt