PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
ikizlerlerden biri ölü doğuyor bu sene
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 923223" data-attributes="member: 21067"><p>Ot kaliteliyse hiç bir sıkıntı olmaz. Kalitesiz ise, alışmaları bir kaç gün alabilir ama sonunda muhakkak alışacaklardır. Başka çaresi yok çünkü. Silaj kesilimce mecbur yiyecekler. </p><p></p><p>Otun miktarı ise şöyle ayarlayın:</p><p></p><p>Kafesleri akşamdan doldurdunuz. Sabah kafeslerde en az %10-15 civarı ot kalmalı. (Otun içinde ham solüloz ve külün çok yoğun olduğu, köke yakın olan aksamlar vardır ve bu kısımların besleyiciliği çok az olduğundan hayvanlar bu kısımları yemek istemezler. Zorlamıyın, keza yeseler de pek bir faydası olmaz)</p><p></p><p>Ot tamamen bitmişse, miktarı arttırın. Yine bitiyorsa, kafes sayısını arttırın. Sabah mutlaka kafeste az bir miktar ot görmelisiniz. </p><p></p><p>Yani israf yapmadan sınırsız ot verilmesi gerekiyor. </p><p></p><p>Silajı kestiğinizin ertesi gününden itibaren artan bir hızla ot tüketimleri artacak. Bu artış 3-4 gün devam eder. 4. Gün pik yapar ve baz alacağınız miktar da bu olmalı. </p><p></p><p>Eğer hayvanları otlamaya salıyorsanız, bu süre zarfında salmayın. Tamamen kapalı kalsınlar. Keza silajın oluşturduğu boşluğu, kuru maddesi daha düşük olan 'yeşil ot' ile kapatmaya çalışmasınlar. </p><p></p><p>Not: yapılacak bu işlemin terminolojideki adı, 'yeme oturtma' diye geçer. </p><p></p><p>Vereceğiniz az miktarda silaja ekleyeceğiniz en ideal kesif yem 'arpa'dır. (Enerjisi en yüksek olan çünkü)</p><p></p><p>Koyunlar ot sayesinde gerekli proteini alacaklarından, (en azından gebeler için) kesif yem içeriğinde ekstra bir protein kaynağına gerek yok. </p><p></p><p>Özetle, hayvanların boğazından enerjili ve daha önemlisi 'kuru' birşeyler geçirin, sorun kendiliğinden düzelecektir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 923223, member: 21067"] Ot kaliteliyse hiç bir sıkıntı olmaz. Kalitesiz ise, alışmaları bir kaç gün alabilir ama sonunda muhakkak alışacaklardır. Başka çaresi yok çünkü. Silaj kesilimce mecbur yiyecekler. Otun miktarı ise şöyle ayarlayın: Kafesleri akşamdan doldurdunuz. Sabah kafeslerde en az %10-15 civarı ot kalmalı. (Otun içinde ham solüloz ve külün çok yoğun olduğu, köke yakın olan aksamlar vardır ve bu kısımların besleyiciliği çok az olduğundan hayvanlar bu kısımları yemek istemezler. Zorlamıyın, keza yeseler de pek bir faydası olmaz) Ot tamamen bitmişse, miktarı arttırın. Yine bitiyorsa, kafes sayısını arttırın. Sabah mutlaka kafeste az bir miktar ot görmelisiniz. Yani israf yapmadan sınırsız ot verilmesi gerekiyor. Silajı kestiğinizin ertesi gününden itibaren artan bir hızla ot tüketimleri artacak. Bu artış 3-4 gün devam eder. 4. Gün pik yapar ve baz alacağınız miktar da bu olmalı. Eğer hayvanları otlamaya salıyorsanız, bu süre zarfında salmayın. Tamamen kapalı kalsınlar. Keza silajın oluşturduğu boşluğu, kuru maddesi daha düşük olan 'yeşil ot' ile kapatmaya çalışmasınlar. Not: yapılacak bu işlemin terminolojideki adı, 'yeme oturtma' diye geçer. Vereceğiniz az miktarda silaja ekleyeceğiniz en ideal kesif yem 'arpa'dır. (Enerjisi en yüksek olan çünkü) Koyunlar ot sayesinde gerekli proteini alacaklarından, (en azından gebeler için) kesif yem içeriğinde ekstra bir protein kaynağına gerek yok. Özetle, hayvanların boğazından enerjili ve daha önemlisi 'kuru' birşeyler geçirin, sorun kendiliğinden düzelecektir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
ikizlerlerden biri ölü doğuyor bu sene
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt