PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Zetor
Teknik Bilgiler-Yorumlar
İlk Deutz Motorlu Zetor, Major 60 - 80...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 968398" data-attributes="member: 21067"><p>Umut Abi Zetor ' u incelerken, piyasada 3000 saate gelmeden motoru yapılmış bazı Zetorlara denk gelmiştim. Daha sonra sizin 6442 ' nin de başına geldi. </p><p></p><p>Bu olayın tam olarak aslı astarı nedir?</p><p></p><p>Olay çok ilginç geldi keza yurtdışı videolarında çok kötü şartlarda kullanılan, buna rağmen kuduz gibi çalışan çok sayıda Zetor var. Yani toz kapma vs gibi bir açıklama durumu açıklamıyor. Çünkü Türkiye ' dekiler 2500-3000 saatte motor istiyorsa, yurt dışında, özellikle de ormanda kullanılanların 1000 saati görememesi lazım.</p><p></p><p>Şimdi üstüne 60-80 hp aralığındaki Zetorlarda Deutz motorun kullanılması söz konusu olunca, işkillenmedim desem yalan olur. Çünkü ortaya 2 sonuç çıkıyor:</p><p></p><p>1-) ya Türkiye ' ye gelen Zetorlar bir sebepten motor bakımından sıkıntı yaşıyorlar. Bu hava filtresi aksamı olabilir, turbo olabilir. Özetle motor ömrünü kısaltan bir problem var. </p><p></p><p>2-) ya da 80 hp altı zetorlarda kullanılan motorların tamamı çok torklu, çok güçlü, çok ekonomik ama dayanıksız. Daha doğrusu motor ömürleri kısa. Saman alevi gibi bir bakıma. Birden ve güçlü parlıyor ama çabuk sönüyor. </p><p></p><p>Hangi seçenek olduğunu inan çözemedim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 968398, member: 21067"] Umut Abi Zetor ' u incelerken, piyasada 3000 saate gelmeden motoru yapılmış bazı Zetorlara denk gelmiştim. Daha sonra sizin 6442 ' nin de başına geldi. Bu olayın tam olarak aslı astarı nedir? Olay çok ilginç geldi keza yurtdışı videolarında çok kötü şartlarda kullanılan, buna rağmen kuduz gibi çalışan çok sayıda Zetor var. Yani toz kapma vs gibi bir açıklama durumu açıklamıyor. Çünkü Türkiye ' dekiler 2500-3000 saatte motor istiyorsa, yurt dışında, özellikle de ormanda kullanılanların 1000 saati görememesi lazım. Şimdi üstüne 60-80 hp aralığındaki Zetorlarda Deutz motorun kullanılması söz konusu olunca, işkillenmedim desem yalan olur. Çünkü ortaya 2 sonuç çıkıyor: 1-) ya Türkiye ' ye gelen Zetorlar bir sebepten motor bakımından sıkıntı yaşıyorlar. Bu hava filtresi aksamı olabilir, turbo olabilir. Özetle motor ömrünü kısaltan bir problem var. 2-) ya da 80 hp altı zetorlarda kullanılan motorların tamamı çok torklu, çok güçlü, çok ekonomik ama dayanıksız. Daha doğrusu motor ömürleri kısa. Saman alevi gibi bir bakıma. Birden ve güçlü parlıyor ama çabuk sönüyor. Hangi seçenek olduğunu inan çözemedim. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Zetor
Teknik Bilgiler-Yorumlar
İlk Deutz Motorlu Zetor, Major 60 - 80...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt