PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
İlk Gübreleme Amonyum Sülfat mi Üre mi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1374452" data-attributes="member: 86165"><p>Dekar 50-75 gram öneriliyor nedenini bilmiyorum ust limiti nedir net değil ama 50 gram veriyorum. </p><p></p><p>Aslında bitki fotosentez karşılığında organik şeker üretir ve bunu köklere indirir. Toprak altındaki Mikro organizmalara Bu şekeri verir ve karşılığında fosfor azot Mikro element vs alır. Amonyum alabilmek için de gerekli haliyle. </p><p></p><p>Biz yapraktan şeker verdiğimizde normal fotosentez İle urettiginden fazlasını köke gönderebilir. İhtiyaç halinde mikro organizmalarla takas edecek daha fazla şekeri olur. </p><p></p><p>Tabi bitki besin elementi eksikligi çekmiyorsa bu takası yapmaz mikro organizmalari beslemez. O yüzden fazla vermenin de bir artisi olmaz. 50 gram Her ilaçlamada yeter diye düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1374452, member: 86165"] Dekar 50-75 gram öneriliyor nedenini bilmiyorum ust limiti nedir net değil ama 50 gram veriyorum. Aslında bitki fotosentez karşılığında organik şeker üretir ve bunu köklere indirir. Toprak altındaki Mikro organizmalara Bu şekeri verir ve karşılığında fosfor azot Mikro element vs alır. Amonyum alabilmek için de gerekli haliyle. Biz yapraktan şeker verdiğimizde normal fotosentez İle urettiginden fazlasını köke gönderebilir. İhtiyaç halinde mikro organizmalarla takas edecek daha fazla şekeri olur. Tabi bitki besin elementi eksikligi çekmiyorsa bu takası yapmaz mikro organizmalari beslemez. O yüzden fazla vermenin de bir artisi olmaz. 50 gram Her ilaçlamada yeter diye düşünüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Gübreleme ve Bitki Besleme
İlk Gübreleme Amonyum Sülfat mi Üre mi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt