PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
İlk kez mısır ekimi hakkında
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cemisbilen" data-source="post: 1295274" data-attributes="member: 43262"><p>salma sulama yada tabanca ile yapıcaksan şimdiden vazgeç derim. Damlama ile yapacaksan her türlü kar edersin ben 2 yıldır yapıyorum ilk yıl hiç bilmeden senin gibi ekiyorum ulen dedim 200 dönüm ektim 5,5 ton ortalama aldım 2. mahsül olarak bu yılda 1. mahsül ektim kendi hatalarımdan dolayı 6 ton aldım ot mücadelesini yapamadım yoksa çok rahat 7 tonları geçermişim.</p><p></p><p>masrafların;</p><p>tohum: torbası 300 lira civarları olur</p><p>enerji: 250 dönüm için bu yıl 56 bin elektrik kullandım</p><p>gübre: ben alta 50 üstede 100-120 arası veriyorum 50 kg 15-15-15 gerisi üre</p><p>sulama ekipmanları: etrafındaki bir firmaya çizdir gör bu yıl sadece damlama borusu 34 bin tuttu bende</p><p>işçilik: ben serip toplarken hep adam getiriyorum toplamda 2*3 binde ona harcıyorum</p><p>ilaç: ot ilacı, kurt ilacı derken oda yaklaşık 7-10 bin arasında tutuyor</p><p></p><p>bunların dışında aklıma kalemler gelmedi. hesapları 250 dönüm üzerinden yaptım.</p><p></p><p>tonunu da 250 liradan peşin sattım bu yıl. İcarla verdiğiniz adam para kazanabiliyorsa bu işten sen zaten kazanacaksın ama <strong>ilk yatırım maliyeti var biraz </strong>ona göre plan yapmanı tavsiye ederim.</p><p>Kafana bişey takılırsa bu konuda yazabilirsin bana.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cemisbilen, post: 1295274, member: 43262"] salma sulama yada tabanca ile yapıcaksan şimdiden vazgeç derim. Damlama ile yapacaksan her türlü kar edersin ben 2 yıldır yapıyorum ilk yıl hiç bilmeden senin gibi ekiyorum ulen dedim 200 dönüm ektim 5,5 ton ortalama aldım 2. mahsül olarak bu yılda 1. mahsül ektim kendi hatalarımdan dolayı 6 ton aldım ot mücadelesini yapamadım yoksa çok rahat 7 tonları geçermişim. masrafların; tohum: torbası 300 lira civarları olur enerji: 250 dönüm için bu yıl 56 bin elektrik kullandım gübre: ben alta 50 üstede 100-120 arası veriyorum 50 kg 15-15-15 gerisi üre sulama ekipmanları: etrafındaki bir firmaya çizdir gör bu yıl sadece damlama borusu 34 bin tuttu bende işçilik: ben serip toplarken hep adam getiriyorum toplamda 2*3 binde ona harcıyorum ilaç: ot ilacı, kurt ilacı derken oda yaklaşık 7-10 bin arasında tutuyor bunların dışında aklıma kalemler gelmedi. hesapları 250 dönüm üzerinden yaptım. tonunu da 250 liradan peşin sattım bu yıl. İcarla verdiğiniz adam para kazanabiliyorsa bu işten sen zaten kazanacaksın ama [B]ilk yatırım maliyeti var biraz [/B]ona göre plan yapmanı tavsiye ederim. Kafana bişey takılırsa bu konuda yazabilirsin bana. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Mısır
İlk kez mısır ekimi hakkında
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt