PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İneği Serin Tut...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ismail_17" data-source="post: 866439" data-attributes="member: 25443"><p><strong>Ynt: İneği Serin Tut...</strong></p><p></p><p>Eline emeğine sağlık Murat , senin hakkını ödeyemeyiz.</p><p>Ben ilk okul mezunu olduğum için fazla teknik konulara giremiyorum, traktör merağımdan okumadım</p><p>Doğduğumdan beri hayvancılık var bizde .</p><p>Eski le yeniyi karşılaştırarak konuya destek olmaya çalışacağım .</p><p>20 yıl kadar önce alaca holstein hayvanlara hiç fenni yem vermeden merada bakardık .</p><p>O zaman hayvanlar devamlı ilk baharda toplu doğururdu sıcak değil soğuk değil en uygun zaman bahar .</p><p>Beslenme olarakta en uygun zaman otun en bol olduğu zaman verimin en iyi olduğu zaman , yavrusunu rahat besler.</p><p>Doğada yaşasa inekler ilk baharda doğurur.</p><p>O zaman ki tohumlamaları hatırlıyorum bir günde 5 -10 hayvan toplu olarak tohumluyorduk .</p><p>KIzgınlık daha kısa sürüyordu o zaman şimdi daha uzun sürüyor.</p><p>Şimdi yüksek verim için fenni besleme olunca her şey değişti.</p><p>Hayvan yine en iyi beslendiği döneme denk getiriyor yavrulamayi ama en beslendiği dönem doğadaki gibi ilkbahar değil .</p><p>Artık her zaman iyi besleniyor fenni sistemde, tabi bilinçli rasyon uygulayanlar.</p><p>Hayvanlarımız merada sıcakta otlamaz zaten deniz kenarına su kenarına ağaç gölgesine kaçarlar sıcakta.</p><p>Fenni sistem mekanlarda eğer mekan sıcağa soğuğa karşı güzel izole edilmiş ise ahşap çatı yada çift kat köpüklü saç çatı .</p><p>Hayvan sıcaktan yada soğuktan korunursa verim alınır.</p><p>Sıcakta su işi de serbest olmalı her zaman içebilmeli hayvan.</p><p>Herkese bol bereketli kazançlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ismail_17, post: 866439, member: 25443"] [b]Ynt: İneği Serin Tut...[/b] Eline emeğine sağlık Murat , senin hakkını ödeyemeyiz. Ben ilk okul mezunu olduğum için fazla teknik konulara giremiyorum, traktör merağımdan okumadım Doğduğumdan beri hayvancılık var bizde . Eski le yeniyi karşılaştırarak konuya destek olmaya çalışacağım . 20 yıl kadar önce alaca holstein hayvanlara hiç fenni yem vermeden merada bakardık . O zaman hayvanlar devamlı ilk baharda toplu doğururdu sıcak değil soğuk değil en uygun zaman bahar . Beslenme olarakta en uygun zaman otun en bol olduğu zaman verimin en iyi olduğu zaman , yavrusunu rahat besler. Doğada yaşasa inekler ilk baharda doğurur. O zaman ki tohumlamaları hatırlıyorum bir günde 5 -10 hayvan toplu olarak tohumluyorduk . KIzgınlık daha kısa sürüyordu o zaman şimdi daha uzun sürüyor. Şimdi yüksek verim için fenni besleme olunca her şey değişti. Hayvan yine en iyi beslendiği döneme denk getiriyor yavrulamayi ama en beslendiği dönem doğadaki gibi ilkbahar değil . Artık her zaman iyi besleniyor fenni sistemde, tabi bilinçli rasyon uygulayanlar. Hayvanlarımız merada sıcakta otlamaz zaten deniz kenarına su kenarına ağaç gölgesine kaçarlar sıcakta. Fenni sistem mekanlarda eğer mekan sıcağa soğuğa karşı güzel izole edilmiş ise ahşap çatı yada çift kat köpüklü saç çatı . Hayvan sıcaktan yada soğuktan korunursa verim alınır. Sıcakta su işi de serbest olmalı her zaman içebilmeli hayvan. Herkese bol bereketli kazançlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İneği Serin Tut...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt