PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İnek Cinslerine Göre 5 Litre Sütten Peynir Karşılaştırması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1178314" data-attributes="member: 77697"><p>Abi israili ele alalım dünyada inek basi en cok verim alinan ikinci ülke..</p><p>1) mazot fiyatı 5.7 şekel. Yani 1.596 dolar. Dolar 3.87 den hesaplarsak 6.17 tl.</p><p>2) asgari ücret senelik 14.413 dolar. Aylık 1200 dolar eder. Bizimkinin 3 katı.</p><p>3) yagmurun Y si yok. O cografyada israile giden tanidigim yok ama mısır sudan suudiarabistan bizzat ben gittim ürdune giden tanidik var ve yagmur yok israilde cografya o sekilde gidenler de aynisini soyluyor.</p><p>4) genis topraklardan söz edemeyiz zaten israilin haritada atom kadar yer kapladigini zaten biliyoruz.</p><p>5) sıcak asırı fazla.</p><p>Her konuda israilden cok daha avantajliyiz ama hayvancilik gelirlerimiz ortada. Burada geriye kalan tek şey bu işin ilmi, azim, çalışmadır bana sorarsan. Çünkü bu yahudiler insanlıktan çikmis gibi calisan bir kavim. Sencer solakoglu bi programda israilde bi seyi anlatmisti diyor ki israilde kota sistemi varmis mesela sen 100 inek sahibisin sana 30 litreden gunluk 3 ton sut ureteceksin diyor ne eksik ne fazla. Adamlar da kazanc icin inek sayisi dusurerek ayni verimi almaya oynuyor. Olay bu. Avrupa konusunda dediklerin dogru ama israil bence hayvancilikta kraldir. En cok övdüğümüz hollanda da bile inek basi senelik verim 7277 litreyken israilde 10.035 litredir. Bu dedigim rakamları uydurmadım tamamen dogrudur. Yanlisim varsa da lutfen duzeltin</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1178314, member: 77697"] Abi israili ele alalım dünyada inek basi en cok verim alinan ikinci ülke.. 1) mazot fiyatı 5.7 şekel. Yani 1.596 dolar. Dolar 3.87 den hesaplarsak 6.17 tl. 2) asgari ücret senelik 14.413 dolar. Aylık 1200 dolar eder. Bizimkinin 3 katı. 3) yagmurun Y si yok. O cografyada israile giden tanidigim yok ama mısır sudan suudiarabistan bizzat ben gittim ürdune giden tanidik var ve yagmur yok israilde cografya o sekilde gidenler de aynisini soyluyor. 4) genis topraklardan söz edemeyiz zaten israilin haritada atom kadar yer kapladigini zaten biliyoruz. 5) sıcak asırı fazla. Her konuda israilden cok daha avantajliyiz ama hayvancilik gelirlerimiz ortada. Burada geriye kalan tek şey bu işin ilmi, azim, çalışmadır bana sorarsan. Çünkü bu yahudiler insanlıktan çikmis gibi calisan bir kavim. Sencer solakoglu bi programda israilde bi seyi anlatmisti diyor ki israilde kota sistemi varmis mesela sen 100 inek sahibisin sana 30 litreden gunluk 3 ton sut ureteceksin diyor ne eksik ne fazla. Adamlar da kazanc icin inek sayisi dusurerek ayni verimi almaya oynuyor. Olay bu. Avrupa konusunda dediklerin dogru ama israil bence hayvancilikta kraldir. En cok övdüğümüz hollanda da bile inek basi senelik verim 7277 litreyken israilde 10.035 litredir. Bu dedigim rakamları uydurmadım tamamen dogrudur. Yanlisim varsa da lutfen duzeltin [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İnek Cinslerine Göre 5 Litre Sütten Peynir Karşılaştırması
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt