PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İnekler de Ağlar, Lütfen Bütün Haywanlara İyi Dawranalım...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="İSMAİL TUTAR" data-source="post: 1045911" data-attributes="member: 56055"><p>Daha önce hayvanın gözyaşı döktüğüne şahit olmuştum birkaç sefer. Hiçbir zaman hayvana vurma taraftarı değilim ama kimi zaman mecbur kalınabiliyor. </p><p></p><p> Birkaç ay önce önüne saman verirken düve kafasıyla vurmaya kalktı (aynı hayvan biraz asabiydi daha önce attığı tekmeden kasıklarını 2 parmak farkla kurtardım), Neyse kendimi korumak için ellerimde dolu olduğundan dirseğimle yanağına orta şiddette vurdum. Herhalde canı haddinden fazla yanmış, 1-2 dakika sonra farkettim gözyaşları yanağından resmen aşağı süzülüyordu O an hakikaten üzüldüm, hala da çok pişmanım. Hayvanın hali bugün bile gözümün önünden gitmiyor. İşi gücü bırakıp gittim gözyaşlarını sildim, sevdim, yeni ot balyası açıp iyice doldurdum önünü. Biraz sonra hayvan herşeyi unutmuş ellerimi yalıyordu. Birkaç anım daha var bu konuda ama fazla uzatmak istemiyorum. </p><p></p><p>Peki hayvanlar kesileceğini anlıyor olabilirmi?. Bence çok zor. Çünkü ara kere ilçe mezbaasının önünden geçiyorum bazen kesim sırası bekleyen hayvanların geviş getirip birbirleriyle şakalaştığını görüyorum. </p><p></p><p>Son olarak: Gönül isterki hiçbir hayvan kesilmesin, kimse ölmesin ama tabiatın gereği bu bir noktada. Sonuçta Allah o hayvanları nihayetinde etinden, sütünden ve gerekirse gücünden faydalanmak için insanoğlunun hizmetine sunmuş. Uçuk derecede duygusallığın alemi yok. Sonuçta herkes bir gün ölecek. Hayvanın da varoluşun gereği olan hizmetleri yerine getirip hayatını noktalandırması bence onun için en hayırlısıdır. En doğrusunu Allah bilir şüphesiz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İSMAİL TUTAR, post: 1045911, member: 56055"] Daha önce hayvanın gözyaşı döktüğüne şahit olmuştum birkaç sefer. Hiçbir zaman hayvana vurma taraftarı değilim ama kimi zaman mecbur kalınabiliyor. Birkaç ay önce önüne saman verirken düve kafasıyla vurmaya kalktı (aynı hayvan biraz asabiydi daha önce attığı tekmeden kasıklarını 2 parmak farkla kurtardım), Neyse kendimi korumak için ellerimde dolu olduğundan dirseğimle yanağına orta şiddette vurdum. Herhalde canı haddinden fazla yanmış, 1-2 dakika sonra farkettim gözyaşları yanağından resmen aşağı süzülüyordu O an hakikaten üzüldüm, hala da çok pişmanım. Hayvanın hali bugün bile gözümün önünden gitmiyor. İşi gücü bırakıp gittim gözyaşlarını sildim, sevdim, yeni ot balyası açıp iyice doldurdum önünü. Biraz sonra hayvan herşeyi unutmuş ellerimi yalıyordu. Birkaç anım daha var bu konuda ama fazla uzatmak istemiyorum. Peki hayvanlar kesileceğini anlıyor olabilirmi?. Bence çok zor. Çünkü ara kere ilçe mezbaasının önünden geçiyorum bazen kesim sırası bekleyen hayvanların geviş getirip birbirleriyle şakalaştığını görüyorum. Son olarak: Gönül isterki hiçbir hayvan kesilmesin, kimse ölmesin ama tabiatın gereği bu bir noktada. Sonuçta Allah o hayvanları nihayetinde etinden, sütünden ve gerekirse gücünden faydalanmak için insanoğlunun hizmetine sunmuş. Uçuk derecede duygusallığın alemi yok. Sonuçta herkes bir gün ölecek. Hayvanın da varoluşun gereği olan hizmetleri yerine getirip hayatını noktalandırması bence onun için en hayırlısıdır. En doğrusunu Allah bilir şüphesiz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İnekler de Ağlar, Lütfen Bütün Haywanlara İyi Dawranalım...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt