PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İNEKLERDE BOYNUZ KESİMİ-İŞİNİN EHLİ ELLER
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 554846" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: İNEKLERDE BOYNUZ KESİMİ-İŞİNİN EHLİ ELLER</strong></p><p></p><p></p><p> Sağol Fatih delik iyi kapanırsa mikrop kapmaz</p><p></p><p>Hayvancılıkta özellikle büyükbaşta yapılanbir uygulama kendi yetiştirdiğim dişi erkek bütün buzağıları küçükken yakıyorum onunda bundan acı yönünden aşağı kalır yanı yok ama </p><p></p><p> Kardeş genetik boynuzsuz hayvanlarım süt verimi düşük onuda yetiştirmek için epey yıl harcamak lazım,boynuz kesmenin gereğinide yukarıda yazdım boynuzsuz hayvanlara zarar veriyorlar artı kilit sisteminde boynuzları kırılıyor.</p><p></p><p> Kardeş dikkatli okuyalım cevapları konuyu incelemeden yorum yazmayalım yukarıda verdim bu konuda ağırabiye cevabımı,bizde biliyoruz ilaçla hallolacağını.</p><p></p><p> Karder bilgine dairmi yorum yazıyorsun acaba bence gelişine yazmışsın ben bu işe başladığım yıllarda bütün hayvanlarımın boynuzunu kestirdim bölgemizdede aşağı yukarı bütün işletmelerin yaptırdığı bir uygulama zaten bunun için birsürü veteriner nalbant ekipmanı var.Hayvanlarda yazdığınız gibi verimden düşmez birde buzağıların boynuzları 15 günlükken yakılmaz ortalama 6 haftalıkken yakmak uygun.</p><p></p><p> Diğer hayvanların iyiliği için yoksa zarar veriyorlar</p><p></p><p> Sağol Ahmet olumlu yorumun için boynuz kesildikten sonra kurtlanmasına ve hava almamasına dikkat etmek lazım zaten nalbant katran sürüyor boynuza şayet kurtlanır yada iltihap kaparsa uzun süre boynuz açıkkalması gerekiyor.</p><p></p><p> Boynuz teli kardeşim veteriner medikalcilerinde satılıyor boynuzu yarım dakikada keser ve yakarak kestiği için kanama azolur.</p><p></p><p> Abi geleyim bir top tel alıp istersen ama dayanamassın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 554846, member: 17222"] [b]Ynt: İNEKLERDE BOYNUZ KESİMİ-İŞİNİN EHLİ ELLER[/b] Sağol Fatih delik iyi kapanırsa mikrop kapmaz Hayvancılıkta özellikle büyükbaşta yapılanbir uygulama kendi yetiştirdiğim dişi erkek bütün buzağıları küçükken yakıyorum onunda bundan acı yönünden aşağı kalır yanı yok ama Kardeş genetik boynuzsuz hayvanlarım süt verimi düşük onuda yetiştirmek için epey yıl harcamak lazım,boynuz kesmenin gereğinide yukarıda yazdım boynuzsuz hayvanlara zarar veriyorlar artı kilit sisteminde boynuzları kırılıyor. Kardeş dikkatli okuyalım cevapları konuyu incelemeden yorum yazmayalım yukarıda verdim bu konuda ağırabiye cevabımı,bizde biliyoruz ilaçla hallolacağını. Karder bilgine dairmi yorum yazıyorsun acaba bence gelişine yazmışsın ben bu işe başladığım yıllarda bütün hayvanlarımın boynuzunu kestirdim bölgemizdede aşağı yukarı bütün işletmelerin yaptırdığı bir uygulama zaten bunun için birsürü veteriner nalbant ekipmanı var.Hayvanlarda yazdığınız gibi verimden düşmez birde buzağıların boynuzları 15 günlükken yakılmaz ortalama 6 haftalıkken yakmak uygun. Diğer hayvanların iyiliği için yoksa zarar veriyorlar Sağol Ahmet olumlu yorumun için boynuz kesildikten sonra kurtlanmasına ve hava almamasına dikkat etmek lazım zaten nalbant katran sürüyor boynuza şayet kurtlanır yada iltihap kaparsa uzun süre boynuz açıkkalması gerekiyor. Boynuz teli kardeşim veteriner medikalcilerinde satılıyor boynuzu yarım dakikada keser ve yakarak kestiği için kanama azolur. Abi geleyim bir top tel alıp istersen ama dayanamassın. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İNEKLERDE BOYNUZ KESİMİ-İŞİNİN EHLİ ELLER
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt