PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
İNEKLERDE FELÇ (HİPOKALSEMİ-SÜTHUMMASI) İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER-ÖNEMLİ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Çağrı" data-source="post: 330347" data-attributes="member: 110"><p><strong>Ynt: İNEKLERDE FELÇ (HİPOKALSEMİ-SÜTHUMMASI) İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER-ÖNEMLİ</strong></p><p></p><p>Ben de birkaç şey eklemek isterim.Vitaminin ve kalsiyumun çok faydası oluyor ancak asıl mesele doğumdan önce hayvanda kalsiyum depolanmasını önlemek.Mesela yonca bunların bir örneği ancak sadece yonca değil,korunga ve karışım yapılmadan ekilen fiğ de aynı etkiyi yapıyor.Bu hastalığın asıl mantığı şu benim bildiğim kadarıyla,önce hayvan eğer baklagil içerikli yem maddeleri çok tüketirse kalsiyum depoluyor.Doğumdan sonra da süt için hayvana kalsiyum gerekiyor,yanlnız vücutta depo olduğu için hayvan depolardan kullanmak istiyor,yanlız depodaki kalsiyum hayvana yeterli olmayıp vücuttaki yapı taşı olan kalsiyum yıkılmaya başlanıyor.Sonra da klasik hayvan kalkamıyor ve çoğu zaman da kesime gidiyor.Ama beslemeye dikkat etmek en önemlisi,vitamin ve kalsiyum ilacı da yaptı mı aslında çözümü basit bir hastalık.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Çağrı, post: 330347, member: 110"] [b]Ynt: İNEKLERDE FELÇ (HİPOKALSEMİ-SÜTHUMMASI) İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER-ÖNEMLİ[/b] Ben de birkaç şey eklemek isterim.Vitaminin ve kalsiyumun çok faydası oluyor ancak asıl mesele doğumdan önce hayvanda kalsiyum depolanmasını önlemek.Mesela yonca bunların bir örneği ancak sadece yonca değil,korunga ve karışım yapılmadan ekilen fiğ de aynı etkiyi yapıyor.Bu hastalığın asıl mantığı şu benim bildiğim kadarıyla,önce hayvan eğer baklagil içerikli yem maddeleri çok tüketirse kalsiyum depoluyor.Doğumdan sonra da süt için hayvana kalsiyum gerekiyor,yanlnız vücutta depo olduğu için hayvan depolardan kullanmak istiyor,yanlız depodaki kalsiyum hayvana yeterli olmayıp vücuttaki yapı taşı olan kalsiyum yıkılmaya başlanıyor.Sonra da klasik hayvan kalkamıyor ve çoğu zaman da kesime gidiyor.Ama beslemeye dikkat etmek en önemlisi,vitamin ve kalsiyum ilacı da yaptı mı aslında çözümü basit bir hastalık. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvan Hastalıkları
İNEKLERDE FELÇ (HİPOKALSEMİ-SÜTHUMMASI) İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER-ÖNEMLİ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt