PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 744821" data-attributes="member: 17222"><p><span style="color: maroon"><strong> S.a arkadaşlar kasım ayı itibari ile çiflik sütü olarak sütlerimizi pazarlayacağız büyük bir firmayla bu gün sözleşme yaptık daha önce tank sütünden aldıkları numuelerde süt yağ oranlarının düşük geldiğini söylediler net değerleri almadık daha ama fiyatlandırma yağ oranına göre olacak en azından 3.5 leri bulmamızı istiyorlar.Normalde yağ oranı yada süt kalitesine göre süt satmadığım için öncelikli olarak süt verimini düşünüyordum o yüzden rasyonda selüloz oranını düşük tutuyordum araştırdığım bildiğim kadarıyla rasyondaki kaba yem oranını yüksek tutacağız özellikle selüloz oranı yüksek kaba yem gireceğiz artı partükül büyüklüğü çok küçük olmayacak,artı sodyum bikarbonat ve magnezyum oksitte yağ oranının düşmesini engelliyormuş vs. bunların yanında arkadaşlar normalde rasyonda sentetik amino asitli yem katkıları kullanıyorum bunların sütün yağ oranına artı-eksi yönde etkisi olurmu? Arkadaşlar kaliteli protein kaynağı soya yada pamuk tohumu küspesinin sütteki yağ oranına etkisi varmı acaba.</strong></span></p><p> <span style="color: maroon"><strong>Hayvanlarım ağırlıklı olarak Holstein ırkı sütteki yağ oranına ırkında %65 etkisi varmış zamanla birada olsa mandafon yada simental ırkı hayvanda katmayı düşünüyorum işletmeye.</strong></span></p><p> <span style="color: maroon"><strong>Arkadaşlar bu yağ oranı konusunda bilgisi olan arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 744821, member: 17222"] [color=maroon][b] S.a arkadaşlar kasım ayı itibari ile çiflik sütü olarak sütlerimizi pazarlayacağız büyük bir firmayla bu gün sözleşme yaptık daha önce tank sütünden aldıkları numuelerde süt yağ oranlarının düşük geldiğini söylediler net değerleri almadık daha ama fiyatlandırma yağ oranına göre olacak en azından 3.5 leri bulmamızı istiyorlar.Normalde yağ oranı yada süt kalitesine göre süt satmadığım için öncelikli olarak süt verimini düşünüyordum o yüzden rasyonda selüloz oranını düşük tutuyordum araştırdığım bildiğim kadarıyla rasyondaki kaba yem oranını yüksek tutacağız özellikle selüloz oranı yüksek kaba yem gireceğiz artı partükül büyüklüğü çok küçük olmayacak,artı sodyum bikarbonat ve magnezyum oksitte yağ oranının düşmesini engelliyormuş vs. bunların yanında arkadaşlar normalde rasyonda sentetik amino asitli yem katkıları kullanıyorum bunların sütün yağ oranına artı-eksi yönde etkisi olurmu? Arkadaşlar kaliteli protein kaynağı soya yada pamuk tohumu küspesinin sütteki yağ oranına etkisi varmı acaba. Hayvanlarım ağırlıklı olarak Holstein ırkı sütteki yağ oranına ırkında %65 etkisi varmış zamanla birada olsa mandafon yada simental ırkı hayvanda katmayı düşünüyorum işletmeye. Arkadaşlar bu yağ oranı konusunda bilgisi olan arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.[/b][/color] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt