PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="hacimmet" data-source="post: 744868" data-attributes="member: 17222"><p><strong>Ynt: İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?</strong></p><p></p><p> </p><p> Yorum için sağolun abi işin aslı süt verimini düşürmeden sütteki yağ oranını arttırmaya çalışıyorum o yüzden detaylı ninceliyorum.</p><p></p><p> Haklısınız sürüye simental ve mandafon türü ırklardan katmamın faydası olur ama şu an için mümkün değil seneye İnşallah.</p><p></p><p> Abi sindirile bilirliği yüksek selüloz deyince süt ineklerinin rasyonuna bildiğimiz sap saman balyesini 500 gr civarında giriyorum geri kalan kısmı ağırlıklı olarak kaliteli mısır sılajı ve kaliteli yonca balyesi ama burada sap balyesinin miktaını artıracağım şu anki rasyonu hayvanlar anca tüketiyor o yüzden yonca yada sılajda azaltma yapmam gerekiyor oda doğrudan süt verimine eksi yönde etki yapacak,ekstra protein kaynaklı yağlı tohum küspeleri girmem için kesif yem miktarını girdiğim miktara göre düşürmem gerekecek yoksa kesif yem miktarını artırmak yağ oranını dahada düşürecektir sanırım o yüzden kesif yemi azaltıp yerine protein kaynaklı küspelerden girmem gerekecek netten bu konunu hakkında araştırdığım bilimsel makalelerde proteinin sütteki yağ oranına pek etkisi olmadığı yazıyor bana görede protein kaynaklı kesif yem girmek süt verimini dahada arttıracak yağ oranını düşürecek.</p><p> Geçen yıl sütaşın eğitim çifliğinde gördüğüm hayvanlar %95 holstein karma Türkiye genelinden toplanmış 23 protein,3200 enerji yem hayvan başı 13 kgr veriliyor süt ortalaması 32 lt civarında harici sadece hayvan başı 120 gr sodyum bikarbonat veriyorlardı yağ oranlarıda burada 4 ün üzerindeymiş.</p><p> Ağırlıklı olarak mısır sılajı veriyorum ama daha önceden işi tam bilmediğimiz için geçen yılki mısır sılajının partükül büyüklüğü çok küçük bu yıl 1.8,2 cm civarında yapmaya çalıştım sılajda kullandığım sılaj makinasının firmasını aradım adam hiç böyle bişey soran olmadı dedi makinenin bıçak yarını oynama daha büyük yapamassın dedi yine bu yılki sılajında partükül büyüklüğü küçük yağ oranınada bunlarında etkisi var galiba.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hacimmet, post: 744868, member: 17222"] [b]Ynt: İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?[/b] Yorum için sağolun abi işin aslı süt verimini düşürmeden sütteki yağ oranını arttırmaya çalışıyorum o yüzden detaylı ninceliyorum. Haklısınız sürüye simental ve mandafon türü ırklardan katmamın faydası olur ama şu an için mümkün değil seneye İnşallah. Abi sindirile bilirliği yüksek selüloz deyince süt ineklerinin rasyonuna bildiğimiz sap saman balyesini 500 gr civarında giriyorum geri kalan kısmı ağırlıklı olarak kaliteli mısır sılajı ve kaliteli yonca balyesi ama burada sap balyesinin miktaını artıracağım şu anki rasyonu hayvanlar anca tüketiyor o yüzden yonca yada sılajda azaltma yapmam gerekiyor oda doğrudan süt verimine eksi yönde etki yapacak,ekstra protein kaynaklı yağlı tohum küspeleri girmem için kesif yem miktarını girdiğim miktara göre düşürmem gerekecek yoksa kesif yem miktarını artırmak yağ oranını dahada düşürecektir sanırım o yüzden kesif yemi azaltıp yerine protein kaynaklı küspelerden girmem gerekecek netten bu konunu hakkında araştırdığım bilimsel makalelerde proteinin sütteki yağ oranına pek etkisi olmadığı yazıyor bana görede protein kaynaklı kesif yem girmek süt verimini dahada arttıracak yağ oranını düşürecek. Geçen yıl sütaşın eğitim çifliğinde gördüğüm hayvanlar %95 holstein karma Türkiye genelinden toplanmış 23 protein,3200 enerji yem hayvan başı 13 kgr veriliyor süt ortalaması 32 lt civarında harici sadece hayvan başı 120 gr sodyum bikarbonat veriyorlardı yağ oranlarıda burada 4 ün üzerindeymiş. Ağırlıklı olarak mısır sılajı veriyorum ama daha önceden işi tam bilmediğimiz için geçen yılki mısır sılajının partükül büyüklüğü çok küçük bu yıl 1.8,2 cm civarında yapmaya çalıştım sılajda kullandığım sılaj makinasının firmasını aradım adam hiç böyle bişey soran olmadı dedi makinenin bıçak yarını oynama daha büyük yapamassın dedi yine bu yılki sılajında partükül büyüklüğü küçük yağ oranınada bunlarında etkisi var galiba. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt