PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="fetullah aksu" data-source="post: 744943" data-attributes="member: 43483"><p><strong>Ynt: İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?</strong></p><p></p><p>Hacı kardeşim bu konularda senle aşık atışmak mümkün değil maşallah sen kopmuş gidiyorsun zaten ama yağ oranları ırkla alakalı bir durum.Elbette hayvanın tükettiği yemlerde iyi olmalı lakin fazla yağlı ve yüksek proteinli yemler sonra hayvanın kendi bünyesinde de birikebiliyor.Sonra en başta döl tutmama sıkıntılıları baş gösteriyor.Besleme tarzın benim besleme tarzıma yakın sap saman hariç.Ben günlük hayvan başına 20 kg kaliteli mısır slajı 10 kg kuru yonca ve 8 kg kesif yem ile rasyon yapıyorum süt verimi 35 kg ve üzeri hayvanlarımda dahi 3,8-3,9 yağ oranını rahatlıkla yakalıyorum.Birsey unutmadan 4 yıldır hiç saman vermiyorum hayvanlarıma yağ oranı sıkıntımda yok.Bu arada kullandığın yem markasının büyük etkisi oluyor verim ve yağ oranında.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fetullah aksu, post: 744943, member: 43483"] [b]Ynt: İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?[/b] Hacı kardeşim bu konularda senle aşık atışmak mümkün değil maşallah sen kopmuş gidiyorsun zaten ama yağ oranları ırkla alakalı bir durum.Elbette hayvanın tükettiği yemlerde iyi olmalı lakin fazla yağlı ve yüksek proteinli yemler sonra hayvanın kendi bünyesinde de birikebiliyor.Sonra en başta döl tutmama sıkıntılıları baş gösteriyor.Besleme tarzın benim besleme tarzıma yakın sap saman hariç.Ben günlük hayvan başına 20 kg kaliteli mısır slajı 10 kg kuru yonca ve 8 kg kesif yem ile rasyon yapıyorum süt verimi 35 kg ve üzeri hayvanlarımda dahi 3,8-3,9 yağ oranını rahatlıkla yakalıyorum.Birsey unutmadan 4 yıldır hiç saman vermiyorum hayvanlarıma yağ oranı sıkıntımda yok.Bu arada kullandığın yem markasının büyük etkisi oluyor verim ve yağ oranında. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İneklerin Süt Yağlarını Artırmanın Yolları Püf Noktaları Nelerdir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt