PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
İran
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ORION" data-source="post: 1002495" data-attributes="member: 53747"><p><strong>Ynt: İran</strong></p><p></p><p>Konunun sadece ilk paragrafını okudum ancak konu hakkında uzunca bir yazı yazmak istiyorum ...</p><p> ABD ile Rusya arasında soğuk savaşında döneminden buyana süre gelen tabiri caizse sidik yarışı günümüzdeki halidir. daha açık yazmak gerekirse; </p><p>ABD, Rusya ' nın yayılmacı politikasını engellemek için Rusya ' ya sınır olan bazı islam ülkelerini kendi yanına çekmek için düğme basmış ve ılımlı İslam projesi (yeşil Kuşak Projesi) Devreye sokmuştur. Bu plan dahilinde 1979 İran islam devrimi, Pakistan ' da İslam devrimi, 1980 yılında Türkiye ' de Evren Darbesi meydana gelmiştir. bu darbelerden sonra yerine gelen hükümetler Rusya karşıtı ABD yanlısı bir politika izlemeye başlamıştır.</p><p> Yine yeşil kuşak projesi dahilinde El Kaide ve Taliban örgütleri oluşturulmuş, Pakistan ' da Nükleer silahlanma başlamıştır. Bütün bu olayların sonucu olarak 1990 yılında Rusya ' da ihtilal olmuş ve Sovyet rusya yıkılmıştır. Yani ABD ' nin yeşil kuşak Projesi hiç kimsenin ruhu duymadan işlemiştir.</p><p> Daha sonra müslümanları bir araya getiren ABD ' nin risk algısı değişmiş, artık Müslümanları dağıtmayı çalışmıştır. yani ikiz kuleler saldırısı ve ABD müslüman mezalimi...</p><p> Bugün hakkında bir şey yazmak istemiyorum siyasete girer ama ABD ne zaman bir ülkeye yardım etmeye başlarsa korkun çünkü o ülkeyi daha sonra yiyeceği kuzu gibi şişmanlatıyor. </p><p> Şunu da eklemek istiyorum, son günlerde olanlara baktığınız zaman durum sanki aynı 20 sene önceki yeşil kuşak projesinde yapılanlara benzemiyor mu? Türkiye ' nin Rus uçağını düşürmesi, İran ile ekonomik anlamda yakınlaşmaya çalışması vs vs....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ORION, post: 1002495, member: 53747"] [b]Ynt: İran[/b] Konunun sadece ilk paragrafını okudum ancak konu hakkında uzunca bir yazı yazmak istiyorum ... ABD ile Rusya arasında soğuk savaşında döneminden buyana süre gelen tabiri caizse sidik yarışı günümüzdeki halidir. daha açık yazmak gerekirse; ABD, Rusya ' nın yayılmacı politikasını engellemek için Rusya ' ya sınır olan bazı islam ülkelerini kendi yanına çekmek için düğme basmış ve ılımlı İslam projesi (yeşil Kuşak Projesi) Devreye sokmuştur. Bu plan dahilinde 1979 İran islam devrimi, Pakistan ' da İslam devrimi, 1980 yılında Türkiye ' de Evren Darbesi meydana gelmiştir. bu darbelerden sonra yerine gelen hükümetler Rusya karşıtı ABD yanlısı bir politika izlemeye başlamıştır. Yine yeşil kuşak projesi dahilinde El Kaide ve Taliban örgütleri oluşturulmuş, Pakistan ' da Nükleer silahlanma başlamıştır. Bütün bu olayların sonucu olarak 1990 yılında Rusya ' da ihtilal olmuş ve Sovyet rusya yıkılmıştır. Yani ABD ' nin yeşil kuşak Projesi hiç kimsenin ruhu duymadan işlemiştir. Daha sonra müslümanları bir araya getiren ABD ' nin risk algısı değişmiş, artık Müslümanları dağıtmayı çalışmıştır. yani ikiz kuleler saldırısı ve ABD müslüman mezalimi... Bugün hakkında bir şey yazmak istemiyorum siyasete girer ama ABD ne zaman bir ülkeye yardım etmeye başlarsa korkun çünkü o ülkeyi daha sonra yiyeceği kuzu gibi şişmanlatıyor. Şunu da eklemek istiyorum, son günlerde olanlara baktığınız zaman durum sanki aynı 20 sene önceki yeşil kuşak projesinde yapılanlara benzemiyor mu? Türkiye ' nin Rus uçağını düşürmesi, İran ile ekonomik anlamda yakınlaşmaya çalışması vs vs.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Düşünce
İran
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt