PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İstanbulun iki yakasına iki et borsası geliyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="Hermiyas" data-source="post: 864333" data-attributes="member: 41641"><p><strong>İstanbulun iki yakasına iki et borsası geliyor</strong></p><p><strong>ETBİR Başkanı Mustafa Bılıkçı, Avrupa ve Asya yakasında et depoları ve Et Borsası kuracaklarını, yer aradıklarını söyledi</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Ana Sayfa» Ekonomi» Ekonomik Meslek Kuruluşları</strong></p><p><strong>23.07.2014 03:41</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>YILDIZ TAŞDELEN ERLİ</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>İSTANBUL - Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR), İstanbuldaki tüm et üreticilerini aynı çatı altında toplamak, kaçağın önlenmesi ve ürünlerin daha hijyen olması için Avrupa ve Asya yakasında et depoları ve et borsası kuracak. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, Ramazan öncesinde et fiyatlarının arttığını, şu anda fiyatların oturduğunu, son 15-20 gündür yükselmenin durduğunu, hatta geriye doğru bir gidiş olduğunu ifade etti. Et fiyatlarının arz ve talebe göre değiştiğini dile getiren Bılıkçı,Şu anda hayvan bulmada sıkıntı çekmiyoruz dedi. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Gündemimizde ithalat yok </strong></p><p><strong>Gündemlerinde ithal et konusunun bulunmadığını vurgulayan Bılıkçı, ithalat değil, ihracat yapmak istediklerini ifade etti. Bılıkçı, Özellikle Orta Asya ülkelerinden, yani Türki Cumhuriyetlerden yoğun talep var, Dubaiden Suudi Arabistana, Libyadan Mısıra kadar... dedi. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Geçen yıl sektörün 50 milyon lira paketlenmiş et ihracatı yaptıklarını, bu yıl 100 milyon liralık ihracat yapmayı hedefl ediklerini kaydeden Bılıkçı, Ortadoğu dışında başka ülkelere ihracat yapmadıklarını, ancak girişimleri olduğunu anlattı. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Et konusunda Türkiyenin şu anda kendine yetebilir durumda olmadığına işaret eden Bılıkçı, amaçlarının Türkiyenin et konusunda kendine yetebilir duruma gelip ithalat değil, ihracat yapmasını sağlamak olduğunu söyledi. Et ithal edildiğinde sektörün yanı sıra hayvancılıkla ilgili diğer bütün sektörlerin de zor durumda kaldığını savunan Bılıkçı, şunları kaydetti:Kesilmiş ete karşıyız, yani besilik dana gelebilir, burada beslendiği takdirde besiliğe karşı değiliz. Et ithalatını istemiyoruz, sektöre zarar vereceğini düşünüyoruz. Ayrıca, ithalat olunca kırmızı et ile beraber diğer yan sektörler de bundan ciddi zarar görüyor. Dışarıdan daha ucuza geldiği zaman Türkiyede kimse üretim yapmak istemiyor, istikrar bozuluyor. Et fiyatları şu anda biraz yüksek olabilir ancak, teşvikler sayesinde üretim arttıkça fiyatların da düşeceğine inanıyoruz. Avrupada kişi başına 30 kilo olan kırmızı et tüketiminin Türkiyede 13 kilo civarında bulunduğunu bildiren Bılıkçı, bu yılın ilk çeyreğinde tüketimde yüzde 18 düşüş olduğunu, ikinci çeyrekte tüketimin ilk çeyreğe göre daha yüksek çıkacağını düşündüklerini kaydetti. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Uygun yer bakıyoruz </strong></p><p><strong>İstanbuldaki tüm et üreticilerini aynı çatı altında toplamak, kaçağın önlenmesi ve ürünlerin daha hijyen olması için Avrupa ve Asya yakasında et depoları ve Et Borsası kurmak istediklerini ifade eden Bılıkçı, bu konuda İstanbul Ticaret Borsası bünyesinde bir çalışma yaptıklarını, yer arayışlarının devam ettiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSO ile görüştüklerini bildirdi. Türkiyedeki kırmızı et tüketiminin 3te birini gerçekleştiren İstanbula günlük 1.000-1.200 ton et girişi olduğunu hatırlatan Bılıkçı, bu çalışmayla İstanbuldan et dağıtımının Anadoludan ve Avrupadan olmak üzere 2 ana merkezden yapılmasını sağlamak istediklerini kaydetti.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kırmızı et üretimi 5 yılda yüzde 50 artar </strong></p><p><strong>Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, Güneydoğuya hayvancılıkla ilgili önemli teşvikler verildiğini anımsatırken, Teşviklerin ve çözüm sürecinin bölgede üretimi artıracağına inanıyoruz. Türkiye genelinde kırmızı et üretiminde 5 yıl içinde yüzde 50 artış olacağını öngörüyoruz. 2013 sonu itibariyle yaklaşık 1 milyon ton olan et üretiminin, 5 yılda 1.5 milyon tona çıkmasını bekliyoruz diye konuştu.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hermiyas, post: 864333, member: 41641"] [b]İstanbulun iki yakasına iki et borsası geliyor ETBİR Başkanı Mustafa Bılıkçı, Avrupa ve Asya yakasında et depoları ve Et Borsası kuracaklarını, yer aradıklarını söyledi Ana Sayfa» Ekonomi» Ekonomik Meslek Kuruluşları 23.07.2014 03:41 YILDIZ TAŞDELEN ERLİ İSTANBUL - Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR), İstanbuldaki tüm et üreticilerini aynı çatı altında toplamak, kaçağın önlenmesi ve ürünlerin daha hijyen olması için Avrupa ve Asya yakasında et depoları ve et borsası kuracak. ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, Ramazan öncesinde et fiyatlarının arttığını, şu anda fiyatların oturduğunu, son 15-20 gündür yükselmenin durduğunu, hatta geriye doğru bir gidiş olduğunu ifade etti. Et fiyatlarının arz ve talebe göre değiştiğini dile getiren Bılıkçı,Şu anda hayvan bulmada sıkıntı çekmiyoruz dedi. Gündemimizde ithalat yok Gündemlerinde ithal et konusunun bulunmadığını vurgulayan Bılıkçı, ithalat değil, ihracat yapmak istediklerini ifade etti. Bılıkçı, Özellikle Orta Asya ülkelerinden, yani Türki Cumhuriyetlerden yoğun talep var, Dubaiden Suudi Arabistana, Libyadan Mısıra kadar... dedi. Geçen yıl sektörün 50 milyon lira paketlenmiş et ihracatı yaptıklarını, bu yıl 100 milyon liralık ihracat yapmayı hedefl ediklerini kaydeden Bılıkçı, Ortadoğu dışında başka ülkelere ihracat yapmadıklarını, ancak girişimleri olduğunu anlattı. Et konusunda Türkiyenin şu anda kendine yetebilir durumda olmadığına işaret eden Bılıkçı, amaçlarının Türkiyenin et konusunda kendine yetebilir duruma gelip ithalat değil, ihracat yapmasını sağlamak olduğunu söyledi. Et ithal edildiğinde sektörün yanı sıra hayvancılıkla ilgili diğer bütün sektörlerin de zor durumda kaldığını savunan Bılıkçı, şunları kaydetti:Kesilmiş ete karşıyız, yani besilik dana gelebilir, burada beslendiği takdirde besiliğe karşı değiliz. Et ithalatını istemiyoruz, sektöre zarar vereceğini düşünüyoruz. Ayrıca, ithalat olunca kırmızı et ile beraber diğer yan sektörler de bundan ciddi zarar görüyor. Dışarıdan daha ucuza geldiği zaman Türkiyede kimse üretim yapmak istemiyor, istikrar bozuluyor. Et fiyatları şu anda biraz yüksek olabilir ancak, teşvikler sayesinde üretim arttıkça fiyatların da düşeceğine inanıyoruz. Avrupada kişi başına 30 kilo olan kırmızı et tüketiminin Türkiyede 13 kilo civarında bulunduğunu bildiren Bılıkçı, bu yılın ilk çeyreğinde tüketimde yüzde 18 düşüş olduğunu, ikinci çeyrekte tüketimin ilk çeyreğe göre daha yüksek çıkacağını düşündüklerini kaydetti. Uygun yer bakıyoruz İstanbuldaki tüm et üreticilerini aynı çatı altında toplamak, kaçağın önlenmesi ve ürünlerin daha hijyen olması için Avrupa ve Asya yakasında et depoları ve Et Borsası kurmak istediklerini ifade eden Bılıkçı, bu konuda İstanbul Ticaret Borsası bünyesinde bir çalışma yaptıklarını, yer arayışlarının devam ettiğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSO ile görüştüklerini bildirdi. Türkiyedeki kırmızı et tüketiminin 3te birini gerçekleştiren İstanbula günlük 1.000-1.200 ton et girişi olduğunu hatırlatan Bılıkçı, bu çalışmayla İstanbuldan et dağıtımının Anadoludan ve Avrupadan olmak üzere 2 ana merkezden yapılmasını sağlamak istediklerini kaydetti. Kırmızı et üretimi 5 yılda yüzde 50 artar Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, Güneydoğuya hayvancılıkla ilgili önemli teşvikler verildiğini anımsatırken, Teşviklerin ve çözüm sürecinin bölgede üretimi artıracağına inanıyoruz. Türkiye genelinde kırmızı et üretiminde 5 yıl içinde yüzde 50 artış olacağını öngörüyoruz. 2013 sonu itibariyle yaklaşık 1 milyon ton olan et üretiminin, 5 yılda 1.5 milyon tona çıkmasını bekliyoruz diye konuştu.[/b] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İstanbulun iki yakasına iki et borsası geliyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt