PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
işte hayatın gerçegi bu ahkam kesenlere
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ufukk" data-source="post: 688833" data-attributes="member: 1424"><p><strong>Ynt: işte hayatın gerçegi bu ahkam kesenlere</strong></p><p></p><p>Ülkemizde siyasi istikrar var , birçok dünya ülkesine göre bu bakımdan avantajlıyız. 10 sene öncesine göre daha kolay kredi alabiliyoruz , birçok banka Tarım sektörüne girdi , kazançlı bir fikriniz varsa , bunu kolayca finanse edebilirsiniz. Lakin eski karlılık dönemleri yok , deniz sadece tarım sektöründe değil birçok sektörde bitti , bu sadece maalesef tarımda değil birçok sektörde böyle , önceden mahallede bir bakkal dükkanı olan , küçük esnaf olan vb işletmeler ile çok rahatça geçinilirdi , doğruya doğru. Lakin her sektörde olduğu gibi küresel sermaye ve küresel fonlar dünyadaki global krizlerden sonra birçok ülkede , birçok yatırıma girdiler. Önceden her ilimizde Carrefour mu vardı? , Kipa mı vardı? bunlar en çok göze batanları mesela , bunun gibi yapılar geldiler birçok küçük esnafa darbe vurdular , Avrupanın 1960-1970 lerde yaşadığını bizler yeni yaşıyoruz , acı ama gerçek bir değişimden geçiyoruz. Bu elbette canımızı acıtıyor , elbette bizlere epeyce zararı oluyor. Zaman öyle bir zaman olduki , bir maldan , bir üründen üretenden çok aracısı , ticaretini yapan kazanıyor. Yeni dünyanın ekonomik düzeni bu , keşke olmasa daha sosyal bir devlet olsa , küçük üretici ve esnafı ezdirmesin ama bir noktadan sonra olmuyor işte. Daha siyaset üstü konuşmak gerekirse , şu başımızda olan siyasi görüşten daha farklı olan rakipleri gelse bu durumun değişeceğine dair hiç bir umudum yok , çünkü para kimde ise onun istediği düzene gidiyor herşey. Her alanda büyük olmak makbul hale geldi , mahalle bakkalı yerine market , küçük üretici yerine çiftlikler , küçük esnaf yerine büyük fabrikalar daha bu örnekleri saymak mümkün , burda senin partin şunu yapmış , başımızdaki bunu yapmış , sen bilmemnecisin ben bilmem hangi partiye oy verdim işin sadece çok çok küçük bir kısmı , herkezin kendine göre siyasi görüşü var , olmasıda lazım zaten. Zaten hepimiz aynı düşünseydik , aynı kimselere oy verseydik bile emin olun yine çok kavga çıkardı , yok senin adam yaramaz , benimki iyi vs tadında. Bu ekonomik değişimlerin sancılarını en çok üreten kesim hissediyor , bu nedenle en çok ses bizden çıkıyor , bu doğaldır. Bir sene boyunca bir tarladan ürün almak için başına kaç defa gidiyoruz , bir hayvanı yetiştirmek için günde kaç defa hizmet ediyoruz ona , vs vs elbette emeğin en yoğun kullanıldığı sektörlerden birisi çiftçilik ama lakin işimiz her sene zorlaşıyor , Allah hepimizin yardımcısı olsun. En büyük siyaset geçim siyaseti oldu , iddia ediyorum bu başımızdakiler gitsin , tam zıttı bir iktidar gelsin yarın daha iyi olacağımıza dair hiçbir umudum yok , bu sistem oturana kadar böyle gidecek gibi görünüyor. Burda birbirimizi kırmanın , söylenmenin vs nin bence anlamı çok yok , sinir olduğunuz ile kalırsınız , karşı tarafı kırdığınız ile kalırsınız. Kalın sağlıcakla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ufukk, post: 688833, member: 1424"] [b]Ynt: işte hayatın gerçegi bu ahkam kesenlere[/b] Ülkemizde siyasi istikrar var , birçok dünya ülkesine göre bu bakımdan avantajlıyız. 10 sene öncesine göre daha kolay kredi alabiliyoruz , birçok banka Tarım sektörüne girdi , kazançlı bir fikriniz varsa , bunu kolayca finanse edebilirsiniz. Lakin eski karlılık dönemleri yok , deniz sadece tarım sektöründe değil birçok sektörde bitti , bu sadece maalesef tarımda değil birçok sektörde böyle , önceden mahallede bir bakkal dükkanı olan , küçük esnaf olan vb işletmeler ile çok rahatça geçinilirdi , doğruya doğru. Lakin her sektörde olduğu gibi küresel sermaye ve küresel fonlar dünyadaki global krizlerden sonra birçok ülkede , birçok yatırıma girdiler. Önceden her ilimizde Carrefour mu vardı? , Kipa mı vardı? bunlar en çok göze batanları mesela , bunun gibi yapılar geldiler birçok küçük esnafa darbe vurdular , Avrupanın 1960-1970 lerde yaşadığını bizler yeni yaşıyoruz , acı ama gerçek bir değişimden geçiyoruz. Bu elbette canımızı acıtıyor , elbette bizlere epeyce zararı oluyor. Zaman öyle bir zaman olduki , bir maldan , bir üründen üretenden çok aracısı , ticaretini yapan kazanıyor. Yeni dünyanın ekonomik düzeni bu , keşke olmasa daha sosyal bir devlet olsa , küçük üretici ve esnafı ezdirmesin ama bir noktadan sonra olmuyor işte. Daha siyaset üstü konuşmak gerekirse , şu başımızda olan siyasi görüşten daha farklı olan rakipleri gelse bu durumun değişeceğine dair hiç bir umudum yok , çünkü para kimde ise onun istediği düzene gidiyor herşey. Her alanda büyük olmak makbul hale geldi , mahalle bakkalı yerine market , küçük üretici yerine çiftlikler , küçük esnaf yerine büyük fabrikalar daha bu örnekleri saymak mümkün , burda senin partin şunu yapmış , başımızdaki bunu yapmış , sen bilmemnecisin ben bilmem hangi partiye oy verdim işin sadece çok çok küçük bir kısmı , herkezin kendine göre siyasi görüşü var , olmasıda lazım zaten. Zaten hepimiz aynı düşünseydik , aynı kimselere oy verseydik bile emin olun yine çok kavga çıkardı , yok senin adam yaramaz , benimki iyi vs tadında. Bu ekonomik değişimlerin sancılarını en çok üreten kesim hissediyor , bu nedenle en çok ses bizden çıkıyor , bu doğaldır. Bir sene boyunca bir tarladan ürün almak için başına kaç defa gidiyoruz , bir hayvanı yetiştirmek için günde kaç defa hizmet ediyoruz ona , vs vs elbette emeğin en yoğun kullanıldığı sektörlerden birisi çiftçilik ama lakin işimiz her sene zorlaşıyor , Allah hepimizin yardımcısı olsun. En büyük siyaset geçim siyaseti oldu , iddia ediyorum bu başımızdakiler gitsin , tam zıttı bir iktidar gelsin yarın daha iyi olacağımıza dair hiçbir umudum yok , bu sistem oturana kadar böyle gidecek gibi görünüyor. Burda birbirimizi kırmanın , söylenmenin vs nin bence anlamı çok yok , sinir olduğunuz ile kalırsınız , karşı tarafı kırdığınız ile kalırsınız. Kalın sağlıcakla. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
işte hayatın gerçegi bu ahkam kesenlere
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt