PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İSVİÇRE ESMERİ (hayvancılık)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="7681" data-source="post: 325468" data-attributes="member: 27738"><p>hayvancılıkla uğraşan arkadaşlar dünyanın pek çok yerinde kendini kanıtlamış yüksek süt verimine sahip olan holstein cinsi inekleri bilir.aile içi diye tabir edilen işletmem de otuz yıldır ben de bu cinsi bakmaktayım. benim merak ettiğin konu ülkemizdeki yedi farklı bölgede değişik iklim koşullarının mevcut olmasına rağmen bizlere önerilen bu holsteinler her bölgemizde aynı verimi verebiliyormu?acaba bunun bir araştırması yapılmışmı? çünkü bu ırk yüksek süt verimine sahip olduğu kadar,hastalıklara da yakalanma oranı o kadar yüksek olan bir ırk.yetiştirdiğimiz damızlıklarımıza her defasında daha fazla süt veren suni tohumlar koydurarak süt verimlerini arttırmak istedik.istedik istemesine ama bu sefer de kaçınılmaz sonla karşılaştık, ne kadar çok süt,okadar çok sağlık proplemi ve tabiki ekonomik kayıp. helede son yıllarda veterinerlerle neredeyse akraba olduk. bu sebeplerden dolayı insanın aklına ister istemez acaba doğru hayvanımı bakıyoruz sorusu geliyor. bu sebepten hayvan ırklarına bir göz attım. isviçrerin bol sütlü olduğu söylenen saanen keçilerini herkes bilir, aynı isviçrenin bir de İSVİÇRE ESMERİ denilen süt cinsi bir ineği olduğunu gördüm. süt veriminde de holsteinden sonra ikinci sıralarda,her türlü iklime adapte olabilen,hastallıklara da gayet dayanıklı,aynı zamanda da kombine(hem et hem süt )özelliği taşıyan bir cins. avrupanın birçok ülkesinde de yaygın olarak yetiştirilen bu cins acaba türkiyede yetiştiriliyormu? bizim bölgede hiç rastlamadım. türkiyede bulunuyorsa hangi bölgede? eğer ülkemizde bulunmuyorsa neden bulunmuyordur? insan bu gibi durumlara mantıklı bir açıklama bulamayınca ister istemez avrupalılar bunu bize kasıtlı olarak önermemişlerdir diye düşünüyor. yoksa birçoğu avrupa kökenli olan bu ilaç şirketleri bu kadar veteriner ilacını fahiş fiyatlarla başka türlü nasıl satacaklar? bir düşünseniz ya hastalıklara dayanıklı bir ırk bakmamız onların hiç işlerine gelirmi? arkadaşllar,bizim sadece sütçü özelliği olan değilde,kombine bir ırk bakmamız lazım.zaten çok süt üretmekle bu güne kadar hep zarar ettik.süt fazlalığından dolayı fiyatları düşürdükleri zaman hep birbirimize sorduk, yollaramı dökelim, dereyemi diye. sonuç olarak hayvanlarınmızın hastalanmamasını,kazancımazın veteriner ve ilaç şirketlerine gitmemesini,sütümüzün para etmesini istiyorsak, kesime giden hayvanlarımızdan da zarar etmememizi istiyorsak,bu yazdıklarıma otuz yıllık deneyimlerimi de katarak,aile içi işletmelirimiz için ben kombine bir hayvan ırkı diyorum. SAYGILARIMLA</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="7681, post: 325468, member: 27738"] hayvancılıkla uğraşan arkadaşlar dünyanın pek çok yerinde kendini kanıtlamış yüksek süt verimine sahip olan holstein cinsi inekleri bilir.aile içi diye tabir edilen işletmem de otuz yıldır ben de bu cinsi bakmaktayım. benim merak ettiğin konu ülkemizdeki yedi farklı bölgede değişik iklim koşullarının mevcut olmasına rağmen bizlere önerilen bu holsteinler her bölgemizde aynı verimi verebiliyormu?acaba bunun bir araştırması yapılmışmı? çünkü bu ırk yüksek süt verimine sahip olduğu kadar,hastalıklara da yakalanma oranı o kadar yüksek olan bir ırk.yetiştirdiğimiz damızlıklarımıza her defasında daha fazla süt veren suni tohumlar koydurarak süt verimlerini arttırmak istedik.istedik istemesine ama bu sefer de kaçınılmaz sonla karşılaştık, ne kadar çok süt,okadar çok sağlık proplemi ve tabiki ekonomik kayıp. helede son yıllarda veterinerlerle neredeyse akraba olduk. bu sebeplerden dolayı insanın aklına ister istemez acaba doğru hayvanımı bakıyoruz sorusu geliyor. bu sebepten hayvan ırklarına bir göz attım. isviçrerin bol sütlü olduğu söylenen saanen keçilerini herkes bilir, aynı isviçrenin bir de İSVİÇRE ESMERİ denilen süt cinsi bir ineği olduğunu gördüm. süt veriminde de holsteinden sonra ikinci sıralarda,her türlü iklime adapte olabilen,hastallıklara da gayet dayanıklı,aynı zamanda da kombine(hem et hem süt )özelliği taşıyan bir cins. avrupanın birçok ülkesinde de yaygın olarak yetiştirilen bu cins acaba türkiyede yetiştiriliyormu? bizim bölgede hiç rastlamadım. türkiyede bulunuyorsa hangi bölgede? eğer ülkemizde bulunmuyorsa neden bulunmuyordur? insan bu gibi durumlara mantıklı bir açıklama bulamayınca ister istemez avrupalılar bunu bize kasıtlı olarak önermemişlerdir diye düşünüyor. yoksa birçoğu avrupa kökenli olan bu ilaç şirketleri bu kadar veteriner ilacını fahiş fiyatlarla başka türlü nasıl satacaklar? bir düşünseniz ya hastalıklara dayanıklı bir ırk bakmamız onların hiç işlerine gelirmi? arkadaşllar,bizim sadece sütçü özelliği olan değilde,kombine bir ırk bakmamız lazım.zaten çok süt üretmekle bu güne kadar hep zarar ettik.süt fazlalığından dolayı fiyatları düşürdükleri zaman hep birbirimize sorduk, yollaramı dökelim, dereyemi diye. sonuç olarak hayvanlarınmızın hastalanmamasını,kazancımazın veteriner ve ilaç şirketlerine gitmemesini,sütümüzün para etmesini istiyorsak, kesime giden hayvanlarımızdan da zarar etmememizi istiyorsak,bu yazdıklarıma otuz yıllık deneyimlerimi de katarak,aile içi işletmelirimiz için ben kombine bir hayvan ırkı diyorum. SAYGILARIMLA [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
İSVİÇRE ESMERİ (hayvancılık)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt