PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
İthal Besi Materyali Olarak Düve
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cakyurek" data-source="post: 1062007" data-attributes="member: 75252"><p>Hocam bilgi icin tesekkur ederim.. peki düve ithalatında izlenebilecek alternatif yol olarak; </p><p> </p><p> a) 7/8 aylık saf ırk etçi düveyi getiriyoruz besiye çekiyoruz 14. ayında tohumluyoruz ve 4/5 aylık gebe iken satıyoruz. Yani çiftliğe girdikten yaklaşık 12 ay sonra satabiliyor muyuz? Hem karkas et randımani açısından (günlük canlı ağırlık artışı ve yoğun beside yağlanma) hem de ithalat şartnamesine uygunluk açısından düveyi kısa dönem besi ile kestirmek mümkün değil ise gebe dübeyi satmak mümkün müdür? Bugunkü şartlarda etçi ırk 5 aylik gebe düve fiyatı nedir? 2700 euro (9200 tl) 5 aylık gebe düve fiyatı ithal malda.</p><p></p><p> b) yine ayni 5 aylik gebe düve ile doğuma gidip erkekli dişili buzağı aliyoruz. bu arada cinsiyet belirleme mevzusunda sadece dişi olmasi istenirse yapilabildiğini öğrendim.. yani benim buzagılarim erkek olsun diyemiyoruz.</p><p></p><p>Sonuc olarak, güzel kardeşim hayvana baktin, tohumladın, 5 ay daha gecirdin.. daha niye satiyorsun diyenler olacaktir. Şöyle ki; dogumda yaşanabilecek risklerden kaçınmak ve 5 ay daha gebe hayvana bakmamak adına bu alternatifi düşünüyorum.</p><p></p><p>Tabiki burada maliyet konuşur. Yani yine kıyaslarsak;</p><p></p><p> a) ithal düve + 7/8 ay besi + tohumlama + 5 ay gebe duve besi </p><p>sonra satış ??????? tl</p><p></p><p> b) a'dakilerin hepsi + 4 ay besi sonra satış inek+buzagı ????? tl</p><p></p><p>Çok sacmaladım evet[emoji5]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cakyurek, post: 1062007, member: 75252"] Hocam bilgi icin tesekkur ederim.. peki düve ithalatında izlenebilecek alternatif yol olarak; a) 7/8 aylık saf ırk etçi düveyi getiriyoruz besiye çekiyoruz 14. ayında tohumluyoruz ve 4/5 aylık gebe iken satıyoruz. Yani çiftliğe girdikten yaklaşık 12 ay sonra satabiliyor muyuz? Hem karkas et randımani açısından (günlük canlı ağırlık artışı ve yoğun beside yağlanma) hem de ithalat şartnamesine uygunluk açısından düveyi kısa dönem besi ile kestirmek mümkün değil ise gebe dübeyi satmak mümkün müdür? Bugunkü şartlarda etçi ırk 5 aylik gebe düve fiyatı nedir? 2700 euro (9200 tl) 5 aylık gebe düve fiyatı ithal malda. b) yine ayni 5 aylik gebe düve ile doğuma gidip erkekli dişili buzağı aliyoruz. bu arada cinsiyet belirleme mevzusunda sadece dişi olmasi istenirse yapilabildiğini öğrendim.. yani benim buzagılarim erkek olsun diyemiyoruz. Sonuc olarak, güzel kardeşim hayvana baktin, tohumladın, 5 ay daha gecirdin.. daha niye satiyorsun diyenler olacaktir. Şöyle ki; dogumda yaşanabilecek risklerden kaçınmak ve 5 ay daha gebe hayvana bakmamak adına bu alternatifi düşünüyorum. Tabiki burada maliyet konuşur. Yani yine kıyaslarsak; a) ithal düve + 7/8 ay besi + tohumlama + 5 ay gebe duve besi sonra satış ??????? tl b) a'dakilerin hepsi + 4 ay besi sonra satış inek+buzagı ????? tl Çok sacmaladım evet[emoji5] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
İthal Besi Materyali Olarak Düve
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt