PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
İthal traktör almak ülkemiz için daha çok fayda sağlıyor.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ziyaretci83" data-source="post: 973134" data-attributes="member: 57302"><p>Hiç yerli veya ithal sıfır traktör almadığım için, traktör satışından devletin nekadar KDV aldığını bilmiyorum. Ancak şirketler o traktörü oluştururken satın aldığı tekere, hortuma, metale, dişliye, rulmana vs ye %18 KDV öderler. Dolayısıyla traktör yurt içindeki yerli üretim malzemeden oluşturulursa ülke ekonomisine vergi anlamında bir girdi sağlanır. </p><p></p><p>Yurt dışından gelen motor için zaten ithal traktöre ödenen gümrük vergisi vs ithalat yapan şirket tarafından yine devlete ödenir. </p><p>traktör üretip satan X firması KDV ' ler ve gümrük vergileri vs dışında karında da vergi öder. Bu Limited şirketlerden yılın 4 döneminde geçici vergi adı altında, karının %20 si oranında oranında alınır. Yani x firması ocak-şubat-mart aylarında, piyasadan traktör parçaları alıp, bu parçaları birleştirip traktör imal edip satarsa ve bu süreçte atıyorum 100 bin tl kar elde ederse bunun 20 bin TL ' si devlete vergi olarak ödenir. Anonim şirketlerin vergi mevzuatı nedir bilmiyorum ama devlet kar üzerinde her türlü vergi alır merak etmeyin, hatta ticaretin içine girip dönen vergileri bir görseniz bukadar paranın nereye gittiğini anlamakta güçlük çekersiniz. En azından ben çekiyorum.</p><p></p><p>Sonuç olarak Ülkemizde üretim yapan firma işçi çalıştırır ekonomiye can verir, devlet işçinin maaşından vergi alır. Asgari ücretli çalışanın 1 aylık SGK maliyeti şirkete 420 tl civarındadır bu parada devlete gider. Üretimde kullandığı sarf malzeme ve traktör birleşenlerini alırken vergi öder buda devlete gider, kar elde eder devlet kardan vergi alır buda devlete gider. Para memlekette kalır, üretim artar, ithalat azalır, cari açık kapanır vs.</p><p></p><p>Keşke daha kaliteli üretim olsa da herkes gönül rahatlığı ile yerli traktöre binse...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci83, post: 973134, member: 57302"] Hiç yerli veya ithal sıfır traktör almadığım için, traktör satışından devletin nekadar KDV aldığını bilmiyorum. Ancak şirketler o traktörü oluştururken satın aldığı tekere, hortuma, metale, dişliye, rulmana vs ye %18 KDV öderler. Dolayısıyla traktör yurt içindeki yerli üretim malzemeden oluşturulursa ülke ekonomisine vergi anlamında bir girdi sağlanır. Yurt dışından gelen motor için zaten ithal traktöre ödenen gümrük vergisi vs ithalat yapan şirket tarafından yine devlete ödenir. traktör üretip satan X firması KDV ' ler ve gümrük vergileri vs dışında karında da vergi öder. Bu Limited şirketlerden yılın 4 döneminde geçici vergi adı altında, karının %20 si oranında oranında alınır. Yani x firması ocak-şubat-mart aylarında, piyasadan traktör parçaları alıp, bu parçaları birleştirip traktör imal edip satarsa ve bu süreçte atıyorum 100 bin tl kar elde ederse bunun 20 bin TL ' si devlete vergi olarak ödenir. Anonim şirketlerin vergi mevzuatı nedir bilmiyorum ama devlet kar üzerinde her türlü vergi alır merak etmeyin, hatta ticaretin içine girip dönen vergileri bir görseniz bukadar paranın nereye gittiğini anlamakta güçlük çekersiniz. En azından ben çekiyorum. Sonuç olarak Ülkemizde üretim yapan firma işçi çalıştırır ekonomiye can verir, devlet işçinin maaşından vergi alır. Asgari ücretli çalışanın 1 aylık SGK maliyeti şirkete 420 tl civarındadır bu parada devlete gider. Üretimde kullandığı sarf malzeme ve traktör birleşenlerini alırken vergi öder buda devlete gider, kar elde eder devlet kardan vergi alır buda devlete gider. Para memlekette kalır, üretim artar, ithalat azalır, cari açık kapanır vs. Keşke daha kaliteli üretim olsa da herkes gönül rahatlığı ile yerli traktöre binse... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Massey Ferguson
Teknik Bilgiler-Yorumlar
İthal traktör almak ülkemiz için daha çok fayda sağlıyor.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt