PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
İzli Ekim Yapan Mibzerler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="faziletli" data-source="post: 642041" data-attributes="member: 13737"><p><strong>Ynt: İzli Ekim Yapan Mibzerler</strong></p><p></p><p>Olur mu Çağrı kardeşim 10 dekarda 1 dekar. Öncelikle mibzerin hayırlı olsun aynısının ama otomatik iz bırakmayanı bende de var , ben her 5. çizide traktörden inip kendim kapatıp çizi sonunda tekrar inip kendim açıyorum tekerleklere karşılık gelecek gözleri. Yani bir nevi 1500 TL ' yi kendi imkanımla bertaraf ettim. Bu iz bırakma hava sirkülasyonu olması açısından mahsülün gelişmesine biiznillah yardımcı oluyor. Mahsüle ot ilacından sonra yaprak gübreleri , mantar ilaçları mesela hububatta son yıllarda sarı pas, septorya çok problem olduğundan bu ilaçlar birkaç kez atılacağından izlerden girebiliyorsun. Hele de ilaçlama makinasının kanatları 8 metreden yukarı olduğu zaman bir önceki tekerlek izini görüp ona göre iz sürme şansın olmuyor hani 8 metrede yine izi bir şekilde görüyorsun .Göremeyince de ya aynı yerlere bindirme yapıyorsun ya da fazlaca uzaklaşıp boşluk kalıyor. Ama iz bırakma vasıtasıyla milimi milimine ilaçlama yapıyorsun. Hesap konusuna gelince 13 metrelik ilaçlama makinan var desek. mibzer iş genişliği 2.25 iseilk başlarken 3. dönüşten sonra kapatır ve daha sonra her 5 dönüşte kapatırsın. Gördüğüm kadarıyla senin makinan balta ayak ve bunun sıra arası 12.5 cm. bir gidişte 2x12.5=25 cm lik kayıp olur. 2.25 metre iş genişliği olan makinada 5 gidiş ise 5x2.25=11.25 metrelik alan yapar. 11.25 metrede 25 cm 50 de 1 yapar. Özetle senin kaybın %2 olur Çağrı Bey kardeşim.Bu kayıpta bu zikrettiğim artılara göre hiç kayıp değil.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="faziletli, post: 642041, member: 13737"] [b]Ynt: İzli Ekim Yapan Mibzerler[/b] Olur mu Çağrı kardeşim 10 dekarda 1 dekar. Öncelikle mibzerin hayırlı olsun aynısının ama otomatik iz bırakmayanı bende de var , ben her 5. çizide traktörden inip kendim kapatıp çizi sonunda tekrar inip kendim açıyorum tekerleklere karşılık gelecek gözleri. Yani bir nevi 1500 TL ' yi kendi imkanımla bertaraf ettim. Bu iz bırakma hava sirkülasyonu olması açısından mahsülün gelişmesine biiznillah yardımcı oluyor. Mahsüle ot ilacından sonra yaprak gübreleri , mantar ilaçları mesela hububatta son yıllarda sarı pas, septorya çok problem olduğundan bu ilaçlar birkaç kez atılacağından izlerden girebiliyorsun. Hele de ilaçlama makinasının kanatları 8 metreden yukarı olduğu zaman bir önceki tekerlek izini görüp ona göre iz sürme şansın olmuyor hani 8 metrede yine izi bir şekilde görüyorsun .Göremeyince de ya aynı yerlere bindirme yapıyorsun ya da fazlaca uzaklaşıp boşluk kalıyor. Ama iz bırakma vasıtasıyla milimi milimine ilaçlama yapıyorsun. Hesap konusuna gelince 13 metrelik ilaçlama makinan var desek. mibzer iş genişliği 2.25 iseilk başlarken 3. dönüşten sonra kapatır ve daha sonra her 5 dönüşte kapatırsın. Gördüğüm kadarıyla senin makinan balta ayak ve bunun sıra arası 12.5 cm. bir gidişte 2x12.5=25 cm lik kayıp olur. 2.25 metre iş genişliği olan makinada 5 gidiş ise 5x2.25=11.25 metrelik alan yapar. 11.25 metrede 25 cm 50 de 1 yapar. Özetle senin kaybın %2 olur Çağrı Bey kardeşim.Bu kayıpta bu zikrettiğim artılara göre hiç kayıp değil. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Ekim-Dikim Ekipmanları
İzli Ekim Yapan Mibzerler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt