PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
John Deere 1120 + Çelmak 165 Tambur Biçme İle Fiğ + Buğday Biçimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 706323" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: John Deere 1120 + Çelmak 165 Tambur Biçme İle Fiğ + Buğday Biçimi</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Ot haşbayla bağlanmaz, doğrudur. Ama otun haşbaysız (kıyılmadan) bağlanmasının asıl amacı senin dediğin gibi besin değirinin kaybolmasından çok otun hayvana veriliş şeklidir. </p><p></p><p>Ot balyası özellikle küçükbaş hayvanlarda kafes dediğimiz yemliklerde verilir. Kıyılmadan bütün olarak bağlanmış olan bu otlar kafese konduğunda, hayvan tarafından 'ÇEKEREK' alınır. Hayvan doyduğunda kalan otlar tertemiz şekilde kafeste kalır. Eğer siz bu otu haşbayla kıyarak balyalasaydınız kafese koyduğunuzda yada hayvan yemeye kalktığında olduğu gibi yere dökülürdü. Bu da zaten yeşilken kıyılarak besin değeri azalmış ot iyice israf olmasına neden olur.</p><p></p><p>Diğer yandan büyükbaş hayvan yetiştiricileri, kaba yemi kesif yem ile kararak (ki bunu çoğunlukla yem karma makinalarında yapılsa da hala elle karan yetiştiriciler mevcuttur) hayvanlara verdiklerinden dolayı saman yada ot cinsi kaba yemlerin, olabildiğince küçük kıyılmlarını isterler. Bu şekilde hem karma işlemi daha kolay olur, hem karışımın daha homojenize olması sağlanır, hem de hayvanların kesif yemleri toplayarak kaba yemleri bırakması engellenir. Hepsinden öte bütün olarak kıyılmadan verilen otları bir kısmı hayvan yerken dökülerek israf olur.</p><p></p><p>Bu sefer de az önce haşbaylı otta başımıza gelen durum haşbaysız otta karşımıza çıkar.</p><p></p><p>İşte otu haşbaylı / haşbaysız bağlanması ile ilgli oluşan asıl sıkıntı buradan meydana gelir.</p><p></p><p>Doğu olan ise tüm otların haşbaysız olarak bağlanması ve saklanması, karma yeme eklenecek otların ise rasyone katılmadan hemen önce kıyıcıdan geçirilerek rasyona dahil edilmesidir. Bu şekilde hem iş gücü en az olur, hem de otlar besin değerlerini maksimum seviyede muhafaza ederler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 706323, member: 21067"] [b]Ynt: John Deere 1120 + Çelmak 165 Tambur Biçme İle Fiğ + Buğday Biçimi[/b] Ot haşbayla bağlanmaz, doğrudur. Ama otun haşbaysız (kıyılmadan) bağlanmasının asıl amacı senin dediğin gibi besin değirinin kaybolmasından çok otun hayvana veriliş şeklidir. Ot balyası özellikle küçükbaş hayvanlarda kafes dediğimiz yemliklerde verilir. Kıyılmadan bütün olarak bağlanmış olan bu otlar kafese konduğunda, hayvan tarafından 'ÇEKEREK' alınır. Hayvan doyduğunda kalan otlar tertemiz şekilde kafeste kalır. Eğer siz bu otu haşbayla kıyarak balyalasaydınız kafese koyduğunuzda yada hayvan yemeye kalktığında olduğu gibi yere dökülürdü. Bu da zaten yeşilken kıyılarak besin değeri azalmış ot iyice israf olmasına neden olur. Diğer yandan büyükbaş hayvan yetiştiricileri, kaba yemi kesif yem ile kararak (ki bunu çoğunlukla yem karma makinalarında yapılsa da hala elle karan yetiştiriciler mevcuttur) hayvanlara verdiklerinden dolayı saman yada ot cinsi kaba yemlerin, olabildiğince küçük kıyılmlarını isterler. Bu şekilde hem karma işlemi daha kolay olur, hem karışımın daha homojenize olması sağlanır, hem de hayvanların kesif yemleri toplayarak kaba yemleri bırakması engellenir. Hepsinden öte bütün olarak kıyılmadan verilen otları bir kısmı hayvan yerken dökülerek israf olur. Bu sefer de az önce haşbaylı otta başımıza gelen durum haşbaysız otta karşımıza çıkar. İşte otu haşbaylı / haşbaysız bağlanması ile ilgli oluşan asıl sıkıntı buradan meydana gelir. Doğu olan ise tüm otların haşbaysız olarak bağlanması ve saklanması, karma yeme eklenecek otların ise rasyone katılmadan hemen önce kıyıcıdan geçirilerek rasyona dahil edilmesidir. Bu şekilde hem iş gücü en az olur, hem de otlar besin değerlerini maksimum seviyede muhafaza ederler. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
John Deere 1120 + Çelmak 165 Tambur Biçme İle Fiğ + Buğday Biçimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt