PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
John Deere
Teknik Bilgiler-Yorumlar
JOHN DEERE 5105M SIFIR TRAKTÖR ANORMAL BİR DURUMU VAR...NE YAPMALIYIM?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 881242" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: JOHN DEERE 5105M SIFIR TRAKTÖR ANORMAL BİR DURUMU VAR...NE YAPMALIYIM?</strong></p><p></p><p>Doninamsal bir aksaklık yoksa, traktorlerdeki ziplama probleminin kaynağı çoğunlukla 'lastik'tir. </p><p></p><p>Lastik sorunu genelde 3 sekilde oluyor:</p><p></p><p>1-) fabrikasyon hatalı lastik. (en düşük ihtimal)</p><p></p><p>2-) Galeri, fabrika yada bayide uzun süren beklemeler sonucunda lastigin yapısı bozuluyor. Traktor ile yol alırken belirli bir ritim ile (yavaş giderken geniş, hızlı giderken sık aralıklarla) zıpliyorsa sorunun kaynağı büyük ihtimal budur. </p><p></p><p>3-) Sertlesmiş lastik. Bu en sık karşılaşılan sorun. Lastikler (kullanılsın yada kullanılmasın) belirli bir zaman sonunda esnekliklerini yitirerek sertleşirler. Bu süre lastiğin kalitesi, kullanilan kaucuk miktari, iklim ve kullanım sekline göre değişir. </p><p></p><p>Bu süre genel olarak 5 yıl kabul edilir ve 5 yıldan yaşlı lastiklerin 'diş yapıları' sağlam dahi olsa kullanım ömrünün bittiği için değiştirilmeleri, dogrudan üreticiler tarafından onerilmekte. </p><p></p><p>Sizin için son seçenek en yüksek ihtimal. lastik depoda 2 yıl beklese, 1 yıl traktörün üzerinde, 1 yıl da bayide beklese 4 yıl eder ki sertleşme için yeterli. </p><p></p><p>Yapacağınız şey lastiğin üretim tarihine bakmak. Lastiğin iç yada diş yüzünde 4 haneli olarak yazılıdır üretim tarihi. Okuması biraz farklıdır ama:</p><p></p><p>4 haneden son ikisi üretim yılını, ilk ikisi ise üretim haftasını belirtir. </p><p></p><p>Ornegin:</p><p>'2310'</p><p>Lastiğin 2010 yılının 23. Haftasında üretildiği anlamına gelir. </p><p></p><p>Lastik kalitesizse, üstüne bir de yaşlı ise zıplama kaçınılmaz..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 881242, member: 21067"] [b]Ynt: JOHN DEERE 5105M SIFIR TRAKTÖR ANORMAL BİR DURUMU VAR...NE YAPMALIYIM?[/b] Doninamsal bir aksaklık yoksa, traktorlerdeki ziplama probleminin kaynağı çoğunlukla 'lastik'tir. Lastik sorunu genelde 3 sekilde oluyor: 1-) fabrikasyon hatalı lastik. (en düşük ihtimal) 2-) Galeri, fabrika yada bayide uzun süren beklemeler sonucunda lastigin yapısı bozuluyor. Traktor ile yol alırken belirli bir ritim ile (yavaş giderken geniş, hızlı giderken sık aralıklarla) zıpliyorsa sorunun kaynağı büyük ihtimal budur. 3-) Sertlesmiş lastik. Bu en sık karşılaşılan sorun. Lastikler (kullanılsın yada kullanılmasın) belirli bir zaman sonunda esnekliklerini yitirerek sertleşirler. Bu süre lastiğin kalitesi, kullanilan kaucuk miktari, iklim ve kullanım sekline göre değişir. Bu süre genel olarak 5 yıl kabul edilir ve 5 yıldan yaşlı lastiklerin 'diş yapıları' sağlam dahi olsa kullanım ömrünün bittiği için değiştirilmeleri, dogrudan üreticiler tarafından onerilmekte. Sizin için son seçenek en yüksek ihtimal. lastik depoda 2 yıl beklese, 1 yıl traktörün üzerinde, 1 yıl da bayide beklese 4 yıl eder ki sertleşme için yeterli. Yapacağınız şey lastiğin üretim tarihine bakmak. Lastiğin iç yada diş yüzünde 4 haneli olarak yazılıdır üretim tarihi. Okuması biraz farklıdır ama: 4 haneden son ikisi üretim yılını, ilk ikisi ise üretim haftasını belirtir. Ornegin: '2310' Lastiğin 2010 yılının 23. Haftasında üretildiği anlamına gelir. Lastik kalitesizse, üstüne bir de yaşlı ise zıplama kaçınılmaz.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
John Deere
Teknik Bilgiler-Yorumlar
JOHN DEERE 5105M SIFIR TRAKTÖR ANORMAL BİR DURUMU VAR...NE YAPMALIYIM?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt