PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
John Deere
Teknik Bilgiler-Yorumlar
John Deere biçerdöverlere neden eskisi gibi rağbet yok ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="DuSTeRo" data-source="post: 758480" data-attributes="member: 51323"><p><strong>Ynt: John Deere biçerdöverlere neden eskisi gibi rağbet yok ?</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Anıl ' cım fifty fifty hiçbir farklı makine biçemez 300e 300 yada 300e 305 gibi bi rakam çok tesadüfi olur. aynı sınıftaki modeller arasında elbetteki bir fark olacaktır buda minimum%1 maksimum %10 dur elek alanı sarsak alanı kontra alanındaki farklara göre bu aralıkta değişir. yani W540 CS540 ı ezdi geçti 30dönüm fark attı CS onun sınıfı değil gibi bir değerlendirme olamaz bu farkı 18saat çalışma sonunda yakalıyosun toplu arazide, eğer parçalı olsa 30 dönüm farkıda yakalayamazsın. W540 ile CS540 tipi makinanın genel özellikleri tek batör ve 5 sarsak olmaları. eğer kontra alanı ,sarsak alanı , ve elek alanına bakaran birbine çok yakındır %10 dilimin içinde olduğunu görürsün. ayrıca JD deki sistem (sağır elek olayı) NH ile birebir aynı. bana göre ortada teknoloji hırsızlığı var sadece batörü 10 santim daha geniş tutmuş.. neyse konuyu dağıtmadan devam edeyim o makinenin powershift şanzıman olmasıda biçerdöverin eleme kapasitesini etkilemiyor sonuçta ikiside hidrostatik powershift olması sadece bir donanım donanım olduğu içinde fark yaratmaz daha çok keyiftir. kısacası 2 side aynı snıf makinedir iki farklı marka otomobilin 1.6 motor olması ve birinin diğerinden daha hızlı olması gibi. T550-560, CX740-8040 vede Lexion 620-630 gibi modellerde her nekadar 5 sarsaklı olsada orta sınıf bir makinedir fabrikadan çift batördür. ve elekleri düz model 6 sarsaklardan (W650-660, CS640-6080-CX6080-90) azıcıkta olsa daha büyüktür. düz 6 sarsakla 5 sarsaklı bu modeller orta sınıf makinelerdir ve düz 6 sarsaklılardan birazcık daha iyidirler her nekadar sarsak alanları 6 sarsaklı modellerden küçük olsada çift batörleri sayesinde sarsaklara pek iş yükü düşmüyor. benim bahsettiğim bu ibareyi JD nin T550 kataloğundada görebilirsin. T660-670, CX840-8070, lexion 640-50-60-70 gibi 6 sarsaklı bu modeller ve dar batör rotorlular orta üstü sınıf makinelerdir. Rotorlu geniş makinelerde üst sınıftır biçerdöverler sınıf sınıf bu şekilde ayrılır. TC ninde mekanik olmasını pek takıntı yapmıyorum açıkçası kullananlar için sade teferruatsız makina bakımı kolay parçası ucuz bu tamamen üreticinin satış politikasıyla alakalı müşterinin beklentilerine göre cevap vermekle alakalı. Mesela NH aynı zamanda T6000 traktör serisinin 140 beygire kadar mekanik olanlarınıda getirdi şöförüne traktör veriyosun nasıl kullanıcağını bilemezsinki bu gibi durumlar için mekanik getiriyosa bu elekronik üretmiyor yada elektroniği zayıf demek değilki üretim herzaman talebe göre olur JD bunu önemsemediği için bu pazarda kendine yer bulamıyor malesef ve rekabet ortamıda oluşmuyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="DuSTeRo, post: 758480, member: 51323"] [b]Ynt: John Deere biçerdöverlere neden eskisi gibi rağbet yok ?[/b] Anıl ' cım fifty fifty hiçbir farklı makine biçemez 300e 300 yada 300e 305 gibi bi rakam çok tesadüfi olur. aynı sınıftaki modeller arasında elbetteki bir fark olacaktır buda minimum%1 maksimum %10 dur elek alanı sarsak alanı kontra alanındaki farklara göre bu aralıkta değişir. yani W540 CS540 ı ezdi geçti 30dönüm fark attı CS onun sınıfı değil gibi bir değerlendirme olamaz bu farkı 18saat çalışma sonunda yakalıyosun toplu arazide, eğer parçalı olsa 30 dönüm farkıda yakalayamazsın. W540 ile CS540 tipi makinanın genel özellikleri tek batör ve 5 sarsak olmaları. eğer kontra alanı ,sarsak alanı , ve elek alanına bakaran birbine çok yakındır %10 dilimin içinde olduğunu görürsün. ayrıca JD deki sistem (sağır elek olayı) NH ile birebir aynı. bana göre ortada teknoloji hırsızlığı var sadece batörü 10 santim daha geniş tutmuş.. neyse konuyu dağıtmadan devam edeyim o makinenin powershift şanzıman olmasıda biçerdöverin eleme kapasitesini etkilemiyor sonuçta ikiside hidrostatik powershift olması sadece bir donanım donanım olduğu içinde fark yaratmaz daha çok keyiftir. kısacası 2 side aynı snıf makinedir iki farklı marka otomobilin 1.6 motor olması ve birinin diğerinden daha hızlı olması gibi. T550-560, CX740-8040 vede Lexion 620-630 gibi modellerde her nekadar 5 sarsaklı olsada orta sınıf bir makinedir fabrikadan çift batördür. ve elekleri düz model 6 sarsaklardan (W650-660, CS640-6080-CX6080-90) azıcıkta olsa daha büyüktür. düz 6 sarsakla 5 sarsaklı bu modeller orta sınıf makinelerdir ve düz 6 sarsaklılardan birazcık daha iyidirler her nekadar sarsak alanları 6 sarsaklı modellerden küçük olsada çift batörleri sayesinde sarsaklara pek iş yükü düşmüyor. benim bahsettiğim bu ibareyi JD nin T550 kataloğundada görebilirsin. T660-670, CX840-8070, lexion 640-50-60-70 gibi 6 sarsaklı bu modeller ve dar batör rotorlular orta üstü sınıf makinelerdir. Rotorlu geniş makinelerde üst sınıftır biçerdöverler sınıf sınıf bu şekilde ayrılır. TC ninde mekanik olmasını pek takıntı yapmıyorum açıkçası kullananlar için sade teferruatsız makina bakımı kolay parçası ucuz bu tamamen üreticinin satış politikasıyla alakalı müşterinin beklentilerine göre cevap vermekle alakalı. Mesela NH aynı zamanda T6000 traktör serisinin 140 beygire kadar mekanik olanlarınıda getirdi şöförüne traktör veriyosun nasıl kullanıcağını bilemezsinki bu gibi durumlar için mekanik getiriyosa bu elekronik üretmiyor yada elektroniği zayıf demek değilki üretim herzaman talebe göre olur JD bunu önemsemediği için bu pazarda kendine yer bulamıyor malesef ve rekabet ortamıda oluşmuyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
John Deere
Teknik Bilgiler-Yorumlar
John Deere biçerdöverlere neden eskisi gibi rağbet yok ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt