PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
KABA YEMLER HAKKINDA EZBER BOZUCU UYGULAMALAR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kandemir_06" data-source="post: 1227479" data-attributes="member: 77697"><p>Hocam burası türkiye bak yonca yazın iyi büyür ve türkiye yazın yağış almıyor 7 bölgemiz var 5 tanesi yaz yağışı almaz sadece doğu ve karadeniz alır. Karadenizde geniş ekim arazileri yok doğunun havası da yoncaya o kadar da uygun değil yazın soğuk olabiliyor hava olarak iç anadolu uygun onun da yaz yağışı yok bak hocam ben ankaralıyım bizim köy bolu sınırına yakın çamlıderede bizim ora bile yazın kupkurudur yani türkiyenin yağış rejimi ile balkanlar katiyyen kıyaslanamaz benim amcam otobüsle balkan turuna gitti o anlatıyor yağıştan kaynaklı o bosna-hırvatistan tarafları yemyeşil orayla konyayı aksarayı kıyaslamanız yanlış oldu.</p><p>Siz hekimsiniz mesleğine saygım sonsuzdur siz olmazsanız hayvancılığımız durur ancak sizin tavsiyeniz olan yoncanın da bir ticari boyutu var. Siz rasyona 4 kilo yonca yazarsınız, bunun da 4-4,5 tl bir maliyeti olur çiftliğin deposuna giriş maliyeti. Peki bu 4 tl+kâr olarak bize dönüş sağlanacakmı? Ben 5 kg mısır sapı (toplamda 39 protein 8595 enerji) parasına 1 kg yonca almayı kabul ettiğimde (15 protein 1500 enerji) bunun bana dönüşü gerçekten ne kadar olacak? Evet olay sadece enerji ve protein değil ama bu yonca gerçekten çok aşırı pahalı. Şimdi siz yoncanın tarımını yapın maliyeti düşürün diyebilirsiniz ama o zaman biz paramızı hayvancılıktan değil tarımdan kazanmışızdır. Bunun muhasebesini yapmak gerekiyor. Yonca gerçekten çok özel bir bitki ama cidden aşırı pahalı. Buzağıya kuzuya yonca verilir ama koca ineğe hergün hergün yonca verirsek biz ne kazanacağız? Sizin fikirleriniz nedir şimdi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kandemir_06, post: 1227479, member: 77697"] Hocam burası türkiye bak yonca yazın iyi büyür ve türkiye yazın yağış almıyor 7 bölgemiz var 5 tanesi yaz yağışı almaz sadece doğu ve karadeniz alır. Karadenizde geniş ekim arazileri yok doğunun havası da yoncaya o kadar da uygun değil yazın soğuk olabiliyor hava olarak iç anadolu uygun onun da yaz yağışı yok bak hocam ben ankaralıyım bizim köy bolu sınırına yakın çamlıderede bizim ora bile yazın kupkurudur yani türkiyenin yağış rejimi ile balkanlar katiyyen kıyaslanamaz benim amcam otobüsle balkan turuna gitti o anlatıyor yağıştan kaynaklı o bosna-hırvatistan tarafları yemyeşil orayla konyayı aksarayı kıyaslamanız yanlış oldu. Siz hekimsiniz mesleğine saygım sonsuzdur siz olmazsanız hayvancılığımız durur ancak sizin tavsiyeniz olan yoncanın da bir ticari boyutu var. Siz rasyona 4 kilo yonca yazarsınız, bunun da 4-4,5 tl bir maliyeti olur çiftliğin deposuna giriş maliyeti. Peki bu 4 tl+kâr olarak bize dönüş sağlanacakmı? Ben 5 kg mısır sapı (toplamda 39 protein 8595 enerji) parasına 1 kg yonca almayı kabul ettiğimde (15 protein 1500 enerji) bunun bana dönüşü gerçekten ne kadar olacak? Evet olay sadece enerji ve protein değil ama bu yonca gerçekten çok aşırı pahalı. Şimdi siz yoncanın tarımını yapın maliyeti düşürün diyebilirsiniz ama o zaman biz paramızı hayvancılıktan değil tarımdan kazanmışızdır. Bunun muhasebesini yapmak gerekiyor. Yonca gerçekten çok özel bir bitki ama cidden aşırı pahalı. Buzağıya kuzuya yonca verilir ama koca ineğe hergün hergün yonca verirsek biz ne kazanacağız? Sizin fikirleriniz nedir şimdi? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
KABA YEMLER HAKKINDA EZBER BOZUCU UYGULAMALAR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt