PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
KABA YEMLER HAKKINDA EZBER BOZUCU UYGULAMALAR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="mrram" data-source="post: 1227759" data-attributes="member: 866"><p>İyi bayramlar kandemir kardeşim. Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Tek değinmek istediğim nokta rasyondaki girdi maliyetinin kalem olarak hesaplanması. Bizler maliyet hesabı yaparken bir hayvanın total yem maliyetine bakarız. Ör:25 lt süt için kaç tl harcanıyor. Verdiğim maddenin maliyeti 5 tl, bana 5 tl getirisi var mı şeklinde değil. Yoksa hayvancılık yapılmayacak maliyetlere çıkıyo[emoji846] hayvan ihtiyacını maliyeti en aza indirecek karışmla sağlamak amacımız. Bazı sezonlarda bir maddeden hayvan başı 270 gram gibi küçük miktarlarda bile girdiğimiz oluyo. </p><p>Yonca sektörünün büyük tüccarların elinde olması da ayrı bir konu tabi. </p><p>İşin garip tarafı 2-6 ay arası genç hayvanlara kaliteli bakayım dersen onların yonca maliyeti inekten fazlaya geliyor. Daha çok yiyorlar[emoji846] </p><p>Bir de her doğru her bölgeye uygun olmayabiliyor. Bu da ülkemizin iklimsel çeşitliliğinin bir güzelliği</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mrram, post: 1227759, member: 866"] İyi bayramlar kandemir kardeşim. Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Tek değinmek istediğim nokta rasyondaki girdi maliyetinin kalem olarak hesaplanması. Bizler maliyet hesabı yaparken bir hayvanın total yem maliyetine bakarız. Ör:25 lt süt için kaç tl harcanıyor. Verdiğim maddenin maliyeti 5 tl, bana 5 tl getirisi var mı şeklinde değil. Yoksa hayvancılık yapılmayacak maliyetlere çıkıyo[emoji846] hayvan ihtiyacını maliyeti en aza indirecek karışmla sağlamak amacımız. Bazı sezonlarda bir maddeden hayvan başı 270 gram gibi küçük miktarlarda bile girdiğimiz oluyo. Yonca sektörünün büyük tüccarların elinde olması da ayrı bir konu tabi. İşin garip tarafı 2-6 ay arası genç hayvanlara kaliteli bakayım dersen onların yonca maliyeti inekten fazlaya geliyor. Daha çok yiyorlar[emoji846] Bir de her doğru her bölgeye uygun olmayabiliyor. Bu da ülkemizin iklimsel çeşitliliğinin bir güzelliği [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
KABA YEMLER HAKKINDA EZBER BOZUCU UYGULAMALAR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt