PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Balyalama-Paketleme Ekipmanları
Kablosuz Dijital Balya Sayacı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 807400" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: kablosuz balya sayıcı</strong></p><p></p><p>Bizim milletin ürün kullanımı ile ilgili bazı alışkanlıkları var. Oturmuş ve değiştirmesi zor alışkanlıklardır bunlar. Bu yüzden piyasaya sürülecek bir malın, hedef kitleye hitap edebilmesi için kesinlikle bu kullanım alışkanlıkları ile paralel olması gerekiyor. </p><p></p><p>Şimdi ben bir balya makinası kullanıcısıyım. Hani büyük konuşmayayım, vermem ya, hadi boşluğuma geldi, oldu da bir balya sayacına +200 lira veresim geldi.</p><p></p><p>O sayaçtan neler beklerim?</p><p></p><p>Çok şey beklerim. Ama en büyük beklediğim şey pratiklik. </p><p>- Kontağa Başar basmaz kullanıma hazır olmalı. O dönem balyacı için vakit nakittir. Sabah 1 dakkamı bile almamalı. Asla bakım/ayar gerektirsin istemem. </p><p>- Kesinlikle su geçirmez olmalı. Aman yağmur yağdı, şunu örteyim, yok, dur sökeyim gibi endişem olmamalı. </p><p>- Dayanıklı olmalı. Bilmeliyim ki bu sayacı aldığımda, her yıl yaptığım sayaç masrafından kurtulmalıyım. </p><p>- Hepsinden önemlisi montajı kolay olmalı. Bu konuda tüm sayaç üreticilerinin eksiği. Çünkü olay o sayacı yapmakla bitmiyor. Bu şekilde eksiksiz bir ürün yapıcam diyen üretici, önce kıçını kaldırıp bütün makinalarını inceleyecek. Her marka model için olmasa bile, makinaya kesme biçme yapmadan her makinaya cuk diye oturacak bir montaj kiti yapacak. Ben hem sayaca 200-250 lira vericem, hem de uydurma parçalara onu makinaya monte etmeye çalışıcam. Yok öyle nane. Zaten tüm olayı montajda biten bir alet için çok büyük bir ihmal bu. </p><p>- Doğru sayacak. Dijital sayaçta kolay kolay tutukluk olmaz ama yine yukarıdaki konuya geliyoruz. Montaj hataları yüzünden algılayamama oluyor. Bunun önüne geçmek için orjinal montaj aparatlarının olması lazım. </p><p></p><p>Neden? Öncelikle fiyat/performans oranına bakınca bunu anlamak zor değil. </p><p></p><p>150 liralık bir navigasyon cihazı:</p><p>- Film oynatıyor.</p><p>- Müzik çalıyor,</p><p>- Ufak çaplı bir harici bellek olabiliyor,</p><p>- Bütün dünyayı avucunun içi gibi biliyor,</p><p>- Aynı anda yörüngede görebildiği 3 ile 14 arasında uydu ile aynı eş zamanlı iletişim kurup yeryüzünde, küresel düzlemdeki net koordinatlarımı veriyor.</p><p>- LCD renkli ekran,</p><p>- Üstelk şarjlı. Çakmaklıktaki en ufak temassızlık anında tüm hafızayı resetlemiyor. </p><p></p><p>Siz hiç montaj aparatsız navigasyon cihazı gördünüz mü? Yok. Ama montaj aparatsız balya sayacı ben gördüm. </p><p></p><p></p><p>Bu ürünü ticari olarak yapan, yapmayı düşünen arkadaşlar için söylüyorum. Rakamlar çok yüksek. 14 tane manuel sayaç fiyatına bir tek dijital sayaç oluyor. Olmamalı.</p><p></p><p></p><p>Ha diyebilirsiniz: 'maliyet çok yüksek, parçalar pahalı, işçiliği zor vs...' Doğrudur, olabilir. </p><p></p><p>Onlar sizin sorununuz. Benim değil. Ayrıca benim gibi diğer tüketicileri de zerre ilgilendirmiyor. Eğer ticari düşünüyorsanız ona siz çözüm bulacaksınız. </p><p></p><p>Bu fiyat konusuna da çözüm bulmadan piyasadaki gerçek potansiyeli yakalamanız zor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 807400, member: 21067"] [b]Ynt: kablosuz balya sayıcı[/b] Bizim milletin ürün kullanımı ile ilgili bazı alışkanlıkları var. Oturmuş ve değiştirmesi zor alışkanlıklardır bunlar. Bu yüzden piyasaya sürülecek bir malın, hedef kitleye hitap edebilmesi için kesinlikle bu kullanım alışkanlıkları ile paralel olması gerekiyor. Şimdi ben bir balya makinası kullanıcısıyım. Hani büyük konuşmayayım, vermem ya, hadi boşluğuma geldi, oldu da bir balya sayacına +200 lira veresim geldi. O sayaçtan neler beklerim? Çok şey beklerim. Ama en büyük beklediğim şey pratiklik. - Kontağa Başar basmaz kullanıma hazır olmalı. O dönem balyacı için vakit nakittir. Sabah 1 dakkamı bile almamalı. Asla bakım/ayar gerektirsin istemem. - Kesinlikle su geçirmez olmalı. Aman yağmur yağdı, şunu örteyim, yok, dur sökeyim gibi endişem olmamalı. - Dayanıklı olmalı. Bilmeliyim ki bu sayacı aldığımda, her yıl yaptığım sayaç masrafından kurtulmalıyım. - Hepsinden önemlisi montajı kolay olmalı. Bu konuda tüm sayaç üreticilerinin eksiği. Çünkü olay o sayacı yapmakla bitmiyor. Bu şekilde eksiksiz bir ürün yapıcam diyen üretici, önce kıçını kaldırıp bütün makinalarını inceleyecek. Her marka model için olmasa bile, makinaya kesme biçme yapmadan her makinaya cuk diye oturacak bir montaj kiti yapacak. Ben hem sayaca 200-250 lira vericem, hem de uydurma parçalara onu makinaya monte etmeye çalışıcam. Yok öyle nane. Zaten tüm olayı montajda biten bir alet için çok büyük bir ihmal bu. - Doğru sayacak. Dijital sayaçta kolay kolay tutukluk olmaz ama yine yukarıdaki konuya geliyoruz. Montaj hataları yüzünden algılayamama oluyor. Bunun önüne geçmek için orjinal montaj aparatlarının olması lazım. Neden? Öncelikle fiyat/performans oranına bakınca bunu anlamak zor değil. 150 liralık bir navigasyon cihazı: - Film oynatıyor. - Müzik çalıyor, - Ufak çaplı bir harici bellek olabiliyor, - Bütün dünyayı avucunun içi gibi biliyor, - Aynı anda yörüngede görebildiği 3 ile 14 arasında uydu ile aynı eş zamanlı iletişim kurup yeryüzünde, küresel düzlemdeki net koordinatlarımı veriyor. - LCD renkli ekran, - Üstelk şarjlı. Çakmaklıktaki en ufak temassızlık anında tüm hafızayı resetlemiyor. Siz hiç montaj aparatsız navigasyon cihazı gördünüz mü? Yok. Ama montaj aparatsız balya sayacı ben gördüm. Bu ürünü ticari olarak yapan, yapmayı düşünen arkadaşlar için söylüyorum. Rakamlar çok yüksek. 14 tane manuel sayaç fiyatına bir tek dijital sayaç oluyor. Olmamalı. Ha diyebilirsiniz: 'maliyet çok yüksek, parçalar pahalı, işçiliği zor vs...' Doğrudur, olabilir. Onlar sizin sorununuz. Benim değil. Ayrıca benim gibi diğer tüketicileri de zerre ilgilendirmiyor. Eğer ticari düşünüyorsanız ona siz çözüm bulacaksınız. Bu fiyat konusuna da çözüm bulmadan piyasadaki gerçek potansiyeli yakalamanız zor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
Balyalama-Paketleme Ekipmanları
Kablosuz Dijital Balya Sayacı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt