PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kaç hayvan kaç dönüm?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="muhammed6" data-source="post: 1203360" data-attributes="member: 74375"><p><strong>arkadaşlar benim anladığım şu aslında köylülerimizin hiç birisi bilerek hesap yaparak bu işi yapmıyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>elinde deden babadan kalma bol bol arazi olunca yani mal beleş olunca bol bol kafasına göre ekiyor.</strong></p><p><strong>ama yeni nesil artık koylere göç etme derdinde olunca o arsa almak yada kiralamak zorunda o hayvanları en cins olanından almak zorunda öyle ahmet emmi bana şu senin hayvandan versene on tane ben sana seneye yavrudan veririm ödeşiriz olmuyo. yeni nesil gidicek çatır çatır parasını bayılıcak alıcak hayvanını.ama köylüye bakıyorumda ne hesap biliyo ne kitap biliyo hayvan doğrumu yetiştiriyo yanlışmı yetiştiriyo pekde umrunda değil. eğer hayvancılık ile uğraşan birine gidip kaç hayvan ne kadar yiyor diye sordunuzda herkez farklı bişi söylüyorsa demekki yanlış yoldayız . bence parasını verip bu iş için köylüye değil ziraaat muhendislerine danışmak en doğrusu köylünün bu kafasına göre tavrı ile zarar edilir.çünkü bu yapı eski kafa yapısı artık bu sistem döngü kalmadı.herşey hesaplı kitaplı ileriyi görerek yapılmalı.ha şimdi ben bunları yazdımya nekadar adam varsa kızıcak bana ama yazdıklarımında doğru oldunu bir kesim biliyor.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="muhammed6, post: 1203360, member: 74375"] [B]arkadaşlar benim anladığım şu aslında köylülerimizin hiç birisi bilerek hesap yaparak bu işi yapmıyor. elinde deden babadan kalma bol bol arazi olunca yani mal beleş olunca bol bol kafasına göre ekiyor. ama yeni nesil artık koylere göç etme derdinde olunca o arsa almak yada kiralamak zorunda o hayvanları en cins olanından almak zorunda öyle ahmet emmi bana şu senin hayvandan versene on tane ben sana seneye yavrudan veririm ödeşiriz olmuyo. yeni nesil gidicek çatır çatır parasını bayılıcak alıcak hayvanını.ama köylüye bakıyorumda ne hesap biliyo ne kitap biliyo hayvan doğrumu yetiştiriyo yanlışmı yetiştiriyo pekde umrunda değil. eğer hayvancılık ile uğraşan birine gidip kaç hayvan ne kadar yiyor diye sordunuzda herkez farklı bişi söylüyorsa demekki yanlış yoldayız . bence parasını verip bu iş için köylüye değil ziraaat muhendislerine danışmak en doğrusu köylünün bu kafasına göre tavrı ile zarar edilir.çünkü bu yapı eski kafa yapısı artık bu sistem döngü kalmadı.herşey hesaplı kitaplı ileriyi görerek yapılmalı.ha şimdi ben bunları yazdımya nekadar adam varsa kızıcak bana ama yazdıklarımında doğru oldunu bir kesim biliyor.[/B] [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kaç hayvan kaç dönüm?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt