PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kaç hayvan kaç dönüm?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="muhammed6" data-source="post: 1205464" data-attributes="member: 74375"><p>az önce bu sitede bi arkadaşa bir yazı yazdım onu paylaşayım dedim yanllış yonlerim varmı acaba ?</p><p></p><p>arkadaşlar geçenlerde süt ineği için tavsiyelerde bulundular aklım almıyor şimdi 300 gebe süt ineğimiz olsa bunların bir tanesi gunde 20 kg mısır sılajı yiyyorlar </p><p></p><p>bunu kaba hesaplamayla senede 8 ton yıyyor tek bir hayvan </p><p></p><p>1 ton =1000 kg eşittir</p><p></p><p>300 inek * 8000 kg mısır slajı =2.400.000</p><p></p><p>yani harfle yazıyorum iki milyon dört yüz bin kilo gram mısır slajı yer </p><p></p><p>peki internette sahıbınden sitesinde 1 ton mısır slajı nekadar minimum 250 tl maximum 300 tl dikkat edin 1 ton yani 1000 kilo gramı 250 tl .</p><p></p><p>2.400.000 * 250 tl=600.000.000 tl tutuyor</p><p></p><p>peki biz kendimiz eksek ne olur 1 dekardan 8 ton mısır sılajı çıkar </p><p></p><p>300 hayvanımız vardı tabı unutmayın bunlar gebe yani doğuracak buda başka bir bela ki hem yer olarak hem ahır aolarak hemde yem olarak bikat buyemeniz demek . ama sadece para olarak buyudukçe küçülüyoruz.battıkca dibe batıyoruz.tıpkı borçla dukkan açan bakkal hesabı kredi borcunu ödiyemeyınce tekrar kredi çekiyor sonra tekrar ve ıyıce batıyor onun gibi bu işde dibe sokuyor ınsanı </p><p></p><p>neyse 300 hayvan vardı bir dekardan 8 ton mısır sılajı çıkıyordu </p><p></p><p>yani bizim en kötünün kötüsü 300 dönüm araziye ihtiyacı var </p><p></p><p>e bunun seneye doğum sonrası var hayvan sayısı 600 olucak </p><p></p><p>yani seneye en kötünün kötüsü 600 dönüm ekim yapılıcak tarlaya ihtiyacın olucak peki sonraki sene ya sonraki sene . bu ülkede kimin bukadar tarlası varki yani babadan tarlası olanlar haricinde kim bukadar yarla alabiliyorki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="muhammed6, post: 1205464, member: 74375"] az önce bu sitede bi arkadaşa bir yazı yazdım onu paylaşayım dedim yanllış yonlerim varmı acaba ? arkadaşlar geçenlerde süt ineği için tavsiyelerde bulundular aklım almıyor şimdi 300 gebe süt ineğimiz olsa bunların bir tanesi gunde 20 kg mısır sılajı yiyyorlar bunu kaba hesaplamayla senede 8 ton yıyyor tek bir hayvan 1 ton =1000 kg eşittir 300 inek * 8000 kg mısır slajı =2.400.000 yani harfle yazıyorum iki milyon dört yüz bin kilo gram mısır slajı yer peki internette sahıbınden sitesinde 1 ton mısır slajı nekadar minimum 250 tl maximum 300 tl dikkat edin 1 ton yani 1000 kilo gramı 250 tl . 2.400.000 * 250 tl=600.000.000 tl tutuyor peki biz kendimiz eksek ne olur 1 dekardan 8 ton mısır sılajı çıkar 300 hayvanımız vardı tabı unutmayın bunlar gebe yani doğuracak buda başka bir bela ki hem yer olarak hem ahır aolarak hemde yem olarak bikat buyemeniz demek . ama sadece para olarak buyudukçe küçülüyoruz.battıkca dibe batıyoruz.tıpkı borçla dukkan açan bakkal hesabı kredi borcunu ödiyemeyınce tekrar kredi çekiyor sonra tekrar ve ıyıce batıyor onun gibi bu işde dibe sokuyor ınsanı neyse 300 hayvan vardı bir dekardan 8 ton mısır sılajı çıkıyordu yani bizim en kötünün kötüsü 300 dönüm araziye ihtiyacı var e bunun seneye doğum sonrası var hayvan sayısı 600 olucak yani seneye en kötünün kötüsü 600 dönüm ekim yapılıcak tarlaya ihtiyacın olucak peki sonraki sene ya sonraki sene . bu ülkede kimin bukadar tarlası varki yani babadan tarlası olanlar haricinde kim bukadar yarla alabiliyorki [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kaç hayvan kaç dönüm?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt