PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Kadı Lokması, Doz Doz Böceği yada Ağustos Böceği Larvası (Polyphylla Fullo) Çözümü
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="cemilAltan" data-source="post: 1436366" data-attributes="member: 60074"><p>Kardeş bizim özellikle incir agaclarimizda yıllardır baş belâmız bu larvalar. Larvalar videodaki ile birebir aynı ama onun böcek hali biraz farklı. Ağacın kök ve gövdelerine yerleşen larvalar kisa sürede ağacın her yerinden yiyerek patlatıp çürütüyor. Bizde belirgin bir toplu mücadele yok,olgunlaşan böcek eslesip uçup gidiyor istediği ağaca yumurtluyor.Bizde son 30-35 yıldır bela olduğunu düşünüyorum çünkü biz çocukken dev ebatlarda boyu 12 mt ye ulaşan geniş gövdeli araçlarımız vardı şimdi ağaç çapları 20 -25 cm ye varmadan boyu 2-3 mt iken bu bela musallat oluyor.Benim mücadelem ağaç yaralarını temizleyip kök ve gövdedeki larva deliklerine sırt pompasıyla insektisit uygulamak şeklinde oluyor.Bu kesin çözüm olmuyor ağacın ömrünü uzatıyor.Yine de larvalar sonuçta agaci bitiriyor...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cemilAltan, post: 1436366, member: 60074"] Kardeş bizim özellikle incir agaclarimizda yıllardır baş belâmız bu larvalar. Larvalar videodaki ile birebir aynı ama onun böcek hali biraz farklı. Ağacın kök ve gövdelerine yerleşen larvalar kisa sürede ağacın her yerinden yiyerek patlatıp çürütüyor. Bizde belirgin bir toplu mücadele yok,olgunlaşan böcek eslesip uçup gidiyor istediği ağaca yumurtluyor.Bizde son 30-35 yıldır bela olduğunu düşünüyorum çünkü biz çocukken dev ebatlarda boyu 12 mt ye ulaşan geniş gövdeli araçlarımız vardı şimdi ağaç çapları 20 -25 cm ye varmadan boyu 2-3 mt iken bu bela musallat oluyor.Benim mücadelem ağaç yaralarını temizleyip kök ve gövdedeki larva deliklerine sırt pompasıyla insektisit uygulamak şeklinde oluyor.Bu kesin çözüm olmuyor ağacın ömrünü uzatıyor.Yine de larvalar sonuçta agaci bitiriyor... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Kadı Lokması, Doz Doz Böceği yada Ağustos Böceği Larvası (Polyphylla Fullo) Çözümü
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt