PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kaliteli Sperma En İyi Yatırımdır...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="simentalci" data-source="post: 756197" data-attributes="member: 44124"><p><strong>Ynt: Kaliteli Sperma En İyi Yatırımdır...</strong></p><p></p><p>Tohumları ithalatçı firmalardan seçiyorum. Veterinerime götürüp teslim etmelerini söylüyorum. Tabi önemli olan elimizdeki anaç hayvanlara uygun boğaları seçip almak. Çiftliğimizin simental süt ortalaması düşükse (?? 22-23 lt. altında ??) en yüksek süt verimi olan extrem boğaları kullanmalıyız. Ortalamamızı yeterince yükselttiysek, bundan sonra yapacağımız iş: çiftliğimizin sorunlarını tespit etmek. Ayak problemi olan hayvanlara ayak puanı yüksek, meme problemi olanlara meme puanı yüksek boğaları tohumlayarak yola emin adımlarla devam etmeli. Kısa boylulara uzun boylu, uzun boylulara kısa boylu boğa vs. vs.</p><p>Ben şimdi bu aşamadayım. Süt verimimi istediğim seviyelere çıkarttım sayılır. Bundan sonra orta cüsseli, sağlam ayaklı, karpuz memeli, verimli hayvanlarım olsun diye 'süt veriminden çok FIT puanı yüksek boğalar' seçicem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="simentalci, post: 756197, member: 44124"] [b]Ynt: Kaliteli Sperma En İyi Yatırımdır...[/b] Tohumları ithalatçı firmalardan seçiyorum. Veterinerime götürüp teslim etmelerini söylüyorum. Tabi önemli olan elimizdeki anaç hayvanlara uygun boğaları seçip almak. Çiftliğimizin simental süt ortalaması düşükse (?? 22-23 lt. altında ??) en yüksek süt verimi olan extrem boğaları kullanmalıyız. Ortalamamızı yeterince yükselttiysek, bundan sonra yapacağımız iş: çiftliğimizin sorunlarını tespit etmek. Ayak problemi olan hayvanlara ayak puanı yüksek, meme problemi olanlara meme puanı yüksek boğaları tohumlayarak yola emin adımlarla devam etmeli. Kısa boylulara uzun boylu, uzun boylulara kısa boylu boğa vs. vs. Ben şimdi bu aşamadayım. Süt verimimi istediğim seviyelere çıkarttım sayılır. Bundan sonra orta cüsseli, sağlam ayaklı, karpuz memeli, verimli hayvanlarım olsun diye 'süt veriminden çok FIT puanı yüksek boğalar' seçicem. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Süt Hayvanclığı
Kaliteli Sperma En İyi Yatırımdır...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt