PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
kalkınmış ülkelerde kırmızı et üretimi nasıl yapılır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="ParaMiliter" data-source="post: 1097556" data-attributes="member: 53417"><p>töbe yarabbi domuzun herşeyi haramdır, eti, derisi, kılı, postu vs...</p><p>mesela alkol sadece içmek haramdır, temizleyici olarak, kolonya olarak tıbbi amaçlı kullanabilirsin.</p><p>sadece içip sarhoş olmak aklı idraki kaybetmek haramdır.</p><p>ama domuzun herşeyini her türlü kullanmak haramdır.</p><p></p><p>et üretimine gelirsek,</p><p>gelişmiş ülkelerde bir defa ette kalite ve sınıflandırma çok önemlidir.</p><p>en düşük kalitedeki bonfile ile en yüksek kaliteli bonfile arasında bir kaç kat fiyat farkı vardır.</p><p>ama bizim halkımız her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgisiz olduğundan, et mi et deyip her türlüsünü alır, talep etmez. kasaplar da eti sınıflandırmaz. hepsini aynı satar.</p><p>oysa yabancı bir memlekette mesela markete gidip 15 yaşında bir inek sırtı alayım desen bulursun, ama bizim memlekette "ya bey amca al işte bu da sırt, kaburga ne farkeder" deyip kakalarlar sana...</p><p></p><p>başka bir örnek odunculuktan...</p><p>avrupada bir ülkeden en az 16 sene suyun içinde kalmış bir ladin tomruğu almak istesen bulursun.</p><p>memlekette git dağdan kes, 16 sene bir havuzun içinde tutman gerekir.</p><p>ama adam enstrümantal iyi ses çıkarsın diye böyle bir ağaç istiyor, yeni kesilmiş bir ladin ağacından aynı ses çıkmıyor... </p><p></p><p>kalite, yerleşik hayat, kültür ve kültürel devamlılık ve aktarım, gelenek vs....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ParaMiliter, post: 1097556, member: 53417"] töbe yarabbi domuzun herşeyi haramdır, eti, derisi, kılı, postu vs... mesela alkol sadece içmek haramdır, temizleyici olarak, kolonya olarak tıbbi amaçlı kullanabilirsin. sadece içip sarhoş olmak aklı idraki kaybetmek haramdır. ama domuzun herşeyini her türlü kullanmak haramdır. et üretimine gelirsek, gelişmiş ülkelerde bir defa ette kalite ve sınıflandırma çok önemlidir. en düşük kalitedeki bonfile ile en yüksek kaliteli bonfile arasında bir kaç kat fiyat farkı vardır. ama bizim halkımız her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgisiz olduğundan, et mi et deyip her türlüsünü alır, talep etmez. kasaplar da eti sınıflandırmaz. hepsini aynı satar. oysa yabancı bir memlekette mesela markete gidip 15 yaşında bir inek sırtı alayım desen bulursun, ama bizim memlekette "ya bey amca al işte bu da sırt, kaburga ne farkeder" deyip kakalarlar sana... başka bir örnek odunculuktan... avrupada bir ülkeden en az 16 sene suyun içinde kalmış bir ladin tomruğu almak istesen bulursun. memlekette git dağdan kes, 16 sene bir havuzun içinde tutman gerekir. ama adam enstrümantal iyi ses çıkarsın diye böyle bir ağaç istiyor, yeni kesilmiş bir ladin ağacından aynı ses çıkmıyor... kalite, yerleşik hayat, kültür ve kültürel devamlılık ve aktarım, gelenek vs.... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hayvancılık
Büyükbaş Hayvancılık
Besi Hayvancılığı
kalkınmış ülkelerde kırmızı et üretimi nasıl yapılır?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt