PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Tarih
kanlısırttakı mıtralyöz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="uzunyayla" data-source="post: 144938" data-attributes="member: 1945"><p><strong>Ynt: kanlısırttakı mıtralyöz</strong></p><p></p><p>ibretlik tarihi kahramanlığa güzel bir örnek...paylaşım için teşekkürler... kanlıyurt muharebesi hakkında bir kaç ek bilgide ben eklemek istedim...</p><p><strong>Kanlısırt Muharebesi</strong>, Anzak Kolordusu ' nun 6 Ağustos 1915 tarihinde Kanlısırt ' a yönelik taarruzları ile bu bölgede üç gün süren çatışmalardır.</p><p><strong>sonuçları </strong> </p><p>Bu bölgedeki Anzak taarruzu, Türk ihtiyatlarını Arıburnu Cephesi ' nin güney kesimine çekmeyi amaçlıyordu. Çünkü esas harekat Anzak Cephesi ' nin kuzey kesiminde gerçekleştirilecekti. Ancak Esat Paşa durumu öylesine kritik olarak değerlendirmiştir ki, Seddülbahir Cephesi ' nden de bir kısım kuvveti bölgeye çekmiştir. Bu birliklerin bölgeye intikali gerçekleştiğinde ise taarruzun bir sonuç getirmeyeceğini anlamış ve bu birlikleri savaşa sürmemişti. Sonuçta Arıburnu Cephesi ' ndeki Türk ihtiyatları Seddülbahir Cephesi ' nden aktarılan bu birliklerle artmış oldu. Bu ihtiyatlar, Anzakların kuzey kesiminde, özellikle Conk Bayırı üzerinden yapacakları taarruza karşı kullanıldı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="uzunyayla, post: 144938, member: 1945"] [b]Ynt: kanlısırttakı mıtralyöz[/b] ibretlik tarihi kahramanlığa güzel bir örnek...paylaşım için teşekkürler... kanlıyurt muharebesi hakkında bir kaç ek bilgide ben eklemek istedim... [b]Kanlısırt Muharebesi[/b], Anzak Kolordusu ' nun 6 Ağustos 1915 tarihinde Kanlısırt ' a yönelik taarruzları ile bu bölgede üç gün süren çatışmalardır. [b]sonuçları [/b] Bu bölgedeki Anzak taarruzu, Türk ihtiyatlarını Arıburnu Cephesi ' nin güney kesimine çekmeyi amaçlıyordu. Çünkü esas harekat Anzak Cephesi ' nin kuzey kesiminde gerçekleştirilecekti. Ancak Esat Paşa durumu öylesine kritik olarak değerlendirmiştir ki, Seddülbahir Cephesi ' nden de bir kısım kuvveti bölgeye çekmiştir. Bu birliklerin bölgeye intikali gerçekleştiğinde ise taarruzun bir sonuç getirmeyeceğini anlamış ve bu birlikleri savaşa sürmemişti. Sonuçta Arıburnu Cephesi ' ndeki Türk ihtiyatları Seddülbahir Cephesi ' nden aktarılan bu birliklerle artmış oldu. Bu ihtiyatlar, Anzakların kuzey kesiminde, özellikle Conk Bayırı üzerinden yapacakları taarruza karşı kullanıldı. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Dışı Konular
Genel
Tarih
kanlısırttakı mıtralyöz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt