PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Kanola
Kanola ekimi Edirne
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kirci02" data-source="post: 1246713" data-attributes="member: 4066"><p>Arkadaşım aslında benim fikrim ne olursa olsun kanola yeri hazırlarken derin olmasa bile pulluk ile sürmek ot ile mücadele de çok önemli. 70 dekar bir tarlam var tarlanın yarısını pulluk ile sürdüm yarısını tekli dip kazan çekip üzerine 2 defa pottinger yani disktiller ekmeden öncede merdane çekerek hazırladım. Pulluk ile sürülen yer tertemiz hatta dar yapraklı ot ilacını kısmı atsak olacak. Pulluk ile sürdüğümüz bolumude 15 dekar alanı mibzerin bir göz açık bir göz kapalı ektik. Pulluk ile hazırladığımız yeri sürdükten sonra yağan ilk yağmurdan sonra döşemen çektik. Ardından ekime yakın gübre atip bir disk tiller çektik gayet iyi oldu. Ekim günü tarlaya önden bir merdane çekip ektik. Ekim sonrasında da merdane çektik. Havalar güzel gitti ne kadar tohum atıldı ise hepsi çıktı. Biz genel ortalamada 250 Gr tohum attık . Seyrek gibi duruyor ama bu civarda atılan tohumun iyi olduğunu düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kirci02, post: 1246713, member: 4066"] Arkadaşım aslında benim fikrim ne olursa olsun kanola yeri hazırlarken derin olmasa bile pulluk ile sürmek ot ile mücadele de çok önemli. 70 dekar bir tarlam var tarlanın yarısını pulluk ile sürdüm yarısını tekli dip kazan çekip üzerine 2 defa pottinger yani disktiller ekmeden öncede merdane çekerek hazırladım. Pulluk ile sürülen yer tertemiz hatta dar yapraklı ot ilacını kısmı atsak olacak. Pulluk ile sürdüğümüz bolumude 15 dekar alanı mibzerin bir göz açık bir göz kapalı ektik. Pulluk ile hazırladığımız yeri sürdükten sonra yağan ilk yağmurdan sonra döşemen çektik. Ardından ekime yakın gübre atip bir disk tiller çektik gayet iyi oldu. Ekim günü tarlaya önden bir merdane çekip ektik. Ekim sonrasında da merdane çektik. Havalar güzel gitti ne kadar tohum atıldı ise hepsi çıktı. Biz genel ortalamada 250 Gr tohum attık . Seyrek gibi duruyor ama bu civarda atılan tohumun iyi olduğunu düşünüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Kanola
Kanola ekimi Edirne
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt