PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Kanola
Kanola Yetiştiricilik Denemesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kaskin4" data-source="post: 877602" data-attributes="member: 2045"><p><strong>Ynt: Kanola Ekim Hazırlıkları % Kubo ME9000 & 21 ayak Merdaneli Kültivatör</strong></p><p></p><p>Bu kanolayı 4 sezon ektim. İlk yıl 100 dekar ektim 220 kg dekara biçtim. İkinci yıl 150 dekar ektim 380 kg biçtim para kazandım. üçüncü yıl 390 dekar ektim 180 kg dekara biçtim tam zarar ettim. Dördüncü yıl 80 dekar ektim 170 kilo dekara biçtim. Geçen sezon ekmedim ekenler 370 kilo biçti. Kanola işi tüm hizmetlerini mükemmel yapsan bile şansa ve hava şartlarına diğer ürünlerden daha çok bağlı bir iş. Düşük verim ile yüksek verim arasında çok fark olabiliyor. Bu farkta, verimler ortalama olmadıkça ya tam zarar yada çok güzel kazanç anlamına geliyor. Bu yıl 75 dekar ekilecek yerim var. yerlerim hazır. Bu yerlerdeki buğdaylar biçilirken hemen arkadan saplar bağlandı ve 3 gün sonra 20 cm civarı derinlikte sürdüm. O günden bu güne yağmur yağıp otlandıkça 3 kez merdaneli aysan tabir edilen aletle karıştırdım. Toprak ne kadar incelirse ve ottan arınırsa o kadar iyi. Kanolacılık yapmamış komşularım bu masraf çok diyorlar. Unutulmaması gereken önceki yıldan kalmış ot tohumlarını çimlendikten sonra tarladan temizlemek. Kanolayı temiz bir tarlaya ekmek bir sıfır öndesin demek. Kanola çıkış aşamasında yabancı otlarla mücadele edmeyen bir bitki. Çıkışı temiz bir tarlada randımanlı olursa tarlayı kapladığında altında ot barındırmaz. Şu m2 deki bitki adedine gelince, 25 bitki 40- 50 bitki yeterli deniyor. Doğru, fakat o sayıdaki bitkiyi mart ayında sapa kaldırabilmek. O sayıdaki bitkiyi ot yapan bir tarlada ottan dolayı mart ayına çıkaramazsın. Birde en büyük zararı veren yabani turp denilen ot. Yabani turp yapan tarlaya kanola ekmek zararı baştan kabul etmektir. Benim edindiğim tecrübeye göre 80-100 adet kıştan önce çıkmış bitki ideal. Senin verdiğin m2 de 50 bitki dekara 380 gr. tohumda bir hata olabilir. Gramaj doğru fakat bitki sayısı yanlış diye düşünüyorum. Kanolanın 100.000 adedi 380 gr civarı gelir. Buda m2 ye 100 tohum demektir. Benim Pioneer tohumlar 100.000 adedi 400 gr, dekalb tohumlar 100.000 adedi 330 gr geliyor. Ben pionerleri 450 gr. dekalbleri 380 gr dekara atıcam. Aşırı sık ekmedikçe fazla atmanın tohum masrafını arttırmadan başka bir zararı yok. Bence aşırı sık 700-800 gr üzeridir. 800 gr. a kadar verimde fazla bir değişiklik olmaz. Anlatılacaklar bitmedi ama çok uzun oldu. Gerisini daha sonra inşallah.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kaskin4, post: 877602, member: 2045"] [b]Ynt: Kanola Ekim Hazırlıkları % Kubo ME9000 & 21 ayak Merdaneli Kültivatör[/b] Bu kanolayı 4 sezon ektim. İlk yıl 100 dekar ektim 220 kg dekara biçtim. İkinci yıl 150 dekar ektim 380 kg biçtim para kazandım. üçüncü yıl 390 dekar ektim 180 kg dekara biçtim tam zarar ettim. Dördüncü yıl 80 dekar ektim 170 kilo dekara biçtim. Geçen sezon ekmedim ekenler 370 kilo biçti. Kanola işi tüm hizmetlerini mükemmel yapsan bile şansa ve hava şartlarına diğer ürünlerden daha çok bağlı bir iş. Düşük verim ile yüksek verim arasında çok fark olabiliyor. Bu farkta, verimler ortalama olmadıkça ya tam zarar yada çok güzel kazanç anlamına geliyor. Bu yıl 75 dekar ekilecek yerim var. yerlerim hazır. Bu yerlerdeki buğdaylar biçilirken hemen arkadan saplar bağlandı ve 3 gün sonra 20 cm civarı derinlikte sürdüm. O günden bu güne yağmur yağıp otlandıkça 3 kez merdaneli aysan tabir edilen aletle karıştırdım. Toprak ne kadar incelirse ve ottan arınırsa o kadar iyi. Kanolacılık yapmamış komşularım bu masraf çok diyorlar. Unutulmaması gereken önceki yıldan kalmış ot tohumlarını çimlendikten sonra tarladan temizlemek. Kanolayı temiz bir tarlaya ekmek bir sıfır öndesin demek. Kanola çıkış aşamasında yabancı otlarla mücadele edmeyen bir bitki. Çıkışı temiz bir tarlada randımanlı olursa tarlayı kapladığında altında ot barındırmaz. Şu m2 deki bitki adedine gelince, 25 bitki 40- 50 bitki yeterli deniyor. Doğru, fakat o sayıdaki bitkiyi mart ayında sapa kaldırabilmek. O sayıdaki bitkiyi ot yapan bir tarlada ottan dolayı mart ayına çıkaramazsın. Birde en büyük zararı veren yabani turp denilen ot. Yabani turp yapan tarlaya kanola ekmek zararı baştan kabul etmektir. Benim edindiğim tecrübeye göre 80-100 adet kıştan önce çıkmış bitki ideal. Senin verdiğin m2 de 50 bitki dekara 380 gr. tohumda bir hata olabilir. Gramaj doğru fakat bitki sayısı yanlış diye düşünüyorum. Kanolanın 100.000 adedi 380 gr civarı gelir. Buda m2 ye 100 tohum demektir. Benim Pioneer tohumlar 100.000 adedi 400 gr, dekalb tohumlar 100.000 adedi 330 gr geliyor. Ben pionerleri 450 gr. dekalbleri 380 gr dekara atıcam. Aşırı sık ekmedikçe fazla atmanın tohum masrafını arttırmadan başka bir zararı yok. Bence aşırı sık 700-800 gr üzeridir. 800 gr. a kadar verimde fazla bir değişiklik olmaz. Anlatılacaklar bitmedi ama çok uzun oldu. Gerisini daha sonra inşallah. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Kanola
Kanola Yetiştiricilik Denemesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt