PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Kanola
Kanola Yetiştiricilik Denemesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="kaskin4" data-source="post: 877641" data-attributes="member: 2045"><p><strong>Ynt: Kanola Ekim Hazırlıkları % Kubo ME9000 & 21 ayak Merdaneli Kültivatör</strong></p><p></p><p>Bana göre kanola kurağa ekilebilir. Fakat bununda bazı şartları var(bana göre). Yerin çok iyi işlenmiş, toprak inceltilmiş ve oturtulmuş olması gerekli. Yakın zamanda yağmur yağacak olmalı. Günümüzde bir hafta önceden tahmin edilebiliyor. Ben eksem bir hafta değil yağmur garanti görününce 3-4 gün öncesine kadar beklerim. Normal yağmur ihtimali yüksek, yerimin toprağı ince ise kuruya ekerim. (Aşırı yağış gözüküyorsa da sakıncalı, yer kabuk yapar çıkış olmaz). Fakat yer iyi incelmemişse yağmur da gözükmüyorsa ekmem. Çok yüzeysel ekim yapıldığından tezekli bir tarlada topaçlar çok küçük olsa da tohumlar tam örtülemez. Yağmur yağana kadar karıncalar, böcekler tohumları taşıyor. Belki küçük kuşlar bile tohumları buluyor olabilir. Tabii bu olumsuz etkenler atılmış çıkması gereken tohum miktarını çok düşürüyor. 100 tohum attıysan belki 50 kalıyor ve seyrek çıkım oluyor diye düşünüyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kaskin4, post: 877641, member: 2045"] [b]Ynt: Kanola Ekim Hazırlıkları % Kubo ME9000 & 21 ayak Merdaneli Kültivatör[/b] Bana göre kanola kurağa ekilebilir. Fakat bununda bazı şartları var(bana göre). Yerin çok iyi işlenmiş, toprak inceltilmiş ve oturtulmuş olması gerekli. Yakın zamanda yağmur yağacak olmalı. Günümüzde bir hafta önceden tahmin edilebiliyor. Ben eksem bir hafta değil yağmur garanti görününce 3-4 gün öncesine kadar beklerim. Normal yağmur ihtimali yüksek, yerimin toprağı ince ise kuruya ekerim. (Aşırı yağış gözüküyorsa da sakıncalı, yer kabuk yapar çıkış olmaz). Fakat yer iyi incelmemişse yağmur da gözükmüyorsa ekmem. Çok yüzeysel ekim yapıldığından tezekli bir tarlada topaçlar çok küçük olsa da tohumlar tam örtülemez. Yağmur yağana kadar karıncalar, böcekler tohumları taşıyor. Belki küçük kuşlar bile tohumları buluyor olabilir. Tabii bu olumsuz etkenler atılmış çıkması gereken tohum miktarını çok düşürüyor. 100 tohum attıysan belki 50 kalıyor ve seyrek çıkım oluyor diye düşünüyorum. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Kanola
Kanola Yetiştiricilik Denemesi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt