PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
KANOLA
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="erkunt59" data-source="post: 410548" data-attributes="member: 348"><p><strong>Ynt: KANOLA</strong></p><p></p><p>Tekirdağ lı hemşehrim.Bu sene ben hicarla almış olduğum vede benden önceki hicarcının 3 sene ardı ardına buğday eip verim alamadığını bildiğimden vede ayçiçek için toprak yapısı vede konum itibari iel uygun olmadığından kanola ekmeye karar verdim.Eken arkadaşlarımla devamlı irtibat halinde olup tarlanın temizliğine göre alet edavat kullandım ve aldığım tepkiler bu yerler bu güne kadar bu şekilde hizmet görmemiştir dendi.misal 4 lü pulukla sürdüm ardından goble çektim ardından aysan ardından tırmık vede merdane ilede bastıma aşamalarından toprağın tabanını hazırladım.Sıra ekim işine gelindiğinde geçen sene bende şanzımanlı mibzer olmadığından bir tanığa rica ettim.Mibzerin tohum olarak ayarlarını çok uğraştılar yapamayınca başka makinadan esinlenerek ayar yaptım fakat tohumlarla dekar hesabı yapınca 420 gr geldi nasip dedik ardından birdaha merdane çekip bıraktım.Hava şartalatı yağışlı olınca tohum yatağıan bıraktığımız kanolalada şaşma olmadı ve çıkışta sık oluşum gözlemledim yine hayrılısı dedim mudahale etmedim.detaya girmiyorum gübre ve ilaçlamaları zamanında vede eksiksiz yerine getirdim.benim kendimde biçerdöver olduğundan biçtiğimde dekara 300 kg verim aldım.Daha sonra büyük çiiftçilerden bir abimizin kanolalarını biçmeye gittiğimde benim kanolalarda nerede hata olduğunu anladım ve o kişiye 400 kg oratalama iel biçim yaptım.Kendisine sorduğumda tek etkenin kanolanın dane ağırlığını çeşidine göre hesaplayıp metrekarerey 30 adet gelecek şekilde ekim yapmanın uygun olduğunu gr dersen dedi önümüzdeki sene 180 gr kadar ekeceğim ddedi.Beraber biçilirken gezdiğimiz de nereye seyrek düşmüş ise alttan dallanmanın çok olduğunu gördük.ve kendiside Tat Hydromel ektiğini söyledi benimde ektiğim tohum aynı idi fakat bu sene bu tohumda sıkıntı var altarnatif tohum bende bu sene 60 dekar kadar ekeceğim ona göre karar vereceğim.SAYGILAR</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="erkunt59, post: 410548, member: 348"] [b]Ynt: KANOLA[/b] Tekirdağ lı hemşehrim.Bu sene ben hicarla almış olduğum vede benden önceki hicarcının 3 sene ardı ardına buğday eip verim alamadığını bildiğimden vede ayçiçek için toprak yapısı vede konum itibari iel uygun olmadığından kanola ekmeye karar verdim.Eken arkadaşlarımla devamlı irtibat halinde olup tarlanın temizliğine göre alet edavat kullandım ve aldığım tepkiler bu yerler bu güne kadar bu şekilde hizmet görmemiştir dendi.misal 4 lü pulukla sürdüm ardından goble çektim ardından aysan ardından tırmık vede merdane ilede bastıma aşamalarından toprağın tabanını hazırladım.Sıra ekim işine gelindiğinde geçen sene bende şanzımanlı mibzer olmadığından bir tanığa rica ettim.Mibzerin tohum olarak ayarlarını çok uğraştılar yapamayınca başka makinadan esinlenerek ayar yaptım fakat tohumlarla dekar hesabı yapınca 420 gr geldi nasip dedik ardından birdaha merdane çekip bıraktım.Hava şartalatı yağışlı olınca tohum yatağıan bıraktığımız kanolalada şaşma olmadı ve çıkışta sık oluşum gözlemledim yine hayrılısı dedim mudahale etmedim.detaya girmiyorum gübre ve ilaçlamaları zamanında vede eksiksiz yerine getirdim.benim kendimde biçerdöver olduğundan biçtiğimde dekara 300 kg verim aldım.Daha sonra büyük çiiftçilerden bir abimizin kanolalarını biçmeye gittiğimde benim kanolalarda nerede hata olduğunu anladım ve o kişiye 400 kg oratalama iel biçim yaptım.Kendisine sorduğumda tek etkenin kanolanın dane ağırlığını çeşidine göre hesaplayıp metrekarerey 30 adet gelecek şekilde ekim yapmanın uygun olduğunu gr dersen dedi önümüzdeki sene 180 gr kadar ekeceğim ddedi.Beraber biçilirken gezdiğimiz de nereye seyrek düşmüş ise alttan dallanmanın çok olduğunu gördük.ve kendiside Tat Hydromel ektiğini söyledi benimde ektiğim tohum aynı idi fakat bu sene bu tohumda sıkıntı var altarnatif tohum bende bu sene 60 dekar kadar ekeceğim ona göre karar vereceğim.SAYGILAR [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftçi Muhabbetleri
KANOLA
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt