PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
KAPALI ALANDA KOYUNCULUK
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ORION" data-source="post: 1178006" data-attributes="member: 53747"><p>Karacabey Merinos. 2 ay önce bitirdim hayvanları satılık tarla vardı baya tarla almak için satmak zorunda kaldım yeniden alıcam inşallah ama bu sefer cinsi değiştirsem mi acaba diye düşünüyorum. Merinosların annelik içgüdüleri çok yüksek bu biraz önemli ikiz doğumlarda ilk yavruyu bırakıp gitmiyor ikisinede koşuyor hayvan </p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Dönem dönem beslemeler sürekli değişmeli bunun zararı olamadan yumuşak geçişler yaparak yapılmalı örneğin gebeliğin ilk 2-3 ayı çok yoğun beslememek fayda var cebe zarar. gebeliğin son 2 ayı silaj verilmemeli saman azaltılmalı bunun yanı sıra arpa ve yonca verilmeli. sebebi ikiz, üçüz yaru taşıyan koyunların işkembeleri küçülür az yerler ama kaliteli yemeleri gerekir. Bu dönemde özellikle yeşil pancar yaprağı yiyen koyunlarda kuzu atmalar olur. silajda buna yakın etki yapıyor doğuma 2 ay kalmış koyunlarda. Yeni doğurmuş hayvanlarda ise işkembelerinin büyümesi ve sütünün artması için verilmelidir. </p><p>Flushing besleme konusunda bende çok acemiyim tv programlarından ve ya profesyonel kişilerden yardım alınmalı</p><p></p><p></p><p>Daha öncede belirtmiştim uygulayabileceğimiz tek bir besleme programı yok sürekli değişiyor. Örneğin 300 hayvandan oluşan bir sürü 3e bölünmüş şekilde beslenmeli ve her yüz hayvan için ayrı besleme programı uygulanmalı biri koç katım döneminde iken bir diğer sürü kuzulama bir diğer sürü ise kuzuların sütten kesim evresine girmiş olabilir </p><p></p><p>buda çok kararlı bir yönetim gerektiriyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ORION, post: 1178006, member: 53747"] Karacabey Merinos. 2 ay önce bitirdim hayvanları satılık tarla vardı baya tarla almak için satmak zorunda kaldım yeniden alıcam inşallah ama bu sefer cinsi değiştirsem mi acaba diye düşünüyorum. Merinosların annelik içgüdüleri çok yüksek bu biraz önemli ikiz doğumlarda ilk yavruyu bırakıp gitmiyor ikisinede koşuyor hayvan Dönem dönem beslemeler sürekli değişmeli bunun zararı olamadan yumuşak geçişler yaparak yapılmalı örneğin gebeliğin ilk 2-3 ayı çok yoğun beslememek fayda var cebe zarar. gebeliğin son 2 ayı silaj verilmemeli saman azaltılmalı bunun yanı sıra arpa ve yonca verilmeli. sebebi ikiz, üçüz yaru taşıyan koyunların işkembeleri küçülür az yerler ama kaliteli yemeleri gerekir. Bu dönemde özellikle yeşil pancar yaprağı yiyen koyunlarda kuzu atmalar olur. silajda buna yakın etki yapıyor doğuma 2 ay kalmış koyunlarda. Yeni doğurmuş hayvanlarda ise işkembelerinin büyümesi ve sütünün artması için verilmelidir. Flushing besleme konusunda bende çok acemiyim tv programlarından ve ya profesyonel kişilerden yardım alınmalı Daha öncede belirtmiştim uygulayabileceğimiz tek bir besleme programı yok sürekli değişiyor. Örneğin 300 hayvandan oluşan bir sürü 3e bölünmüş şekilde beslenmeli ve her yüz hayvan için ayrı besleme programı uygulanmalı biri koç katım döneminde iken bir diğer sürü kuzulama bir diğer sürü ise kuzuların sütten kesim evresine girmiş olabilir buda çok kararlı bir yönetim gerektiriyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
KAPALI ALANDA KOYUNCULUK
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt