PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
KAPALI ALANDA KOYUNCULUK
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ORION" data-source="post: 1188913" data-attributes="member: 53747"><p>Kırklareli ile Eskişehirin yıllık sıcaklık karşılaştırılması yapıldığında 1927-2016 verileri ortalamaları alınmış meteoroloji genelmüdürlüğünden. Kırklareli daha sıcak. Ryegrass çok sıcak havalarda gelişmeye devam etmiyor. Tam biçim döneminde yağışlara denklirseniz silaj yapmak durumunda kalabilirsiniz ryegrassı Bu sebeple kuru ottan mahrum kalabilirsiniz. Büyük baş rasyonu hakkında en ufak bilgim yok bu konuda konuşmam yanlış olur ama kuru ot ihtiyacınız var ise Yonca ekmek daha mantıklı olacaktır. </p><p></p><p>Bunun yanı sıra Ryegrass silajı yapılıp sürülüp yerine mısır ekilirse, onunda silajı alınırsa net olarak yoncadan daha fazla silaj elde etmiş olursunuz.</p><p></p><p>Şöyle bir durumda mevcut normal ekim döneminde buğday ekip başak döneminde buğday silajı buğday kuru otu (hava durumu müsade ederse ve kuru ot ihtiyacına göre) buğday hemen kalktıktan sonra yine tanelik mısır ekilebilir. Tanelik mısırda önemli bir yem büyük baş hayvanlar için. bir kısmı silaj bir kısmı tane mısır da olabilir. </p><p></p><p>Yonca kuru ot olarak çok güzel bitki iç anadolu şartlarında dönüme 2 Ton civarı kuru ot verir. Bence önemli bir bitkidir hayvancılıkta olmazsa olmazdır (ben küçük baş hayvancılıktan anlarım) büyükbaş rasyonu konusunda bilgim yok.</p><p></p><p>Eğer ben olsaydım rasyonumda yonca olacaksa buzağılar için, dişi düveler için ve ya sağılır inekler için... 100 dönüm tarlamın </p><p></p><p>30 Dönümü yonca</p><p>70 dönümü 1. ürün Ryegrass ve ya buğday 2. ürün olarakta mısır ekerdim. Ryegrass ve ya buğdayı, silaj ve ya kuru ot ve ya her ikisi de olarak değerlendirir.. 2. ürünüm mısırı, silaj ve ya tane ve ya her ikisi oalrak değerlendirirdim. </p><p></p><p>Ekeceğiniz ürünü seçerken... Ekeceğiniz üründen maksimum verimi almayı değil de, o ürünü kullanacağınız yerden maksimum verimi almayı hedeflerseniz daha net karar vermiş olursunuz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ORION, post: 1188913, member: 53747"] Kırklareli ile Eskişehirin yıllık sıcaklık karşılaştırılması yapıldığında 1927-2016 verileri ortalamaları alınmış meteoroloji genelmüdürlüğünden. Kırklareli daha sıcak. Ryegrass çok sıcak havalarda gelişmeye devam etmiyor. Tam biçim döneminde yağışlara denklirseniz silaj yapmak durumunda kalabilirsiniz ryegrassı Bu sebeple kuru ottan mahrum kalabilirsiniz. Büyük baş rasyonu hakkında en ufak bilgim yok bu konuda konuşmam yanlış olur ama kuru ot ihtiyacınız var ise Yonca ekmek daha mantıklı olacaktır. Bunun yanı sıra Ryegrass silajı yapılıp sürülüp yerine mısır ekilirse, onunda silajı alınırsa net olarak yoncadan daha fazla silaj elde etmiş olursunuz. Şöyle bir durumda mevcut normal ekim döneminde buğday ekip başak döneminde buğday silajı buğday kuru otu (hava durumu müsade ederse ve kuru ot ihtiyacına göre) buğday hemen kalktıktan sonra yine tanelik mısır ekilebilir. Tanelik mısırda önemli bir yem büyük baş hayvanlar için. bir kısmı silaj bir kısmı tane mısır da olabilir. Yonca kuru ot olarak çok güzel bitki iç anadolu şartlarında dönüme 2 Ton civarı kuru ot verir. Bence önemli bir bitkidir hayvancılıkta olmazsa olmazdır (ben küçük baş hayvancılıktan anlarım) büyükbaş rasyonu konusunda bilgim yok. Eğer ben olsaydım rasyonumda yonca olacaksa buzağılar için, dişi düveler için ve ya sağılır inekler için... 100 dönüm tarlamın 30 Dönümü yonca 70 dönümü 1. ürün Ryegrass ve ya buğday 2. ürün olarakta mısır ekerdim. Ryegrass ve ya buğdayı, silaj ve ya kuru ot ve ya her ikisi de olarak değerlendirir.. 2. ürünüm mısırı, silaj ve ya tane ve ya her ikisi oalrak değerlendirirdim. Ekeceğiniz ürünü seçerken... Ekeceğiniz üründen maksimum verimi almayı değil de, o ürünü kullanacağınız yerden maksimum verimi almayı hedeflerseniz daha net karar vermiş olursunuz. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
KAPALI ALANDA KOYUNCULUK
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt