PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Kar Fırtınası ve Koyunlar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="atayyy" data-source="post: 1093560" data-attributes="member: 76007"><p>Amcalar, kardeşler, yeğenler... </p><p>Büyük bir kararsızlığım var.!!!</p><p>Kabaca şöyle anlatayım</p><p>Adam 100 koyun satıyor yanında 100-120 kuzusu var, fiyat da 100 bin!!</p><p>Şimdi önümüzde kurban var, kurbanda satsan, sayamadığını kasaba et-balığa versen, sürüyü almak için verdiğin 100 bin liranın 40-50 binini geri alabilirsin.</p><p></p><p>1- Bu hesap doğru mu, yanlış mı? </p><p>2- Yanlışım varsa nerede?</p><p>3- Doğru ise bu adam böyle karlı bir malı neden satar?</p><p></p><p>Lütfen bana bir fikir verin. </p><p>Köyümde önceden 6-7 koyun sürüsü vardı, şimdi hiç koyun yok ( 150 civarı keçi bir kişide var).</p><p>Herkes 3-5-10-20 gücüne göre inek bakıyor .</p><p>Şimdi ben milleti takip edip inek mi bakmalıyım, yoksa ineğe göre zahmetli (karını bilmiyorum) ama daha çok sevdiğim koyun mu bakmalıyım.</p><p>Ne yapayım şaştım kaldım, işin ucunda ticari beklentim olmasa direk koyun diyeceğim ama, para işte... Gözü kör olsun. İhtiyaç olan bir şey her zaman. </p><p>Koyundaki sayım 150 civarı</p><p>İnekte ki sayım 10</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="atayyy, post: 1093560, member: 76007"] Amcalar, kardeşler, yeğenler... Büyük bir kararsızlığım var.!!! Kabaca şöyle anlatayım Adam 100 koyun satıyor yanında 100-120 kuzusu var, fiyat da 100 bin!! Şimdi önümüzde kurban var, kurbanda satsan, sayamadığını kasaba et-balığa versen, sürüyü almak için verdiğin 100 bin liranın 40-50 binini geri alabilirsin. 1- Bu hesap doğru mu, yanlış mı? 2- Yanlışım varsa nerede? 3- Doğru ise bu adam böyle karlı bir malı neden satar? Lütfen bana bir fikir verin. Köyümde önceden 6-7 koyun sürüsü vardı, şimdi hiç koyun yok ( 150 civarı keçi bir kişide var). Herkes 3-5-10-20 gücüne göre inek bakıyor . Şimdi ben milleti takip edip inek mi bakmalıyım, yoksa ineğe göre zahmetli (karını bilmiyorum) ama daha çok sevdiğim koyun mu bakmalıyım. Ne yapayım şaştım kaldım, işin ucunda ticari beklentim olmasa direk koyun diyeceğim ama, para işte... Gözü kör olsun. İhtiyaç olan bir şey her zaman. Koyundaki sayım 150 civarı İnekte ki sayım 10 [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Küçükbaş Hayvancılık
Kar Fırtınası ve Koyunlar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt