PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
karışık ot ve çayır biçimi hakkında yardım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Emrah Aktaş" data-source="post: 851824" data-attributes="member: 426"><p><strong>Ynt: karışık ot ve çayır biçimi hakkında yardım</strong></p><p></p><p>Heryer tamburluyla biçilseymiş zahmetsiz ve güzel bir şekilde balyalama yapılabilirdi...İsmail abiye de katılıyorum 7 kişiyle biçeceksiniz tasıyıp yıgın yapacaksınız baya emek sarfedeceksınız 100 dekar az degıl cunku Zaman zaman bu tür durumlarda sabit balyalama yapıyoruz ancak dikkat etmek gerekiyor Düzenli beslemek birden atmamak gerekir makinaya. ot ta güzel kurutulduktan sonra yığına alınmalı yoksa yıgın halde kuruması zor oluyor ve kalıp gibi birbirine yapışıyor Balyalama işlemi yapılırken otu makınaya 2 kişi sırayla diren yardımıyla dikkatli bir şekilde azar azar verdiği sürece bir sıkıntı olmaz ama dikkat etmek gerek toplayıcı tırmıklara diren fazla yaklastırılmamalı ve saft muhafazaları yerli yerinde olmalı yoksa bir sakatlık cıkabılır...Birde bu sekılde balyalama işlemi haddinden fazla zaman ve emek alıyor...Biçtikten sonra biçtiğin günü saymadan en az 3-4 gün bekle kurusun meyve bahcesı oldugu ıcın golge kalan kısımlar olacaktır içerik karısık oldugundan otların kurumas suresı eşit olmaz güzelce kuruması gerekir kuruduktan sonra yıgınlara alabılırsın otları yıgınlarınıda cok yuksek olmamak sartıyla çizi şeklinde boşalt ki bağlarkende size sıkıntı olmasın....Sizin orda ne kadar ot piyasası bilmiyorum ama gecen hafta bagladıgım 1000 kadar 20-22 kg lik 7 farklı ot tohumunu içeren çok yıllık cayır otu balyaları 15 tlden alıcı buldu at çiftlikleri için olsun süt hayvancılığı yapanlar için olsun besin ve protein değeri yüksek bir kaba yem....Kendi hayvanların varsa 1 hafta emek çekersin ama yaklaşık 1000-1500 arası balyan olmuş olur...Bence biç kurut yığınla ve balyala ben kurtarır kanaatindeyim Bizim burda olsa kapış kapış giderdi o otlar Meyvelikleri bağı bahçeyi Götüre biçen ve bu şekilde bağlatanlar oluyor bize....Şimdiden kolay gelsin iyi günler</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Emrah Aktaş, post: 851824, member: 426"] [b]Ynt: karışık ot ve çayır biçimi hakkında yardım[/b] Heryer tamburluyla biçilseymiş zahmetsiz ve güzel bir şekilde balyalama yapılabilirdi...İsmail abiye de katılıyorum 7 kişiyle biçeceksiniz tasıyıp yıgın yapacaksınız baya emek sarfedeceksınız 100 dekar az degıl cunku Zaman zaman bu tür durumlarda sabit balyalama yapıyoruz ancak dikkat etmek gerekiyor Düzenli beslemek birden atmamak gerekir makinaya. ot ta güzel kurutulduktan sonra yığına alınmalı yoksa yıgın halde kuruması zor oluyor ve kalıp gibi birbirine yapışıyor Balyalama işlemi yapılırken otu makınaya 2 kişi sırayla diren yardımıyla dikkatli bir şekilde azar azar verdiği sürece bir sıkıntı olmaz ama dikkat etmek gerek toplayıcı tırmıklara diren fazla yaklastırılmamalı ve saft muhafazaları yerli yerinde olmalı yoksa bir sakatlık cıkabılır...Birde bu sekılde balyalama işlemi haddinden fazla zaman ve emek alıyor...Biçtikten sonra biçtiğin günü saymadan en az 3-4 gün bekle kurusun meyve bahcesı oldugu ıcın golge kalan kısımlar olacaktır içerik karısık oldugundan otların kurumas suresı eşit olmaz güzelce kuruması gerekir kuruduktan sonra yıgınlara alabılırsın otları yıgınlarınıda cok yuksek olmamak sartıyla çizi şeklinde boşalt ki bağlarkende size sıkıntı olmasın....Sizin orda ne kadar ot piyasası bilmiyorum ama gecen hafta bagladıgım 1000 kadar 20-22 kg lik 7 farklı ot tohumunu içeren çok yıllık cayır otu balyaları 15 tlden alıcı buldu at çiftlikleri için olsun süt hayvancılığı yapanlar için olsun besin ve protein değeri yüksek bir kaba yem....Kendi hayvanların varsa 1 hafta emek çekersin ama yaklaşık 1000-1500 arası balyan olmuş olur...Bence biç kurut yığınla ve balyala ben kurtarır kanaatindeyim Bizim burda olsa kapış kapış giderdi o otlar Meyvelikleri bağı bahçeyi Götüre biçen ve bu şekilde bağlatanlar oluyor bize....Şimdiden kolay gelsin iyi günler [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Yonca
karışık ot ve çayır biçimi hakkında yardım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt