PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Karpuz, kabak tadı veriyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="cemal ÖZTÜRK" data-source="post: 571336" data-attributes="member: 6672"><p>MALATYA (CİHAN)- Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, kentte bazı manav ve marketlerde satışa sunulan karpuzların kabak aşılı karpuz olduğunu iddia etti.</p><p></p><p> Kabak karpuzların tüketicinin şikayetine neden olduğunu bildiren Düzova, karpuz her yıl aynı tarlaya ekilebilen bir ürün olmadığı için, üreticilerin bu sıkıntıyı kabak aşısıyla aşmaya çalıştığını anlattı. Düzova şöyle konuştu:</p><p></p><p> “Üst üste karpuz üretmek isteyen çiftçi, hibrit karpuz yerine kabak aşılı karpuza yöneliyor. Rekoltesi diğerine göre yüksek olan kabak aşılı karpuz, normal hibrit karpuza göre bir de erken hasat yapılması halinde daha kalitesiz oluyor. Bu durum, üretici açısından avantaj iken, tüketici açısından dezavantaj oluşturuyor. Çünkü ikisinin arasında önemli tat farkı bulunuyor. Bu tat farkı nedeniyle de tüketici karpuza pek rağbet etmiyor. Bunaltıcı sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun tat, koku ve renk bakımından daha kalitelisini yemek isteyen tüketicilerin biraz daha dikkatli seçim yapması gerekiyor.”</p><p></p><p> Kente gelen meyve ve sebzelerin çoğunun 4 ' üncü, 5 ' inci kalite olduğunu savunan Düzova, yetkililerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini, denetimlerini artırmaları gerektiğini kaydetti. CİHAN</p><p></p><p>Ekleme Tarihi</p><p>15.06.2012</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cemal ÖZTÜRK, post: 571336, member: 6672"] MALATYA (CİHAN)- Malatya Tüketici Eğitim ve Koruma Derneği Başkanı Ali Düzova, kentte bazı manav ve marketlerde satışa sunulan karpuzların kabak aşılı karpuz olduğunu iddia etti. Kabak karpuzların tüketicinin şikayetine neden olduğunu bildiren Düzova, karpuz her yıl aynı tarlaya ekilebilen bir ürün olmadığı için, üreticilerin bu sıkıntıyı kabak aşısıyla aşmaya çalıştığını anlattı. Düzova şöyle konuştu: “Üst üste karpuz üretmek isteyen çiftçi, hibrit karpuz yerine kabak aşılı karpuza yöneliyor. Rekoltesi diğerine göre yüksek olan kabak aşılı karpuz, normal hibrit karpuza göre bir de erken hasat yapılması halinde daha kalitesiz oluyor. Bu durum, üretici açısından avantaj iken, tüketici açısından dezavantaj oluşturuyor. Çünkü ikisinin arasında önemli tat farkı bulunuyor. Bu tat farkı nedeniyle de tüketici karpuza pek rağbet etmiyor. Bunaltıcı sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun tat, koku ve renk bakımından daha kalitelisini yemek isteyen tüketicilerin biraz daha dikkatli seçim yapması gerekiyor.” Kente gelen meyve ve sebzelerin çoğunun 4 ' üncü, 5 ' inci kalite olduğunu savunan Düzova, yetkililerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini, denetimlerini artırmaları gerektiğini kaydetti. CİHAN Ekleme Tarihi 15.06.2012 [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Tarım ve Hayvancılık Haberleri
Karpuz, kabak tadı veriyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt