PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Karpuz
KARPUZLARI DON VURDU ARTIK YAŞAMA ŞANSI KALMADI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="YAVUZ_13" data-source="post: 948334" data-attributes="member: 33118"><p><strong>Ynt: KARPUZLARI DON VURDU ARTIK YAŞAMA ŞANSI KALMADI</strong></p><p></p><p>geçmiş olsun kardeşim </p><p>yalnız ben bu foruma malum epeydir üyeyim birşey dikkatimi çekti</p><p>yalnız yazacaklarımı yanlış anlama seni sevdigimden tavsiyede bulunacagım</p><p></p><p> aşagı yukarı 2-3 yıldır senin buna benzer sorunlar yaşadıgını görüyorum</p><p>arazinizin fotoları videolarını falanda gördük paylaşımalrın sayesinde</p><p>ayrıca ülkemizde malum her şehrin her bölgenin farklı bir iklim yapısıda var </p><p>hatta malum dünyanında iklimi degişiyor</p><p>sözün özü benim önerim sen karpuz ekme kardeşim</p><p>yada ekeceksen heryıl nisan sonunu bekle</p><p>bulundugun bölgenin iklimi ısı degerleri geçmiş yılların sıcaklık ve yagış ortalamaları ve dünyada degişen iklim koşulalrı ve gelecege dönük hava tahminleri incelenirse</p><p>senin yaşadıgın yerde mart ayı ve nisan başı karpuz vs gibi ürünlerin tarlaya yani açık araziye ekilmesi dikilmesi uygun degil</p><p>bak ben de uzun yılalrdır hersene azçok ekerim karpuz </p><p>ama biizm burasının iklimi sizin ordan iyi olmasına ragmen en iyi ihtimal mart sonu ve nisan başı gbi ekiyorum</p><p>hatat busene 20-25 mart arası 30 dekar karpuz ektim tohum olarak</p><p>ne oldu dersen</p><p>tarlayı bozdum ikinci ekim yaptım</p><p>oda olmadı birkaç gün önce tarlayı bozup tekrar ektim yani üçüncü ekim</p><p>bunun bile garantisi yok</p><p>malum karpuzu tohum eksende enaz dekar maliyeti 500-600 lira(toplam masraf) ben 3defa tohum ektim aynı tarlaya busene düşün yani</p><p>karpuz zaten kumar</p><p>iklimde son yıllarda kumar oldu</p><p>yani katmerli kumar artık bu iş</p><p>dedigim gibi bukaar riske girmek çiftçi için lüks artık</p><p>ve malesef bizim böyle bir lüksümüz yok artık</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="YAVUZ_13, post: 948334, member: 33118"] [b]Ynt: KARPUZLARI DON VURDU ARTIK YAŞAMA ŞANSI KALMADI[/b] geçmiş olsun kardeşim yalnız ben bu foruma malum epeydir üyeyim birşey dikkatimi çekti yalnız yazacaklarımı yanlış anlama seni sevdigimden tavsiyede bulunacagım aşagı yukarı 2-3 yıldır senin buna benzer sorunlar yaşadıgını görüyorum arazinizin fotoları videolarını falanda gördük paylaşımalrın sayesinde ayrıca ülkemizde malum her şehrin her bölgenin farklı bir iklim yapısıda var hatta malum dünyanında iklimi degişiyor sözün özü benim önerim sen karpuz ekme kardeşim yada ekeceksen heryıl nisan sonunu bekle bulundugun bölgenin iklimi ısı degerleri geçmiş yılların sıcaklık ve yagış ortalamaları ve dünyada degişen iklim koşulalrı ve gelecege dönük hava tahminleri incelenirse senin yaşadıgın yerde mart ayı ve nisan başı karpuz vs gibi ürünlerin tarlaya yani açık araziye ekilmesi dikilmesi uygun degil bak ben de uzun yılalrdır hersene azçok ekerim karpuz ama biizm burasının iklimi sizin ordan iyi olmasına ragmen en iyi ihtimal mart sonu ve nisan başı gbi ekiyorum hatat busene 20-25 mart arası 30 dekar karpuz ektim tohum olarak ne oldu dersen tarlayı bozdum ikinci ekim yaptım oda olmadı birkaç gün önce tarlayı bozup tekrar ektim yani üçüncü ekim bunun bile garantisi yok malum karpuzu tohum eksende enaz dekar maliyeti 500-600 lira(toplam masraf) ben 3defa tohum ektim aynı tarlaya busene düşün yani karpuz zaten kumar iklimde son yıllarda kumar oldu yani katmerli kumar artık bu iş dedigim gibi bukaar riske girmek çiftçi için lüks artık ve malesef bizim böyle bir lüksümüz yok artık [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Karpuz
KARPUZLARI DON VURDU ARTIK YAŞAMA ŞANSI KALMADI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt