PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Kendin Yap - Örnek Uygulamalar
KAT KALORİFERİ VE MERKEZİ ISITMA SOBALARI
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="ziyaretci70" data-source="post: 1264628" data-attributes="member: 52010"><p>Evet arkadaşlar, ben 2 kıştır sobayı kullanıyorum. Gerçi çok sert kış olmadı 2 yıldır ama genede yakıyoruz tabi.</p><p>Benim evim 90 m2, ufak yani 2 katlı dairenin 2. Katı. </p><p>Sobayı çok soğuklarda nasıl yaktığımı söyleyeyim siz ona göre gider hesaplarsınız. </p><p>Ben sabah saat 6 gibi kalkarım sobaya 8-10 kğ kadar kömür koyarım ve geri kalan bölümü komple odun doldurup yakarım. Bidaha yarın sabah saat 6 ya kadar hiç bişey atmam. Gene aynı sabah gider yakarım. Yani 24 saatte bir yakıyorum o kadar. Bu sayede evi hep aynı ısıda tutmuş gibi oluyor. Evde montalama yok olsa daha da şahane olacak. Geçen yıl 2 ton portakal kömür aldım yarıdan fazlası duruyor.</p><p>Tavsiyelerimi yazayım birazda.</p><p>1) sobanın üzerinde yemek falan yapacaksanız benim sobada yanma odası derin (60cm odun giriyor.) biraz daha yufka olanları almanızda fayda var.</p><p>2) eğer odun sıkıntınız yoksa hiç korkmayın alın, normal sobaya ne kadar odun koyuyorsa bunada onu koy evi ısıt.</p><p>3) sıcak sulu eşanjörlü olanları tercih etmeyin boşuna suyun kireci eşanjörü tıkayacaktır.</p><p>4)sobayı tesisatın 2 ye bölünebileceği bir noktaya koyun ve tesisatı 2 ye bölerek çekin. Tek hat olarak değil 2 hat olarak yani.</p><p>Yaşadığım tek sıkıntı bacamın dibinden su damlatıyor, bir türlü çözemedim. Bununda soba ile alakası olduğunu düşünmüyorum, aynı sıkıntıyı yaşayan normal soba kullanıcıları da var.</p><p>Derdime çözüm olacak fikirlere açığım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyaretci70, post: 1264628, member: 52010"] Evet arkadaşlar, ben 2 kıştır sobayı kullanıyorum. Gerçi çok sert kış olmadı 2 yıldır ama genede yakıyoruz tabi. Benim evim 90 m2, ufak yani 2 katlı dairenin 2. Katı. Sobayı çok soğuklarda nasıl yaktığımı söyleyeyim siz ona göre gider hesaplarsınız. Ben sabah saat 6 gibi kalkarım sobaya 8-10 kğ kadar kömür koyarım ve geri kalan bölümü komple odun doldurup yakarım. Bidaha yarın sabah saat 6 ya kadar hiç bişey atmam. Gene aynı sabah gider yakarım. Yani 24 saatte bir yakıyorum o kadar. Bu sayede evi hep aynı ısıda tutmuş gibi oluyor. Evde montalama yok olsa daha da şahane olacak. Geçen yıl 2 ton portakal kömür aldım yarıdan fazlası duruyor. Tavsiyelerimi yazayım birazda. 1) sobanın üzerinde yemek falan yapacaksanız benim sobada yanma odası derin (60cm odun giriyor.) biraz daha yufka olanları almanızda fayda var. 2) eğer odun sıkıntınız yoksa hiç korkmayın alın, normal sobaya ne kadar odun koyuyorsa bunada onu koy evi ısıt. 3) sıcak sulu eşanjörlü olanları tercih etmeyin boşuna suyun kireci eşanjörü tıkayacaktır. 4)sobayı tesisatın 2 ye bölünebileceği bir noktaya koyun ve tesisatı 2 ye bölerek çekin. Tek hat olarak değil 2 hat olarak yani. Yaşadığım tek sıkıntı bacamın dibinden su damlatıyor, bir türlü çözemedim. Bununda soba ile alakası olduğunu düşünmüyorum, aynı sıkıntıyı yaşayan normal soba kullanıcıları da var. Derdime çözüm olacak fikirlere açığım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Çiftçilik Genel
Kendin Yap - Örnek Uygulamalar
KAT KALORİFERİ VE MERKEZİ ISITMA SOBALARI
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt