PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Kavun
KAVUN TARLAMIZ...2014...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ENES4422" data-source="post: 910580" data-attributes="member: 46769"><p><strong>Ynt: KAVUN TARLAMIZ...2014...</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Allah razı olsun kardeşim. Şu anlattıklarını ziraat mühendisleri bile bilmiyor. Hatta Tarım İl Müdürlüğü görevlileri ile dahi gittim konuştum. Hep aynı cevap 'Bu konu hakkında hiç bilgimiz yok size yanlış bilgi vermeyelim' diyorlar o kadar.</p><p></p><p>Benim en son kavun ekiminde büyük bir sorunum olmuştu ve çaresini bulamadık 7 dekar kavun kapalı alandan ürün alamadım.</p><p></p><p>Senin fotoğraftakiler gibi bütün tarla kavun fidanları ile kaplandı. Hiç çapasını-bakımını aksatmadım. Çiçeklenmeye ve meyve vermeye başladılar her şey çok güzeldi... Çiçekler meyveye duruyor kavunlar ceviz büyüklüğüne gelince sararıp dökülüyordu.</p><p></p><p>Bütün tarla böyle oldu küçük küçük kavunlar daha gelişmeden incir gibi sararıp öldüler.</p><p></p><p>Fakat kavunun kendi dallarında yapraklarında hiç bozulma olmadı gövdeler çok sağlıklıydı. Sadece meyveye durunca </p><p>meyveleri gelişmeden sararıp döküldüler.</p><p></p><p>Geçen sezon hiç ürün alamadım. Ayrıca tozlanmayı engelleyecek ilaçlama vs. yapmadım.</p><p>Üstelik gitmediğim kapı, danışmadığım ziraatçi kalmadı. Üniversitede profosöre kadar gittim.... İnternetten okumadığım yazı kalmadı malesef nedenini bulamadık...!</p><p></p><p>Bunun nedeni ne olabilir? Hiç fikrin var mı? Yada senin başına hiç böyle bir şey geldi mi?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ENES4422, post: 910580, member: 46769"] [b]Ynt: KAVUN TARLAMIZ...2014...[/b] Allah razı olsun kardeşim. Şu anlattıklarını ziraat mühendisleri bile bilmiyor. Hatta Tarım İl Müdürlüğü görevlileri ile dahi gittim konuştum. Hep aynı cevap 'Bu konu hakkında hiç bilgimiz yok size yanlış bilgi vermeyelim' diyorlar o kadar. Benim en son kavun ekiminde büyük bir sorunum olmuştu ve çaresini bulamadık 7 dekar kavun kapalı alandan ürün alamadım. Senin fotoğraftakiler gibi bütün tarla kavun fidanları ile kaplandı. Hiç çapasını-bakımını aksatmadım. Çiçeklenmeye ve meyve vermeye başladılar her şey çok güzeldi... Çiçekler meyveye duruyor kavunlar ceviz büyüklüğüne gelince sararıp dökülüyordu. Bütün tarla böyle oldu küçük küçük kavunlar daha gelişmeden incir gibi sararıp öldüler. Fakat kavunun kendi dallarında yapraklarında hiç bozulma olmadı gövdeler çok sağlıklıydı. Sadece meyveye durunca meyveleri gelişmeden sararıp döküldüler. Geçen sezon hiç ürün alamadım. Ayrıca tozlanmayı engelleyecek ilaçlama vs. yapmadım. Üstelik gitmediğim kapı, danışmadığım ziraatçi kalmadı. Üniversitede profosöre kadar gittim.... İnternetten okumadığım yazı kalmadı malesef nedenini bulamadık...! Bunun nedeni ne olabilir? Hiç fikrin var mı? Yada senin başına hiç böyle bir şey geldi mi? [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Bahçe Bitkileri
Kavun
KAVUN TARLAMIZ...2014...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt